Dödsfall

Mats Löfvings barn berättar om sin sorg och förtvivlan

Den djupaste sorg och förtvivlan.
Nu berättar avlidne Mats Löfvings barn om sin saknad och fasa.
Deras pappa dog ensam.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2023-02-25 kl 06:54 |

ProvaPremium

Samma dag som den särskilde utredaren Runar Viksten, 78, presenterade sina resultat dog Mats Löfving. Den rutinerade polisen avled ensam i sitt hem.

Just nu utreder polisen exakt vad som har hänt. Hela Polissverige chockades svårt.

Bild 1 av 7

Mats Löfving dog ensam i sitt hem, bara timmar efter att utredningen kring honom redovisats öppet på en presskonferens. Han blev 61 år. nu ska hans död utredas igen.
Bild 2 av 7

Leif GW Persson är mycket kritisk mot polisledningen efter Mats Löfvings tragiska bortgång.
Bild 3 av 7

Mats Löfvings nära vän Björn Eriksson berättade om sitt sista möte med den döde polischefen. Mats Löfving var pressad och nedbruten.
Bild 4 av 7

Flaggor på halv stång vid polishuset i Stockholm. Klockan 12 på torsdagen höll Polismyndigheten en tyst med minut med anledning av Mats Löfving, regionpolischef i Stockholm, bortgång.
Bild 5 av 7

Runar Viksten var inte nådig i sin kritik av Mats Löfving som han i princip rekommenderade skulle sparkas. Samma dag hittades Mats Löfving död i sitt hem.
Bild 6 av 7

Härvan med Mats Löfving och Linda H Staaf har fått förskräckliga konsekvenser. Den blonda poliskvinnan har inte uttalat sig sedan dödsfallet.
Bild 7 av 7

Stoppa Pressarna avslöjade relationen mellan Mats Löfving och Linda H Staaf.

Mats Löfving må ha varit ifrågasatt och skandaliserad efter den intrikata härvan med Linda H Staaf, 47. Men ingen kan ta ifrån honom hans 40 år inom polisyrket där han bland annat blev den yngste någonsin att bli utsedd till länspolismästare i Sverige; det skedde i hans hemlän Östergötland.

Hängiven och hårt arbetande

Mats Löfving var en hängiven och hårt arbetade polis som kom att hamna i trubbel under sin sista tid i livet. Svårigheterna blev honom övermäktiga och det var en förtvivlad och bruten man som avled i sitt hem i Norrköping.

Nu berättar hans barn som sin älskade pappa, hur mycket han betydde för dem och om sin sorg. Barnen är vuxna och har skrivit ett öppet brev i Aftonbladet.