Rattfylleri

Mysteriet med Rickard Olssons körkort efter rattfyllan

Ett mysterium.
Rickard Olsson fick nyligen tillbaka sitt körkort efter rattfyllan.
Det har dock dröjt orimligt lång tid för programledaren.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2023-01-16 kl 12:24 |

ProvaPremium

Rickard Olsson, 55, var en av våra största tv-stjärnor. Han var het, populär och efterfrågad.

Vid sidan om programledarjobbet i ”Bingolotto” fick han välbetalda sidouppdrag som moderator och konferencier samt inbjudningar till flådiga kändispremiärer. Livet lekte.

Bild 1 av 7

Patrick Grimlund vän Rickard Olsson berättar om programledarens sista timmar.
Bild 2 av 7

Det var Stoppa Pressarna som avslöjade att Rickard Olsson och Giselle Essé Olsson träffades. Nu har de nyligen skiljt sig.
Bild 3 av 7Till vänster ser vi Rickard Olsson när han äter kycklig. Till höger ser vi Rickard Olsson och Giséle Essé Olsson.

Rickard Olssons hela tillvaro har rasat ihop efter skilsmässan och rattfyllan. Nu bor programledaren i ett skjul på gården.
Bild 4 av 7

Rickard Olssons hustru Giséle har stöttat sin make när han haft det tufft. Nu är dock parets äktenskap över.
Bild 5 av 7

Rickard Olsson hade varit ute med kompisarna och tog bilen dagen efter.
Bild 6 av 7

Rickard Olsson och Giselle Essé Olsson med Rickards dotter Asta på filmpremiär.
Bild 7 av 7

Rickard Olsson var djupt ångerfull i sina intervjuer efter rattfyllan. Nu får han köra bil igen, efter nästan tre år utan körkort.

Sedan kom allt att förändras. Klockan var strax efter åtta på morgonen den 6 februari 2020 när Rickard Olsson stoppades med sin bil av polisen på Södermalm i Stockholm. Programledaren togs in för en nykterhetskontroll, inte långt från Engelsk-svenska förskolan på Rutger Fuchsgatan.

På krogen

Kvällen innan hade Rickard Olsson varit ute på krogen med sina polare. Han tog ändå bilen morgonen efter, det var dagen före hans födelsedag.

– Jag klev upp 6.30 och kände inte mer än att jag var halv sju-trött. Vid åtta-tiden åkte jag i väg och fastnade i alkoholkontroll, berättade Rickard Olsson för Expressen efter att Stoppa Pressarna avslöjat att det var TV4-stjärnan som åkt fast.