Niklas Strömstedts egna ord om torsk-besöket hos “Mari” på Östermalm

Han kan inte tiga längre.
Niklas Strömstedt avslöjades av bilderna när han besökte ”Mari” på Östermalm i Stockholm.
Nu träder popstjärnan fram och berättar med egna ord om torsk-besöket och varför det blev som det blev.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Pedro Sanchez

| 2021-10-21 kl 10:00 |

ProvaPremium

Niklas Strömstedt, 63, har haft en lång och framgångsrik karriär.

Med slagdängor som ”Om”, ”Sista morgonen” och ”Förlorad igen” har sångaren blivit folkkär och uppnått ikonstatus.

Bild 1 av 7niklas stromstedt erkanner stor 1 - Stoppa Pressarna

Nu väljer han att träda fram och erkänna. Niklas Strömstedt ger nu sin version av torsk-besöket hos "Mari" på Östermalm i Stockholm.
Bild 2 av 7niklas stromstedt mari stor18 1 - Stoppa Pressarna

Sångaren erkänner utan omsvep att han egentligen ville ha strömming men fick nöja sig med torsk då strömmingen var slut.
Bild 3 av 7niklas stromstedt mari stor17 1 - Stoppa Pressarna

Niklas Strömstedts framlidne far Bo Strömstedt kallade för "Strömmingen" av sina kolleger på Expressen. Kan Niklas faiblesse för att äta strömming ha ett stråk av Oidipal problematik i sig?
Bild 4 av 7niklas stromstedt mari stor10 1 - Stoppa Pressarna

Trots att Niklas hellre ville ha strömming så lät han sig väl smaka av torsken.
Bild 5 av 7niklas stromstedt mari stor5 1 - Stoppa Pressarna

Det var flera andra män i lokalen när Strömstedt åt sin torsk.
Bild 6 av 7jenny stromstedt gym stor27 3 - Stoppa Pressarna

Niklas Strömstedt behövde få i sig lite mat, han tränar hårt på kändisgymmet Studio XVI inte långt från restaurang "Tysta Mari".
Bild 7 av 7niklas stromstedt mari stor19 1 - Stoppa Pressarna

Nedanför torsk-informationen ser vi att en rätt har suddats ut. Kanske var det strömming?

Vid sidan om musiken tycker pop-poeten om att vara lite privat och emellanåt ser han till att unna sig lite sinnlig njutning.

Är man som Niklas Strömstedt offentlig person kan det vara påfrestande med all uppmärksamhet, en artist av hans kaliber blir lätt ”allmän egendom” och som en följd därav kan behovet av att bara få vara för sig själv, att smyga undan lite, bli påträngande.

Stoppa Pressarnas fotograf fångade nyligen sångaren på bild när han njöt lite grand i ensamhet under ett diskret besök på restaurang ”Tysta Mari” i saluhallen vid Östermalmstorg i Stockholm.

På ”Mari”, som restaurangen kallas i folkmun, valde sångaren att sitta lite avsides medan han avnjöt sin västerbottenbakade torsk med dillrostade betor, skaldjurssås och kokt potatis.

Det går inte att ta miste på att sångaren uppskattade maten och att få sitta lite i fred och njuta en stund. Restaurang ”Tysta Mari” är känd för sin fina mat och även om lunchen gick på 155 kronor så måste det anses prisvärt.

Nu visar det sig emellertid att det var egentligen inte torsk sångaren hade ställt in siktet på. Han ville i själva verket ha helt annan mat i magen – utan omsvep så erkänner sångaren:
– Strömmingen var slut på restaurang ”Tysta Mari” så det fick bli torsk istället, skriver pop-poeten med den omisskännliga glimten i ögat och det härliga sinnet för humor på Instagram.

Att Niklas Strömstedt egentligen ville ha strömming istället för torsk kanske man inte ska psykologisera och möjligen är det en övertolkning om man lägger in ett oidipalt förhållningssätt i det faktum att sångaren egentligen ville ha strömming.

Det går dock inte helt att frigöra sig från det Freudianska psykoanalytiska begreppet givet det faktum att sångarens berömde framlidne, far, Bo Strömstedt gick under smeknamnet ”Strömmingen” under sina framgångsrika år på Expressen där han först var verksam som kulturchef, för att sedan leda tidningen som chefredaktör under dess storhetstid under åren 1977 till 1991.

Niklas Strömstedt har i försiktiga ordalag talat om att hans relation till sin far inte var helt okomplicerad, delvis som en följd att Bo Strömstedt var så uppslukad av sitt krävande arbete.

I ”Så mycket bättre” berättade Niklas Strömstedt om hur han som nioåring spårade ur.
– Jag var stökig en period. Rökte hasch och sniffade bensin rakt ur moppetankar och var utåtagerande och hade sönder alla mina teckningar och kastade mig ut genom fönstret, berättade Niklas i TV4-succén.

Det var en tuff period för familjen Strömstedt.

– Mamma och pappa visste inte vad de skulle göra, så jag hamnade på barnpsyk. Jag kan förstå mina föräldrar för de visste inte vad de skulle göra.

Inför de andra kändisdeltagarna berättade Niklas Strömstedt vidare:
– Jag tror att det handlade väldigt mycket om att jag saknade min pappa faktiskt. Han jobbade väldigt mycket.

Förhoppningsvis finns det strömming på menyn nästa gång Niklas Strömstedt söker sig till ”Tysta Mari” för lite mat och avkoppling.