- Senaste nytt från kändispressen

Nu växer kritiken mot Pernilla Wahlgren

Det blåser upp till storm.
Nu är det alltfler personer som ifrågasätter Pernilla Wahlgrens motiv för att engagera sig i kampen för att hennes vänner ska få behålla ett fosterbarn.
Sångerskan möts av allt tyngre kritik för sitt oetiska agerande.

Pernilla Wahlgren, 52, älskar uppmärksamhet och dessutom tycks hon få energi av att bråka med folk. Men den här gången kan realitystjärnan ha gått för långt. Nu uppmanas sångerskan sponsorer och samarbetspartners att dra sig ur efter hennes minst sagt omdömeslösa agerande.

  • Det blåser upp till en riktig storm mot Pernilla Wahlgren. Kändisens obetänksamma beslut att bryta mot sekretessen och hänga ut en liten pojke mot föräldrarnas vilja slår nu tillbaka mot henne.

  • Pernilla Wahlgren är en känslostyrd person och det är i många avseenden en fin egenskap, men det kan också innebära att man fattar oövertänkta beslut på ren impuls.

  • Dessutom har Pernilla Wahlgren ett hett humör och flera gånger per år hamnar hon i offentliga bråk.

  • Pernilla Wahlgren var inte modig nog att låta sina följare bli varse att hon lämnat den ifrågasatta kampanjen hon stöttat, istället smög hon in sitt besked under en kritisk kommentar på Instagram och hon har fortfarande kvar inläggen som kränker en treårig pojkes och hans föräldrars integritet.

  • Sångerskan Nanne Grönvall är en genomsnäll person, men nu har hon låtit sig duperas av Pernilla Wahlgren.

  • Charlotte Perrelli är en smart och kallhamrad affärskvinna och hennes motiv för att stötta kampanjen ter sig dunkla. Bilder: TT och Instagram

Pernilla Wahlgren smög undan sitt besked om att hon dragit sig ur kampanjen för att en treårig pojke skulle få vara kvar i det familjehem som professionella tjänstemän på socialen i Österåker efter en gedigen utredning inte funnit lämpligt.
– Det är mycket ovanligt att vi har samarbetsproblem och ännu mer ovanligt att vi blir tvungna att omplacera ett litet barn från ett familjehem, säger Susanna Kiesel, socialdirektör i Österåkers kommun, till Expressen.
– Att flytta ett barn från en invand miljö är ett svårt och tungt beslut, det är en sista utväg och görs bara när alla andra möjligheter är uttömda, säger socialdirektören.

LÄS MER: SVT-stjärnan Carolina Neurath sträcker ut en hand till ex-maken efter otrohetsskandalen

Med tanke på socialdirektörens utsaga om att det är en "sista utväg och görs bara när alla andra möjligheter är uttömda" ändå rasa och starta en kändiskampanj utan några som helst kunskaper om fallet, och hänga ut barnet med namn och bild, blir nu alltmer ifrågasatt.

Pernilla Wahlgren och hennes kändiskompisar är inte juridiskt skolade, de är inte utbildade socionomer, de har ingen kunskap om ärendet annat än en partsinlaga från familjehemmet vars föräldrar precis bedömts som olämpliga.

Nu höjs allt flera kritiska röster mot kändisuppropet som Pernilla smugit sig ur, likväl har hon kvar alla sina Instagram-publiceringar kring fallet och på hennes blogg går det fortfarande att ta del av hennes okunniga plattityder.
– I din, och dina kompisar Nanne Grönvall, Charlotte Perrelli med fleras iver att framstå som ”goda” – i syfte enbart att synas – har du agerat på ett sätt som sätter rättssäkerhet och sekretess ur spel. Du har outat barnet med bild och du har outat politiker även de som inte är berörda. Begriper du överhuvudtaget vad du gjort? Bryr du dig ens? Är det bara ditt ego som ska tillfredsställas med ett litet barn och dennes olyckliga historia som medel? Att din obetänksamhet dessutom skapar en grogrund för urskiljningssvaga individer att hetsa och hota är ännu en besk bonus. Dina samarbetspartners borde dra öronen åt sig med din totala brist på bildning och kunskap kring lag. Lägg ner!, uppmanar en person Pernilla Wahlgren på Instagram.

LÄS MER: Polisens knarkspanare stoppade Patrik Sjöberg i kokainrazzia kring Stureplan

Sångerskan verkar fortfarande helt oförstående inför de övergrepp som hon faktiskt gör sig skyldig till både mot den lille pojken och hans biologiska föräldrar och vårdnadshavare som meddelat att de stöder Österåker kommuns beslut.

Pernilla Wahlgren valde istället för att backa och be om ursäkt att obekymrat att äta en kändislunch med sina vänner i saluhallen på Östermalmstorg.

För Pernilla Wahlgren kan den växande kritikstormen mot henne komma att drabba hennes varumärke på ett allvarligt sätt.
– Att man som offentlig person och utan kunskap om området hänga ut och så tydligt ta ställning i en sån komplex fråga är under all kritik, skriver en följare på sångerskans blogg.

Nu framkommer alltmer kritik mot Pernilla Wahlgren och hennes kändissvans, sista kapitlet i sörjan är inte skrivet och för sångerskan kan det hela ta en ände med förskräckelse.
– Enligt min erfarenhet så finns det alltid mycket mer information än vad allmänheten har tillgång till och jag vet att socialsekreterare sliter något otroligt varje dag och att de flesta bryr sig otroligt mycket om barnen och anstränger sig till det yttersta för att allt ska bli bäst för barnet. Det är ett komplext och svårt jobb. Tycker det är bra såklart att man lyfter frågor och är kritisk, men det blir helt fel när allmänheten tror att de är bäst kvalificerade att bedöma vad som är bäst för barnet, när de inte har i närheten av all info. Det blir så fel, skriver en person i en kommentar på Pernilla Wahlgrens blogg.

LÄS MER: Gunilla Perssons glädjechock efter dödsdramat

Socialnämnden i Österåkers kommun delar socialtjänstens syn på ärendet – när nämnden informerades om beslutet som var fattat av ordförande i nämnden på delegation – var det ingen av de folkvalda politikerna i nämnden som hade något att invända.

Då ska man ha i minne att det är ett rätt tufft politiskt klimat i Österåker.

Kommunen är styrd av en stark moderat ordförande och framhålls ofta som en mönsterkommun, man har landets lägsta kommunalskatt samtidigt som den kommunala servicen fungerar bra.

Moderaterna och de övriga borgerliga partierna styr kommunen ohotat och de frustrerande socialdemokraterna i opposition brukar inte tveka att ta till fula tjuvnyp för att komma åt sina motståndare – men inte ens de vanligtvis så desperata socialdemokraterna har reagerat mot socialnämndens beslut – de har uppenbarligen den goda smaken att inte använda ett stackars barn som politiskt slagträ.
– Dessvärre kan vi nog utgå från att Pernilla Wahlgren inte har en susning om hur den här typen av beslut fattas i en kommun, säger en uppbragt person som har hört av sig till Stoppa Pressarna.
– Ni skriver ju ofta om kändisar och det kan vara trevligt men en del av dem har en tendens att tro de blir allsmäktiga bara för att det går bra för dem. Jag vill hävda att Pernillas framgångar och miljoner har stigit henne åt huvudet.

LÄS MER: Pernilla Wahlgren förlorade mot socialen och lägger sig platt i vårdnadstvisten

Han är inte ensam om att irritera sig på Pernilla Wahlgren.
– Jag tycker det är skrämmande när människor med ”makt” att nå ut till människor gör det utan att egentligen känna till vad detta handlar om och samtidigt uttrycka sig på det sättet. Dessa hårda ord mot handläggare som har gjort långt mer än vad som har ingått i deras roll för att se till barnets bästa i detta fall. Handläggare som kämpar ända in i sin egen sjukskrivning för sitt engagemang för barnet. Som tvingats till polisskydd på grund av detta ärende.

LÄS MER: Carolina Neuraths hemliga krislunch med Jan Guillous hustru

Nu återstår att se om Pernilla Wahlgren ska inse sitt misstag och be om ursäkt för den skada hon ställt till med.

LÄS MER: TV-profilen Rickard Olssons revansch efter rattfyllan
LÄS MER: Chocken: Blondinbellas pojkvän åtalas
LÄS MER: Prinsessan Madeleine förföljd av otäck fotfetischist

EXTRA: "Är det bara ditt ego som ska tillfredsställas?"

Kommentera: Nu växer kritiken mot Pernilla Wahlgren

comments powered by Disqus

Liknande artiklar

Senaste från På Löpet

Därför ljög Magdalena Graaf om blåmärket i ansiktet

Ett mystiskt blåmärke invid ögat som förbryllar.
Magdalena Graaf är först väldigt fåordig om vad som hänt.
Först ljuger hon och sedan understryker realitystjärnan att hon inte blivit misshandlad.

Se våra senaste kungliga klipp här!

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Därför döms Bathina Philipson för vansinnesfärden

EXTRA:

Högsta domstolen sa nej till societetskvinnan!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Polisens första uttalande om Anders Öfvergård

EXTRA:

"Problemet är att han kom för nära!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Svenskt

Lasse Berghagens härliga fredagsfeeling i saluhallen

BILD-EXTRA: Stoppa Pressarna var med när sångaren unnade sig en öl!

Svenskt

Maria Montazami efterlyst av amerikansk polis

EXTRA: Hollywoodfrun riskerar fängelse!

Svenskt

Fredrick Federley flyr från Björbo – säljer huset

VI AVSLÖJAR: Hemliga prislappen och bilderna inifrån!

Anders Öfvergård hotas av fängelse

VI AVSLÖJAR:

"Jag välkomnar att en åklagare får utreda detta!"

Ex-flickvännen avslöjar sanningen om Pernilla Wahlgrens kille

EXTRA: Det förflutna hinner ikapp Christian, 55!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Chock för pojkvännen: Peg Parnevik bryter upp

EXTRA: "Det här kapitlet av våra liv är över nu!"

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Därför ljög Magdalena Graaf om blåmärket i ansiktet

EXTRA:

"Jag hittade på det här med strykjärnet!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Steffo Törnquists glädjebesked till Dr Alban i tv

VI AVSLÖJAR:

Programledaren månar om sin kändisgranne!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

svenskabloggare-mittpuff

Mer från stoppa pressarna

Bianca Ingrossos kris med Phillipe fördjupas ytterligare

BILD-EXTRA: Bilderna som visar hur göteborgaren undviker sin flickvän!

Arga snickaren i bråk efter våldsamt polisingripande

EXTRA: Dramat med Anders Öfvergård filmas!

Konflikten kvarstår: Tilde de Paula borta från TV4

EXTRA: Programledaren vägrar kommentera uppgifterna!

Ny polisanmälan mot Joel Kinnaman från modellen

EXTRA: Nu växer härvan kring Hollywoodstjärnan!

Sanna Nielsens babyavslöjande väcker glädje

EXTRA: "Jag ser fram emot att lära mig på vägen!"

Gunilla Perssons nya fasa efter vårdmissen

VI AVSLÖJAR: Mamma Iris förd akut till sjukhus!

Camilla Läckbergs sköna fetma-revansch i tv

EXTRA: "Jag ville inte ens att folk skulle ta bild på mig!"

David Lagercrantz vildsinta attack på Leif GW Persson

EXTRA: "Hans ärende var att skada, inget annat!"

Åsa Ingrosso slår tillbaka mot Emilio-ryktena

EXTRA: "För att skydda andra!"

Hanna Hedlunds utseendechock efter skilsmässan

VI AVSLÖJAR: Sångerskans ansikte är helt förändrat!

Pernilla Wahlgren i samlagsbråk med okänd kvinna

EXTRA: Allting började efter vilda sexet med Christian, 55!

Ung flicka svårt skadad i Fredrick Federleys hemby

EXTRA: Nu planerar Centertoppen att lämna Björbo!

Ingvar Oldsbergs comeback i Bingolotto hotas

EXTRA: "Jag är panikslagen!"

Svenne Hedlund förd akut med ambulans till sjukhus

EXTRA: Sångaren tvingades ställa in spelning med Hep Stars!

Gunilla Perssons okända vänskap med Hollywoodstjärnan

VI AVSLÖJAR: Oscars-belönade aktrisens fina relation med svenskan!

Nya smällen mot Ebba Busch kan innebära slutet

EXTRA: Nu tvingas KD-ledaren betala skadestånd!

Noppes styvson sörjer chockartade skilsmässan

BILD-EXTRA: Leonard Taubes tunga tid fångad på bild!

Bianca Ingrosso attackerad under tv-inspelning

EXTRA: Okänd man ger sig på realitystjärnan inför rullande kameror!

Peg Parneviks erkännande om otrohetsryktet med Filip Lamprecht

EXTRA: "Inte därför han gjorde slut med mig!"

Unga kvinnornas berättelser om Arga snickaren

VI AVSLÖJAR: Så har det varit att jobba med Anders Öfvergård!

Lena Philipssons mysmiddag på Östermalm

BILD-EXTRA: Sångerskans glädje fångad på unika bilder!

Mia Parneviks tuffa kamp för kärleken

EXTRA: Golfhustrun avslöjar sanningen om relationen till Jesper!

SVT-stjärnan tillbaka i den gråa vardagen efter solmyset

BILD-EXTRA: Det blev inget mer efter Anders Hansens kostymdejt!

Göran Lambertz om sveket från vännerna efter sexskandalen

VI AVSLÖJAR: "Har tagit avstånd från mig!"

Bianca Ingrossos och Phillipe Cohens nya svåra kris

BILD-EXTRA: Nu hotas förhållandet ännu en gång!

Arga snickaren sparkas från TV4 efter fylleskandalen

VI AVSLÖJAR: Anders Öfvergårds bråk med unga kvinnan blev droppen!

Dödlig explosion i Fredrick Federleys hemby

EXTRA: Skandaliserade centertoppen ska vara oskadd!

Alex Schulmans hustrus tuffa kris pressar henne

BILD-EXTRA: Amanda Schulmans tunga steg trots miljonvinsten!

Hanif Bali slår tillbaka mot sexanklagelserna från unga flickan

EXTRA: "Jag har på inga sätt bett om några opassande bilder!"

Kristin Kaspersens stora oro efter säkerhetsmissen

BILD-EXTRA: Så skyddar sig den populära programledaren!

lördag 25 september 2021