Kulturministern hyllar sex-chefen på Aftonbladet

Makt, inflytande och dåligt omdöme.

Sex-chefen på Aftonbladet har sextrakasserat sina kvinnliga kollegor och använt sina älskarinnor som källor i tidningen. 
Stoppa Pressarna kan nu avslöja att mannen hyllas av den nya kulturministern Jeanette Gustafsdotter. 

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

TImo Lahti

| 2021-12-04 kl 20:02 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna har i flera månader kartlagt sex-chefen på Aftonbladet.
Genom samtal med ett stort antal personer i hans omgivning, bekanta och kolleger framträder bilden av en man med bristande integritet och journalistiskt omdöme.

Bild 1 av 14

Nu avslöjas att den nya kulturministern Jeanette Gustafsdotter har ett mycket gott öga till sex-chefen på Aftonbladet.
Bild 2 av 14

Stoppa Pressarna har kartlagt mannen och hans beteende som hög mediechef. Det handlar om sextrakasserier och sexuella affärer med kvinnor som sedan får en framträdande plats i Aftonbladets spalter.
Bild 3 av 14

Utåt sätt försöker sex-chefen på Aftonbladet ta poäng på att han är en god publicist och han tvekar inte att kritisera andra mediers etik och moral.
Bild 4 av 14

En känd sångerska har för Stoppa Pressarna bekräftat sin sexuella relation med mannen för Stoppa Pressarna. Hon har därefter fått mycket positivt utrymme i Aftonbladet.
Bild 5 av 14

Även den så kallade "expert-kvinnan" har haft en sexuell relation med Aftonbladet-chefen. Hon används nu flitigt som källa i tidningen.
Bild 6 av 14

Flera unga kvinnliga vikarier har vittnat om mediechefens beteende. En av dem bröt samman i tårar efter att mannen tryckt sitt stånd mot henne.
Bild 7 av 14

Efter en julfest hade mediechefen samlag med en ung kvinnlig nöjesreporter på tidningen.
Bild 8 av 14

Det intima umgänget ägde rum på Citykrogens toalett inte långt från Aftonbladets redaktion.
Bild 9 av 14

Nu kan Stoppa Pressarna avslöja att den nya kulturministern Jeanette Gustafsdotter hyllar sex-chefen.
Bild 10 av 14

Jeanette Gustafsdotter och sex-chefen känner varandra väl och har träffats bland annat på krogen.
Bild 11 av 14

Jeanette Gustafsdotter har på kort tid gjort flera pinsamma klavertramp som minister. Även som vd för Tidningsutgivarna var hon ifrågasatt.
Bild 12 av 14

Det är oklart om statsminister Magdalena Andersson känner till sin kulturministers samröre med sex-chefen på Aftonbladet.
Bild 13 av 14

Om sex-chefens goda relation med kulturministern kommer påverka Aftonbladets "journalistik" återstår att se.
Bild 14 av 14

Lena K Samuelsson är högsta hönset på Aftonbladet. Kommer hon tiga ihjäl historien med sex-chefen som härjar på hennes redaktion?

Anmärkningsvärt nog ger sig mannen gärna in i den publicistiska debatten med hög svansföring – samtidigt som man med fog kan misstänka att han själv bryter mot yrkesreglerna som är fastställda av Svenska Journalistförbundet.

Pressens etiska regler är 13 yrkesregler utfärdade av Svenska Journalistförbundet som journalister i Sverige ska följa vid utövandet av sitt yrke. Journalister som bryter mot yrkesreglerna kan anmälas till Journalistförbundets yrkesetiska nämnd (YEN).