Oväntade hatattacken mot Horace Engdahl

Hatet mot Horace har gått för långt.
Politiker i Helsingborg vill stoppa hans framträdande.
Nu får akademiledamoten stöd av kulturvänstern.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

TImo Lahti

| 2018-11-02 kl 08:30 |

ProvaPremium

Ingrid Mattiasson Saarinen är gruppledare för Vänsterpartiet och i en debattartikel Helsingborgs Dagblad blåser hon till strid mot Horace Engdahl, 69.

Hon rasar mot att akademiledamoten bjudits in till evenemanget Kultur-wknd. Ett arrangemang av Helsingborg arena & scen som är ett kommunalt ägt bolag.

Bild 1 av 6horace engdahl hat stor 1 - Stoppa Pressarna

Nu har hatet mot Horace Engdahl gått för långt. Kulturvänstern drar en lans för akademiledamoten som mobbas av politiker i Helsingborg som vill ge honom yrkesförbud.
Bild 2 av 6horace engdahl hat stor2 - Stoppa Pressarna

Åsa Linderborg, här i sällskap med Peter Schildt, är upprörd över att en klåfingrig vänsterpartist vill stoppa Horace Engdahl i hans yrkesutövning.
Bild 3 av 6horace engdahl hat stor1 - Stoppa Pressarna

Jens Liljestrand (till höger) är upprörd över mobbningen av Horace Engdahl som han anser gått för långt. Till vänster i bild kulturjournalisten Johan Hilton.
Bild 4 av 6horace forsvar stor 1 - Stoppa Pressarna

Horace Engdahl jämför stämningen i Sverige med den som rådde i Frankrike under revolutionen för över 200 år sedan när han försvarar sin våldtäktsdömde vän Jean-Claude Arnault.
Bild 5 av 6horace kulturprofil stor6 3 - Stoppa Pressarna

Horace Engdahl, av många ansedd som den mest briljante i Svenska Akademien, har hamnat i blåsväder på grund av Kulturprofilen. Han och tidigare ständige sekreteraren Sara Danius har dessutom bråkat offentligt.
Bild 6 av 6horace stor2 0 - Stoppa Pressarna

Horace Engdahl blev ledamot i Svenska Akademien 1997 och han var dess ständige sekreterare i tio år från 1999 till 2009. Här är Horace med sin kärlek Stina Otterberg som är författare.

Hon ifrågasätter att Horace Engdahl har bjudits in då hon tycker att han är alltför omstridd.