Paolo Robertos nya liv som lantbrukare på gården
En ny tid och ett helt nytt liv.
Nu berättar Paolo Roberto om sin tillvaro som lantbrukare i Italien.
Den skandaliserade entreprenören gör allt han kan för att komma tillbaka med hjälp av olivolja.
Stoppa Pressarna
| 2020-10-14 kl 15:38 |
Paolo Roberto, 51, inleder nu en ny matsatsning. I dagarna drar han igång en matsajt där han kommer sälja italienska matprodukter.
Bland annat kommer den forne pastakungen sälja sin egna olivolja – just nu är den sparkade programledaren i sina olivlundar i södra Italien för att skörda och det ter sig som att han trivs med livet som lantbrukare.
LÄS MER: Malou von Sivers drabbad av extremt dödlig sjukdom
Paolo Roberto har i flera månaders tid försökt komma tillbaka efter sexköpsskandalen. Till en början var han som uppslukad av jorden. Mediejakten och framför allt hetsen på sociala medier blev för mycket – Paolo gick under jorden.
Till slut återvände han dock till livet och till sina sociala medier. Paolo Roberto berättade själv att han behövde en försörjning. Han avsåg att jobba med mat och träning då det är de två områden han kan och behärskar.
Hans följare på Instagram har kunnat se hur den tidigare programledaren för ”Farmen” fått allt flera kunder som tränar för honom och emellanåt har följarna även fått se bilder från olika matevent han har jobbat med.
Det har varit tydligt att Paolo Roberto varit på väg tillbaka och nu kommer hans nya satsning med matvaror.
LÄS MER: Laila Bagge hittad sönderslagen i hemmet
– På väg till Italien idag för att starta skörden av oliver på min mark. För att göra en kvalitets olja handlar allt om skörden, skriver Paolo Roberto på Instagram.
Den tidigare proffsboxaren visar flera bilder från sitt italienska äventyr och det är uppenbart att han trivs med livet som lantbrukare. Följarna får se hur han sliter med skörden tillsammans med flera åldrade och rutinerade olivbönder.
De äter en mastig matsäck ute i friska luften och en nöjd Paolo konstaterar att han kan se den mäktiga vulkanen Vesuvio i horisonten och även den vackra paradisön Capri.
– Det är ett hårt jobb då oliverna inte skakas ner utan måste plockas för hand (skakar man ner oliverna så är de övermogna och oljan blir sur) Under en dag så skördar en person mellan 150 – 200 kg oliver, vilket ger runt 25 liter olivolja, skriver Paolo Roberto.
LÄS MER: Sofias och Carl Philips härliga babylycka
Det går inte att ta miste på att Paolo Roberto är stolt över sin olja.
– En olivoljas kvalité mäts genom dess surhetsgrad och ju lägre desto bättre. För att få kalla sin olja extra vergine så måste surhetsgraden vara under 0,8. Min olja har alltid en surhetsgrad på mellan 0,12 och 0,20 vilket gör att den håller absolut världsklass. Olja är naturligtvis ekologisk det vi skördar nu är en Novello som är en svårslagen delikatess, skriver Paolo Roberto.
Det är uppenbart att han är tillfreds med sitt hårda slit i olivlunden.
– Varenda jäkla oliv i min olivolja har jag och min familj plockat, säger Paolo i en video på Facebook.
LÄS MER: Kristin Kaspersen om sin tuffa diagnos
LÄS MER: Markoolios tunga sorg efter nära vännens död
LÄS MER: Därför vägrar Kikki Danielsson dejta igen