Paolos bordell kartlagd av polisen sedan länge

Paolo Robertos bordell är väl känd av polisen sedan tidigare.
Lägenheten på Östermalm har en längre tid fungerat som ett sexnäste.
Polisens spanare slog till när programledaren hade förrättat sitt ärende.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Emma Andersson

| 2020-05-16 kl 08:04 |

ProvaPremium

Sexgripandet av Paolo Roberto, 51, slog ner som en bomb i kändis-Sverige.

Den populäre före detta programledaren i TV4 greps av polisen i den topphemliga operationen ”Insats: torsk”.

Bild 1 av 14

Polisen har länge känt till bordellen som Paolo Roberto greps vid. Redan för två år sedan greps två män efter att ha köpt sex i fastigheten på Östermalm i Stockholm.
Bild 2 av 14

Gripandet av Paolo Roberto slog ner som en bomb i kändis-Sverige.
Bild 3 av 14

Här är sista bilden på Paolo Roberto före sexköpet.
Bild 4 av 14

Paolo Roberto lät sig intervjuas av TV4:s erkänt skickliga och tuffa journalist Jenny Strömstedt, ett par timmar senare fick han sparken från TV4.
Bild 5 av 14

Det är en hårt pressad Paolo Roberto som nu ser sitt miljonimperium gå i kras.
Bild 6 av 14

Det var en skam- och ångerfull pasta-entreprenör som vek ner sig av Jenny Strömstedts pregnanta frågor av nästintill inkvisatorisk karaktär.
Bild 7 av 14

Paolo Roberto har varit flitig på Instagram med uppdateringar kring sina avancerade yoga-övningar med 26 år yngre flickvännen Elin Härkönen.
Bild 8 av 14

Paolo Robertos ex-hustru Lena Arrelöv har, enligt uppgifter till Stoppa Pressarna, läst lusen av sin ex-make. Nu måste hon försöka rädda det som går av bolagsimperiet där hon är vd.
Bild 9 av 14

Här smög Paolo Roberto in i porten för att köpa sex.
Bild 10 av 14

Gatan där bordellen ligger är lugn och välbeställd. Lyxbilarna står parkerade på rad utanför.
Bild 11 av 14

Det lös i flera lägenheter när Stoppa Pressarnas fotograf var på plats under natten mot lördagen, ett dygn efter det dramatiska gripandet av Paolo Roberto.
Bild 12 av 14

I trappuppgången är det nästintill uteslutande svenska namn. Där finns även ett företagsnamn som tidigare har haft en koppling till Paolo Roberto genom att han är bekant med den förre ägaren.
Bild 13 av 14

Paolo Robertos 26 år yngre flickvän Elin Härkönen har ännu inte uttalat sig i sexhärvan.
Bild 14 av 14

Polisens spanare slog till när Paolo Roberto hade förrättat sitt värv.

För polisen kom det inte som en chock att det var en kändis-tork de fick i sitt garn – de rutinerade spanarna är sedan länge varse att en sexköpare kan vara precis som vem som helst, det finns ingen arketyp av person som väljer att gå till prostituerade.

När polisen slog till mot bordellen greps sammanlagt 11 män, 10 av dem – däribland Paolo Roberto – valde att erkänna direkt, en person nekade till sexköp och för honom väntar nu sannolikt en rättegång.

Lägenheten på Östermalm har varit föremål för bordellverksamhet tidigare. Den ligger på burgna Östermalm i Stockholm, i lugna kvarter inte långt från miljardärernas favoritgata Strandvägen invid Nybroviken.

Trappuppgången är ren och välstädad, utanför porten är det pyntat med påskliljor, det lyser i flera lägenheter i fastigheten fastän det är långt efter midnatt när Stoppa Pressarnas utsände fotograf är där. Polisens spanare har varit synliga i området även ett dygn efter att Paolo Roberto greps.