- Senaste nytt från kändispressen

Pernilla Wahlgren trappar upp Marbella-bråket

Inte en chans att Pernilla Wahlgren viker ner sig.
Den tuffa sångerskan vägrar efterfölja Marbella-svenskarnas krav.
Nu trappas den infekterade konflikten upp ytterligare.

Pernilla Wahlgren, 51, har fått svenskar i Marbella rejält irriterade.

  • Pernilla Wahlgrens bråk om Marbella trappas upp. Sångerskan bor i själva verket i grannkommunen Benahavis.

  • Pernilla Wahlgren vägrar vika ner sig trots den massiva kritiken från flera Marbella-svenskar.

  • Här skriver Pernilla att hon är i Marbella, längst upp till höger i bild, i själva verket är hon drygt två mil från Marbella och inte ens i Marbella kommun.

  • Marbella-svenskar som påpekar att de bor i "riktiga" Marbella tycker att det är ett oskick av Pernilla Wahlgren att ange fel position.

  • Pernilla Wahlgren tycker att diskussionen är lite fånig då hon menar på att det är av praktiska skäl hon säger att hon bor i Marbella.

  • Svenskkolonin i Marbella är lite kluven, många tycker inte det hela är något att yvas över medan en del är genuint upprörda.

  • Ett planerat försoningsmöte mellan Pernilla och Club Nórdico har abrupt avbrutits efter sångerskan fortsätter envisas med att ange fel vistelseort.

  • Kartan är en tydlig illustration över Pernillas faktiska position i jämförelse med var Marbella ligger.

  • Om svenskan vill till det äkta Marbella och tar bilen är det en färd på minst 25 minuter, om det är köer kan resan ta upp emot 1.5 h. Bilder: TT och Instagram

Sångerskan skriver och säger att hon bor i Marbella. I själva verket har hon ett hus som ligger drygt två mil utanför jetsetorten och inte ens i Marbella kommun.
– Hon ljuger ju! Det är som om jag skulle säga att jag köpt en villa i Djursholm medan jag i själva verket köpt ett radhus i Farsta, berättade en svensk som har bott på den spanska solkusten i många år för Stoppa Pressarna i en artikel för redan ett år sedan.

LÄS MER: Den ocensurerade sanningen om Jerry Williams död

Pernilla Wahlgren har irriterat sig på kritiken som hon tycker är småaktig och hon har själv berättat att hon av praktiska skäl använder Marbella istället för Benahavis där hennes hus egentligen ligger. För att hon ska ”slippa förklara varje gång hon ska berätta var hon bor”, konstaterade Pernilla själv i sin podcast.

Men många svenskar i Marbella köper inte den förklaringen. Stoppa Pressarna har sällan varit med om en sådan läsarstorm som när vi rapporterat om svenskans förehavanden på Solkusten.
– Vem tror hon att hon är? Hur kan hon inbilla sig att hon ska köpa ett hus här nere och sedan komma och lära oss som har bott här i 20 till 30 år hur man anger var man bor? Bara för att hon är sångerska innebär inte det ett carte blanche till att ljuga och vara arrogant, säger en pensionerad bankman som främst ägnat sig åt företagsfrågor på en av våra större affärsbanker. Han har bott i Marbella i 23 år.

LÄS MER: Nakenbilder på Mia Parnevik med andra poserande kvinnor sprids på nätet

Den pensionerade bankmannen är så upprörd att han nästan fräser och när Stoppa Pressarnas utsände invänder att det väl inte kan spela så stor roll avbryts vi direkt:
– Någon jävla ordning får det väl vara även på en popstjärna? Ska jag kanske komma och ta hennes bil bara för att jag känner för det? Det här handlar om respekt för andra människor och inte bara vara en jädra egoist som vräker sig fram i tillvaron på andras bekostnad, säger mannen uppbragt.

Något som brukar känneteckna många utlandssvenskar är en viss grad av konservatism och i Pernilla-affären på spanska Solkusten är det lätt att få intryck att många av de som reagerat på Pernillas geografiska förehavanden är lite präglade åt det hållet.

En aktiv medlem i Club Nórdico, en förening som är öppen för alla som talar skandinaviska på Solkusten, som Stoppa Pressarna talade med häromdagen hade inledningsvis en försonande och förstående attityd gentemot Pernilla och hennes förehavanden på Instagram.

LÄS MER: Vi avslöjar: Charlotte Perrelli köper lyxhus i Marbella – för 50 miljoner!

Men det senaste dygnets utveckling har fått kvinnan att ändra inställning.
– Hon skriver fortfarande ”Marbella” på sitt Instagram trots att hon numera vet att det är fel. Det är bluff. Jag undrar ens om man får göra så? Hon tjänar väl en icke ringa del av sitt uppehälle genom sociala medier och då blir ju det här falsk marknadsföring, säger medlemmen som häromdagen var i färd med att arrangera ett försoningsmöte med Pernilla.

Meningen var att sångerskan skulle bjudas på svensk mat tillagad av Marbella-svenskan Monika Ahlberg, 58, och där en enklare frågestund till kaffet skulle ske så att sångerskan en gång för alla skulle få argumentera och förklara hur hon resonerat kring sitt boende och hur hon anger positionen för detsamma.

Man hade även resonerat kring om Pernilla kanske ville framföra någon av sina egna sånger a capella eller till ett enklare pianokomp.
– Äldste sonen till en av våra medlemmar har ett bärbart elpiano med ett förvånansvärt bra ljud, så det hade vi med lätthet kunnat arrangera om hon hade känt sig bekväm med det, säger medlemmen och fortsätter: 

LÄS MER: Prins Daniels hemliga längtan: en äldre varsam man

– Samtidigt ville vi inte att Pernilla skulle känna sig pressad att sjunga för att blidka oss, ett civiliserat samtal hade räckt gott och väl men en liten sång på slutet hade kanske haft en försonande och helande effekt så vi alla hade kunnat satt punkt för den här tråkiga historien.

Nu har dock flera medlemmar i Club Nórdico skrinlagt de planerna, tills vidare i vart fall.
– Hon spottar oss ju i ansiktet, samma dag som hon får veta vad vi tycker så skriver hon "Marbella" igen! Hon beter sig oerhört provocerande och vill uppenbarligen ha krig. 

Pernilla Wahlgren anlände häromdagen till sitt hus, som hon kallar Casa Rosa (ingen har uttryckt några synpunkter på namnet än så länge). Sångerskan följde till punkt och pricka Stoppa Pressarnas råd om att ligga lite lågt och inte visa sig i Marbella på ett tag.
– Här blir jag resten av dagen, skriver Pernilla på sitt Instagram och visar en bild av sin balkong.

Men – och det är det här som retar de ”riktiga” Marbella-svenskarna till vansinne – samtidigt fortsätter hon att, inkorrekt, skriva "Marbella" som datering på sina inlägg.

LÄS MER: Därför bröt Lotta Engberg helt med Kikki Danielsson

– Jag är så besviken, vi hade tänkt ordna något trevligt och försonande med en bit mat och lite samkväm och så väljer hon att göra så här. Jag tror att hennes kändisskap har stigit henne åt huvudet, säger Club Nórdico-medlemmen som ville gräva ned stridsyxan med Pernilla.

– Det här är så märkligt för hennes mamma är förtjusande, jag har träffat Christina Schollin och hennes make Hans flera gånger i sociala sammanhang här nere på kusten och de är belevade och ödmjuka personer. Jag tycker synd om dem, de kan inte vara så stolta just nu över sin dotter när hon beter sig så här, fortsätter Club Nórdico-medlemmen

Frågan har för en utomstående tagit sig nästintill orimliga proportioner men för många svenskar i Marbella är det blodigt allvar, inte minst framgår det av det massiva gensvar Stoppa Pressarnas artiklar har väckt.

LÄS MER: Blondinbella tokkär i frånskild mångmiljardär med privatjet

– Dagens ungdomar har inte respekt för någonting längre. Internet och allt som hör därtill har uppenbarligen gjort det helt ok att bara ljuga rätt ut i luften, utan konsekvenser. Det här handlar om mer än hyfs, det här handlar om respekt för sina medmänniskor, säger den pensionerade bankmannen till Stoppa Pressarna när vi möter honom nere vid småbåtshamnen i Marbella stad.

LÄS MER: Kristin Kaspersens första ord om Calle Sterners flickvän och avundsjukan
LÄS MER: Christina Schollin rullstolsburen efter svåra smärtor
LÄS MER: Vi avslöjar: Daniel och Victorias osämja splittrar hovet

EXTRA: "Hon spottar oss i ansiktet!"

Se våra senaste kungliga klipp här!

Kommentera: Pernilla Wahlgren trappar upp Marbella-bråket

comments powered by Disqus

Liknande artiklar

Senaste från På Löpet

Biancas brytning med bästa väninnan

Uppbrottet förändrade dynamiken och vänskapen.
Nu avslöjar Bianca Ingrosso varför hon övergav bästa väninnan.
Det är lillebror Benjamin Ingrosso som ligger bakom.

Se våra senaste kungliga klipp här!

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Laila Bagge plågas av svåra smärtor

EXTRA:

Radioprofilen tröstas av sin älskade Korosh!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Bianca Ingrossos skarpa krav på Phillipe

EXTRA:

Ger pojkvännen en tidsgräns!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Svenskt

Kaspersen kritiseras för hanteringen av sonen

EXTRA: "Han måste ju få släppa taget!"

Svenskt

Tildes oro för stroke-drabbade Jenny Alversjö

EXTRA: Är rädd att comebacken skett för tidigt!

Svenskt

Biancas brytning med bästa väninnan

EXTRA: Berättar allt om uppbrottet!

Charlotte Perrelli avslöjar makens otrohet i tv

EXTRA:

Sångerskan om den svåra tiden!

Dolph Lundgrens nya tjej – lika gammal som dottern

EXTRA: Actionhjälten tok-kär i 38 år yngre norska!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Kajsa Bergqvist talar ut om skilsmässorna

EXTRA: "Jävligt tufft!"

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Bond-bruden Britt Ekland om sitt liv utan sex

EXTRA:

"Jag behöver inget förhållande!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Komikern Mårten Anderssons nya bebislycka

EXTRA:

"Vi var inte alls förberedda på det här!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

svenskabloggare-mittpuff

Mer från stoppa pressarna

Komikern Ulf Larssons sista svåra tid

EXTRA: Sambon berättar om de elaka ryktena!

SVT-profilens stora ilska mot tittarna

EXTRA: "Fråga Doktorn"-profilen är less på frågorna!

Tove Styrkes lesbiska kupp på Elle-galan

EXTRA: Sångerskan kunde inte få nog av flickvännen!

Ernst Kirchsteigers sanslösa miljonsuccé

EXTRA: Programledaren myser hela vägen till banken!

Björn Kjellmans tunga tid med Josefin Nilsson

EXTRA: Umgicks samtidigt som Örjan Ramberg!

Marie Serneholts unika kväll med sambon

EXTRA: Paret är i desperat behov!

Gynnings och "Hippie-Viktors" hopplösa kamp

EXTRA: Paret är desperata!

Måns Zelmerlöws relation till hustruns ex

EXTRA: Så hanterar sångaren det känsliga läget!

Carina Bergs hemliga avtal med Luuk

EXTRA: Paret är överens om känsliga hanteringen!

Fredrik Eklunds privata bilder på barnlyckan

EXTRA: Stjärnmäklarens härliga familjeliv!

Jenny Alversjös comeback på Elle-gala

EXTRA: "Jag känner mig full av energi!"

Bianca och Pernillas känsliga fråga splittrar

EXTRA: Mor och dotter vägrar tala om saken!

Kaspersen om sista mötet med Lill-Babs

EXTRA: "Hon hade inte ont!"

Systrarna Graaf i fylleskandal på Elle Galan

EXTRA: Portades direkt av Bindefeld!

Carina Berg drabbad av svåra bröstsmärtor

EXTRA: Programledaren vädjar om hjälp offentligt!

Alexander Bard i jättebråk med chefredaktör

EXTRA: Kräver att profilen sparkas från TV4:s "Talang"!

Kristin Kaspersens blackout i tv oroar vännerna

EXTRA: "Hoppas hon mår bättre nu!"

Petra Mede i dramatiskt triangeldrama

EXTRA: Lade vantarna på väninnans pojkvän!

Martin Timells stora skräck efter våldsdådet

VI AVSLÖJAR: Fruktar för sin familjs säkerhet!

Alexander Bards udda relation med Peter, 42

EXTRA: "Vi ligger med kvinnor!"

Sofia Wistams desperata jakt på kändisskap

EXTRA: Programledaren gör allt hon kan för att bli känd!

Gynnings ansiktsförändring för "Hippie-Viktor"

EXTRA: Skånskan misslyckas helt inför pojkvännen!

Annie Lööfs nya baby-besked från sjukhuset

EXTRA: "Växer och blir starkare för varje vecka!"

Blondinbellas ex-pojkvän bryter tystnaden

EXTRASugardaddy-Erik om dumpningen!

Kristin bryter sig loss från "Let's Dance"-Calle

EXTRA: "Kanske sökt mig till andra för att hitta glädje!"

Därför slutar Jesper Börjesson helt på TV4

EXTRA: Lämnar kanalen efter 25 år!

Zlatans familj lever åtskilda från stjärnan

EXTRAHelena Seger och barnen har flyttat!

Joel Kinnamans penis-drama i Stilla Havet

EXTRA: Filmstjärnan berättar själv om smärtan!

Patrik Sjöberg berättar om sin alkoholism

EXTRA: "Jag kan dricka fem flaskor vin på en kväll!"

lördag 25 januari 2020