- Senaste nytt från kändispressen

Pernilla Wahlgren trappar upp Marbella-bråket

Inte en chans att Pernilla Wahlgren viker ner sig.
Den tuffa sångerskan vägrar efterfölja Marbella-svenskarnas krav.
Nu trappas den infekterade konflikten upp ytterligare.

Pernilla Wahlgren, 51, har fått svenskar i Marbella rejält irriterade.

  • Pernilla Wahlgrens bråk om Marbella trappas upp. Sångerskan bor i själva verket i grannkommunen Benahavis.

  • Pernilla Wahlgren vägrar vika ner sig trots den massiva kritiken från flera Marbella-svenskar.

  • Här skriver Pernilla att hon är i Marbella, längst upp till höger i bild, i själva verket är hon drygt två mil från Marbella och inte ens i Marbella kommun.

  • Marbella-svenskar som påpekar att de bor i "riktiga" Marbella tycker att det är ett oskick av Pernilla Wahlgren att ange fel position.

  • Pernilla Wahlgren tycker att diskussionen är lite fånig då hon menar på att det är av praktiska skäl hon säger att hon bor i Marbella.

  • Svenskkolonin i Marbella är lite kluven, många tycker inte det hela är något att yvas över medan en del är genuint upprörda.

  • Ett planerat försoningsmöte mellan Pernilla och Club Nórdico har abrupt avbrutits efter sångerskan fortsätter envisas med att ange fel vistelseort.

  • Kartan är en tydlig illustration över Pernillas faktiska position i jämförelse med var Marbella ligger.

  • Om svenskan vill till det äkta Marbella och tar bilen är det en färd på minst 25 minuter, om det är köer kan resan ta upp emot 1.5 h. Bilder: TT och Instagram

Sångerskan skriver och säger att hon bor i Marbella. I själva verket har hon ett hus som ligger drygt två mil utanför jetsetorten och inte ens i Marbella kommun.
– Hon ljuger ju! Det är som om jag skulle säga att jag köpt en villa i Djursholm medan jag i själva verket köpt ett radhus i Farsta, berättade en svensk som har bott på den spanska solkusten i många år för Stoppa Pressarna i en artikel för redan ett år sedan.

LÄS MER: Den ocensurerade sanningen om Jerry Williams död

Pernilla Wahlgren har irriterat sig på kritiken som hon tycker är småaktig och hon har själv berättat att hon av praktiska skäl använder Marbella istället för Benahavis där hennes hus egentligen ligger. För att hon ska ”slippa förklara varje gång hon ska berätta var hon bor”, konstaterade Pernilla själv i sin podcast.

Men många svenskar i Marbella köper inte den förklaringen. Stoppa Pressarna har sällan varit med om en sådan läsarstorm som när vi rapporterat om svenskans förehavanden på Solkusten.
– Vem tror hon att hon är? Hur kan hon inbilla sig att hon ska köpa ett hus här nere och sedan komma och lära oss som har bott här i 20 till 30 år hur man anger var man bor? Bara för att hon är sångerska innebär inte det ett carte blanche till att ljuga och vara arrogant, säger en pensionerad bankman som främst ägnat sig åt företagsfrågor på en av våra större affärsbanker. Han har bott i Marbella i 23 år.

LÄS MER: Nakenbilder på Mia Parnevik med andra poserande kvinnor sprids på nätet

Den pensionerade bankmannen är så upprörd att han nästan fräser och när Stoppa Pressarnas utsände invänder att det väl inte kan spela så stor roll avbryts vi direkt:
– Någon jävla ordning får det väl vara även på en popstjärna? Ska jag kanske komma och ta hennes bil bara för att jag känner för det? Det här handlar om respekt för andra människor och inte bara vara en jädra egoist som vräker sig fram i tillvaron på andras bekostnad, säger mannen uppbragt.

Något som brukar känneteckna många utlandssvenskar är en viss grad av konservatism och i Pernilla-affären på spanska Solkusten är det lätt att få intryck att många av de som reagerat på Pernillas geografiska förehavanden är lite präglade åt det hållet.

En aktiv medlem i Club Nórdico, en förening som är öppen för alla som talar skandinaviska på Solkusten, som Stoppa Pressarna talade med häromdagen hade inledningsvis en försonande och förstående attityd gentemot Pernilla och hennes förehavanden på Instagram.

LÄS MER: Vi avslöjar: Charlotte Perrelli köper lyxhus i Marbella – för 50 miljoner!

Men det senaste dygnets utveckling har fått kvinnan att ändra inställning.
– Hon skriver fortfarande ”Marbella” på sitt Instagram trots att hon numera vet att det är fel. Det är bluff. Jag undrar ens om man får göra så? Hon tjänar väl en icke ringa del av sitt uppehälle genom sociala medier och då blir ju det här falsk marknadsföring, säger medlemmen som häromdagen var i färd med att arrangera ett försoningsmöte med Pernilla.

Meningen var att sångerskan skulle bjudas på svensk mat tillagad av Marbella-svenskan Monika Ahlberg, 58, och där en enklare frågestund till kaffet skulle ske så att sångerskan en gång för alla skulle få argumentera och förklara hur hon resonerat kring sitt boende och hur hon anger positionen för detsamma.

Man hade även resonerat kring om Pernilla kanske ville framföra någon av sina egna sånger a capella eller till ett enklare pianokomp.
– Äldste sonen till en av våra medlemmar har ett bärbart elpiano med ett förvånansvärt bra ljud, så det hade vi med lätthet kunnat arrangera om hon hade känt sig bekväm med det, säger medlemmen och fortsätter: 

LÄS MER: Prins Daniels hemliga längtan: en äldre varsam man

– Samtidigt ville vi inte att Pernilla skulle känna sig pressad att sjunga för att blidka oss, ett civiliserat samtal hade räckt gott och väl men en liten sång på slutet hade kanske haft en försonande och helande effekt så vi alla hade kunnat satt punkt för den här tråkiga historien.

Nu har dock flera medlemmar i Club Nórdico skrinlagt de planerna, tills vidare i vart fall.
– Hon spottar oss ju i ansiktet, samma dag som hon får veta vad vi tycker så skriver hon "Marbella" igen! Hon beter sig oerhört provocerande och vill uppenbarligen ha krig. 

Pernilla Wahlgren anlände häromdagen till sitt hus, som hon kallar Casa Rosa (ingen har uttryckt några synpunkter på namnet än så länge). Sångerskan följde till punkt och pricka Stoppa Pressarnas råd om att ligga lite lågt och inte visa sig i Marbella på ett tag.
– Här blir jag resten av dagen, skriver Pernilla på sitt Instagram och visar en bild av sin balkong.

Men – och det är det här som retar de ”riktiga” Marbella-svenskarna till vansinne – samtidigt fortsätter hon att, inkorrekt, skriva "Marbella" som datering på sina inlägg.

LÄS MER: Därför bröt Lotta Engberg helt med Kikki Danielsson

– Jag är så besviken, vi hade tänkt ordna något trevligt och försonande med en bit mat och lite samkväm och så väljer hon att göra så här. Jag tror att hennes kändisskap har stigit henne åt huvudet, säger Club Nórdico-medlemmen som ville gräva ned stridsyxan med Pernilla.

– Det här är så märkligt för hennes mamma är förtjusande, jag har träffat Christina Schollin och hennes make Hans flera gånger i sociala sammanhang här nere på kusten och de är belevade och ödmjuka personer. Jag tycker synd om dem, de kan inte vara så stolta just nu över sin dotter när hon beter sig så här, fortsätter Club Nórdico-medlemmen

Frågan har för en utomstående tagit sig nästintill orimliga proportioner men för många svenskar i Marbella är det blodigt allvar, inte minst framgår det av det massiva gensvar Stoppa Pressarnas artiklar har väckt.

LÄS MER: Blondinbella tokkär i frånskild mångmiljardär med privatjet

– Dagens ungdomar har inte respekt för någonting längre. Internet och allt som hör därtill har uppenbarligen gjort det helt ok att bara ljuga rätt ut i luften, utan konsekvenser. Det här handlar om mer än hyfs, det här handlar om respekt för sina medmänniskor, säger den pensionerade bankmannen till Stoppa Pressarna när vi möter honom nere vid småbåtshamnen i Marbella stad.

LÄS MER: Kristin Kaspersens första ord om Calle Sterners flickvän och avundsjukan
LÄS MER: Christina Schollin rullstolsburen efter svåra smärtor
LÄS MER: Vi avslöjar: Daniel och Victorias osämja splittrar hovet

EXTRA: "Hon spottar oss i ansiktet!"

Se våra senaste kungliga klipp här!

Kommentera: Pernilla Wahlgren trappar upp Marbella-bråket

comments powered by Disqus

Liknande artiklar

Senaste från På Löpet

Gunilla Perssons lyckobesked kring mamma Iris

Dramat är över.
Gunilla Perssons mamma Iris överlevde.
Nu berättar Hollywoodfrun om sin glädje från sjukhuset.

Se våra senaste kungliga klipp här!

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Gunilla Perssons desperata rop på hjälp

Hollywoodfrun vädjar till följarna

"Måste kollas upp med blodtester varje dag!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Pernilla Wahlgrens mystiska krav på Kanal 5

Sångerskan utnyttjar inte möjligheten

Är det kärleken till Superhunken som styr?
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Svenskt

Glenn Hyséns blivande hustru bröt samman

EXTRA: Anspänningen är stor!

Svenskt

Laila Bagges nya barnplaner med Korosh

EXTRA: Så ska paret få sin efterlängtade bebis!

Svenskt

Gunilla Perssons lyckobesked kring mamma Iris

EXTRA: "Jag är överlycklig!"

Samirs rörande kärlekshyllning till Julia

Kan inte få nog av unga flickvännen:

"Innan hade jag inte någon som jag var kär i!"

Dödsfallet som skakar Lance Hedman

Kändissonen är nedbruten av sorg!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Carina Bergs nya hemlighet kring bebisen

"Det där är en separat del!"

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Ingvar Oldsberg tvingas stoppa operationen

EXTRA:

"Det är inte så jävla roligt!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Tilde de Paulas okända pyskiska sjukdom

Programledaren berättar själv:

"Jag ringde till psykakuten!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

svenskabloggare-mittpuff

Mer från stoppa pressarna

Sofi Fahrman säljer lyxvillan i Saint Tropez

VI AVSLÖJAR: Kräver 16 miljoner kronor!

Tuffa beslutet som förlängde Lasse Holms liv

EXTRA: "Jag mådde så jävla dåligt!"

Lotta Engbergs sågning av Lena Ph:s sexleksak

EXTRA: "Jag skäms nästan!"

Anna Books bild orsakar infekterat släktbråk

EXTRA: "Det finns några hyenor!"

Bianca Ingrossos nya kris med Philippe Cohen

EXTRA: Kärleksdramat fortsätter!

Dominika om den tuffa tiden i förhållandet

EXTRA: Krisen med Anders Borg var djup!

Samirs bittra rivalitet med Robin Bengtsson

EXTRA: Har bråkat i över tre år!

Christina Schollin avslöjar sitt mörka förflutna

EXTRA: Följarna häpnar över hemligheten!

Nour El Refai berättar om gravid-helvetet

"Aldrig varit sjuk såhär länge!"

Pernilla anklagas för ful barnuppfostran

EXTRA: Efter Marbella-fejden – nu attackeras hon igen!

Molly Sandéns flykt från Tom Cruise-sekten

EXTRA: Så lyckades hon ta sig ur mardrömmen!

Sjukdoms-oro för Lasse Berghagen efter Skansen

EXTRA: "Han hängde inte med i sina egna låtar!"

Carina Bergs mardröm med nye maken Erik

EXTRA: Får professionell hjälp för att klara krisen!

"Babsan" i bråk med kvinnlig artist under Pride

EXTRA: Attacken som skakar gayvärlden!

Björn Ranelid rasar mot invandringen

"Många av dem kör dyrbara bilar!"

Agneta Sjödin i tårar efter panikattack i tv

"Jag vill hem, och så kan jag inte det!"

Tomas Ledins okända miljontillgångar kartlagda

EXTRA: Sångaren äger ett slott!

Carolina Gynnings baby-panik med Hippie-Viktor

"Vi kan inte vänta en sekund!"

Runar och Anna Anka i norsk kändisfight

EXTRA: Carola kan hamna mitt i hetluften!

Gunilla Perssons hemliga vapen: Mamma Iris

EXTRA: Nu slår Hollywoodfrun tillbaka!

Smutsiga "Filip-Hammar-Bluffen" lurade åldring

EXTRA: Polisen är inkopplad!

Carina Berg talar ut om de svåra missfallen

EXTRA: "En himla brant uppförsbacke!"

Pernilla Wahlgrens okända misär-liv avslöjas av en släkting

EXTRA: Har haft det väldigt tufft i många år!

Blondinbellas nya liv med "Sugardaddy Erik"

EXTRA: "Vi leker med en hybrid!"

Hollywood-Åsa om heta kärleken till Dr Plastik

"Väldigt omtänksam och ordningsam!"

Därför bryter äkta makarna Parnevik upp

EXTRA: "Ett nytt blad, jag ser fram emot det!"

Abba-Bennys hemliga stöd till Josefin Nilsson

EXTRA: Så fick krisdrabbade sångerskan hjälp!

Lotta Engbergs heta natt med Kalle Moraeus

EXTRA: "Det var alldeles mörkt!"

Sanna Lundells bröllopslycka med Persbrandt

EXTRA: Äntligen lycklig efter alla år!

torsdag 22 augusti 2019