- Senaste nytt från kändispressen

Pernilla Wahlgren trappar upp Marbella-bråket

Inte en chans att Pernilla Wahlgren viker ner sig.
Den tuffa sångerskan vägrar efterfölja Marbella-svenskarnas krav.
Nu trappas den infekterade konflikten upp ytterligare.

Pernilla Wahlgren, 51, har fått svenskar i Marbella rejält irriterade.

  • Pernilla Wahlgrens bråk om Marbella trappas upp. Sångerskan bor i själva verket i grannkommunen Benahavis.

  • Pernilla Wahlgren vägrar vika ner sig trots den massiva kritiken från flera Marbella-svenskar.

  • Här skriver Pernilla att hon är i Marbella, längst upp till höger i bild, i själva verket är hon drygt två mil från Marbella och inte ens i Marbella kommun.

  • Marbella-svenskar som påpekar att de bor i "riktiga" Marbella tycker att det är ett oskick av Pernilla Wahlgren att ange fel position.

  • Pernilla Wahlgren tycker att diskussionen är lite fånig då hon menar på att det är av praktiska skäl hon säger att hon bor i Marbella.

  • Svenskkolonin i Marbella är lite kluven, många tycker inte det hela är något att yvas över medan en del är genuint upprörda.

  • Ett planerat försoningsmöte mellan Pernilla och Club Nórdico har abrupt avbrutits efter sångerskan fortsätter envisas med att ange fel vistelseort.

  • Kartan är en tydlig illustration över Pernillas faktiska position i jämförelse med var Marbella ligger.

  • Om svenskan vill till det äkta Marbella och tar bilen är det en färd på minst 25 minuter, om det är köer kan resan ta upp emot 1.5 h. Bilder: TT och Instagram

Sångerskan skriver och säger att hon bor i Marbella. I själva verket har hon ett hus som ligger drygt två mil utanför jetsetorten och inte ens i Marbella kommun.
– Hon ljuger ju! Det är som om jag skulle säga att jag köpt en villa i Djursholm medan jag i själva verket köpt ett radhus i Farsta, berättade en svensk som har bott på den spanska solkusten i många år för Stoppa Pressarna i en artikel för redan ett år sedan.

LÄS MER: Den ocensurerade sanningen om Jerry Williams död

Pernilla Wahlgren har irriterat sig på kritiken som hon tycker är småaktig och hon har själv berättat att hon av praktiska skäl använder Marbella istället för Benahavis där hennes hus egentligen ligger. För att hon ska ”slippa förklara varje gång hon ska berätta var hon bor”, konstaterade Pernilla själv i sin podcast.

Men många svenskar i Marbella köper inte den förklaringen. Stoppa Pressarna har sällan varit med om en sådan läsarstorm som när vi rapporterat om svenskans förehavanden på Solkusten.
– Vem tror hon att hon är? Hur kan hon inbilla sig att hon ska köpa ett hus här nere och sedan komma och lära oss som har bott här i 20 till 30 år hur man anger var man bor? Bara för att hon är sångerska innebär inte det ett carte blanche till att ljuga och vara arrogant, säger en pensionerad bankman som främst ägnat sig åt företagsfrågor på en av våra större affärsbanker. Han har bott i Marbella i 23 år.

LÄS MER: Nakenbilder på Mia Parnevik med andra poserande kvinnor sprids på nätet

Den pensionerade bankmannen är så upprörd att han nästan fräser och när Stoppa Pressarnas utsände invänder att det väl inte kan spela så stor roll avbryts vi direkt:
– Någon jävla ordning får det väl vara även på en popstjärna? Ska jag kanske komma och ta hennes bil bara för att jag känner för det? Det här handlar om respekt för andra människor och inte bara vara en jädra egoist som vräker sig fram i tillvaron på andras bekostnad, säger mannen uppbragt.

Något som brukar känneteckna många utlandssvenskar är en viss grad av konservatism och i Pernilla-affären på spanska Solkusten är det lätt att få intryck att många av de som reagerat på Pernillas geografiska förehavanden är lite präglade åt det hållet.

En aktiv medlem i Club Nórdico, en förening som är öppen för alla som talar skandinaviska på Solkusten, som Stoppa Pressarna talade med häromdagen hade inledningsvis en försonande och förstående attityd gentemot Pernilla och hennes förehavanden på Instagram.

LÄS MER: Vi avslöjar: Charlotte Perrelli köper lyxhus i Marbella – för 50 miljoner!

Men det senaste dygnets utveckling har fått kvinnan att ändra inställning.
– Hon skriver fortfarande ”Marbella” på sitt Instagram trots att hon numera vet att det är fel. Det är bluff. Jag undrar ens om man får göra så? Hon tjänar väl en icke ringa del av sitt uppehälle genom sociala medier och då blir ju det här falsk marknadsföring, säger medlemmen som häromdagen var i färd med att arrangera ett försoningsmöte med Pernilla.

Meningen var att sångerskan skulle bjudas på svensk mat tillagad av Marbella-svenskan Monika Ahlberg, 58, och där en enklare frågestund till kaffet skulle ske så att sångerskan en gång för alla skulle få argumentera och förklara hur hon resonerat kring sitt boende och hur hon anger positionen för detsamma.

Man hade även resonerat kring om Pernilla kanske ville framföra någon av sina egna sånger a capella eller till ett enklare pianokomp.
– Äldste sonen till en av våra medlemmar har ett bärbart elpiano med ett förvånansvärt bra ljud, så det hade vi med lätthet kunnat arrangera om hon hade känt sig bekväm med det, säger medlemmen och fortsätter: 

LÄS MER: Prins Daniels hemliga längtan: en äldre varsam man

– Samtidigt ville vi inte att Pernilla skulle känna sig pressad att sjunga för att blidka oss, ett civiliserat samtal hade räckt gott och väl men en liten sång på slutet hade kanske haft en försonande och helande effekt så vi alla hade kunnat satt punkt för den här tråkiga historien.

Nu har dock flera medlemmar i Club Nórdico skrinlagt de planerna, tills vidare i vart fall.
– Hon spottar oss ju i ansiktet, samma dag som hon får veta vad vi tycker så skriver hon "Marbella" igen! Hon beter sig oerhört provocerande och vill uppenbarligen ha krig. 

Pernilla Wahlgren anlände häromdagen till sitt hus, som hon kallar Casa Rosa (ingen har uttryckt några synpunkter på namnet än så länge). Sångerskan följde till punkt och pricka Stoppa Pressarnas råd om att ligga lite lågt och inte visa sig i Marbella på ett tag.
– Här blir jag resten av dagen, skriver Pernilla på sitt Instagram och visar en bild av sin balkong.

Men – och det är det här som retar de ”riktiga” Marbella-svenskarna till vansinne – samtidigt fortsätter hon att, inkorrekt, skriva "Marbella" som datering på sina inlägg.

LÄS MER: Därför bröt Lotta Engberg helt med Kikki Danielsson

– Jag är så besviken, vi hade tänkt ordna något trevligt och försonande med en bit mat och lite samkväm och så väljer hon att göra så här. Jag tror att hennes kändisskap har stigit henne åt huvudet, säger Club Nórdico-medlemmen som ville gräva ned stridsyxan med Pernilla.

– Det här är så märkligt för hennes mamma är förtjusande, jag har träffat Christina Schollin och hennes make Hans flera gånger i sociala sammanhang här nere på kusten och de är belevade och ödmjuka personer. Jag tycker synd om dem, de kan inte vara så stolta just nu över sin dotter när hon beter sig så här, fortsätter Club Nórdico-medlemmen

Frågan har för en utomstående tagit sig nästintill orimliga proportioner men för många svenskar i Marbella är det blodigt allvar, inte minst framgår det av det massiva gensvar Stoppa Pressarnas artiklar har väckt.

LÄS MER: Blondinbella tokkär i frånskild mångmiljardär med privatjet

– Dagens ungdomar har inte respekt för någonting längre. Internet och allt som hör därtill har uppenbarligen gjort det helt ok att bara ljuga rätt ut i luften, utan konsekvenser. Det här handlar om mer än hyfs, det här handlar om respekt för sina medmänniskor, säger den pensionerade bankmannen till Stoppa Pressarna när vi möter honom nere vid småbåtshamnen i Marbella stad.

LÄS MER: Kristin Kaspersens första ord om Calle Sterners flickvän och avundsjukan
LÄS MER: Christina Schollin rullstolsburen efter svåra smärtor
LÄS MER: Vi avslöjar: Daniel och Victorias osämja splittrar hovet

EXTRA: "Hon spottar oss i ansiktet!"

Se våra senaste kungliga klipp här!

Kommentera: Pernilla Wahlgren trappar upp Marbella-bråket

comments powered by Disqus

Liknande artiklar

Senaste från På Löpet

Carolina Gynning censurerades av Viktor

Hit men inte längre.
Carolina Gynning tvingades backa.
Ex-pojkvännen Viktor ”Hippie-Viktor” Philipson fick nog och stoppade skånskans senaste inlägg om honom på sociala medier.

Se våra senaste kungliga klipp här!

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

SVT-stjärnans hjärta stannade på golfbanan

EXTRA:

Christer Ulfbåge var helt borta i 13 minuter!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Därför älskas Ernst Kirchsteiger av de unga

EXTRA:

"Fattar inte hur cool du är!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Svenskt

Erika Persson i nakenbråk efter vågade bilderna

EXTRA: "Jag är så trött på er allihop!"

Svenskt

Hemliga ceremonin som hjälper Carolina Gynning

VI AVSLÖJAR: Så försöker skånskan komma över Viktor!

Svenskt

Christina Salibas nya drag efter Läckbergs svek

VI AVSLÖJAR: Så får hon sin hämnd på deckardrottningen!

TV4-stjärnans tuffa utmaning i äktenskapet

EXTRA:

"Det bästa vi kan göra för varandra!

Ministern till attack mot Biancas festande

EXTRA: "Det är djupt olämpligt!"

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Nicole Falcianis hämnd på Eric Saade

EXTRA: "Det känns väldigt skönt!"

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Carolina Gynning censurerades av Viktor

VI AVSLÖJAR:

Tvingades ta bort nödropet på Instagram!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Blondinbellas lustfyllda sommar med Paul

EXTRA:

"Jag är så tacksam att vi har hittat varandra!"
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

svenskabloggare-mittpuff

Mer från stoppa pressarna

Soldoktorn drabbad av extremt dödlig sjukdom

EXTRA: "Har fått besked!"

Tommy Körberg om den mörka otrohetsaffären

EXTRA: "På det sättet är jag jävligt stark!"

Kalle Moraeus nya tillvaro i coronakrisen

EXTRA: Spelmannen slipar knivar!

Agnetha Fältskogs stora miljonjubel

EXTRA: Abba-stjärnans förmögenhet kartlagd!

Blondinbellas öppna sågning av "Sugardaddy-Erik"

EXTRA: Nu attackerar bloggerskan ex-pojkvännen!

Carolina Gynnings ex-pojkvän bryter tystnaden

EXTRA: "Hippie-Viktors" första ord efter separationen!

Kristin Kaspersens sorg efter svåra samtalet

EXTRA: "Tårar som fortfarande rinner!"

Bianca Ingrossos hemliga dubbelgångare avslöjad

EXTRA: Mikaela, 25, från Trollhättan är kusligt lik!

Rickard Olssons raseri i vattenskoter-debatten

EXTRA: Ratffylleridömde tv-profilen vill lära ut sjövett!

Lotta Bromé om kärlekslivet med sambon

EXTRA: Berättar om hemliga flickvännen!

Tennisstjärnan ville ta sitt liv efter paniken

EXTRA: Robin Söderling avslöjar varför han lade av!

Nu hotas kärlekslyckan mellan ministrarna

EXTRA: Annika Strandhäll kan tvingas dumpa Morgan!

Lasse Berghagen svårt skadad i ryggen

EXTRA: Sångaren tvingas stappla fram med käpp!

Ännu en TV4-profil sparkas efter stor skandal

VI AVSLÖJAR: Tv-direktören kritiseras för sitt agerande!

Oväntade utspelet av Blondinbellas ex-pojkvän

EXTRA: "Sugardaddy-Erik" om bloggerskans nya kärlek!

Kristin Kaspersens sommar med sexdömde mannen

VI AVSLÖJAR: Udda umgänget i jakten på en ny partner!

TV4-profil attackerade kvinna med barstol

EXTRA: Slagen i ansiktet!

Abba-Björn får 9,4 miljoner i coronabidrag

EXTRA: Miljardären tar glatt emot pengarna!

Kristin Kaspersens ensamhet i sommarhettan

BILD-EXTRA: ”Hon såg ledsen och deprimerad ut!”

Dogge Doggelito fullständigt utblottad

EXTRA: "Jag har förlorat allt!"

Carolina Gynning återförenad med Alexander

EXTRA: Bästa revansch hon kan få mot "Hippie-Viktor"!

Sanna Nielsens nya liv med älsklingen Joakim

EXTRA: "Det är så härligt!"

Soldoktorns spännande plan med Lotta Engberg

EXTRA: "Vid min ålder kan one night stands uppkomma!"

Paul, 52, är Blondinbellas nya kärlek

EXTRA: "Det har gått jättesnabbt!"

David Hellenius tar nya tag efter skandalen

VI AVSLÖJAR: Så ska TV4-profilen komma tillbaka efter affären!

Pappan till Lotta Bromés barn avslöjar allt

EXTRA: "Vi pratade igenom allt mycket noggrant!"

Kristin Kaspersens tuffa beslut kring Lill-Babs

EXTRA: "Jag kan inte vara egoistisk!"

Viktor Frisk berättar om hemliga kärleken

EXTRA: "Vi träffades på Tinder!"

fredag 10 juli 2020