Pernilla Wahlgren trappar upp Marbella-bråket

Inte en chans att Pernilla Wahlgren viker ner sig.
Den tuffa sångerskan vägrar efterfölja Marbella-svenskarnas krav.
Nu trappas den infekterade konflikten upp ytterligare.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jennifer Erixon

| 2019-07-14 kl 10:05 |

ProvaPremium

Pernilla Wahlgren, 51, har fått svenskar i Marbella rejält irriterade.

Sångerskan skriver och säger att hon bor i Marbella. I själva verket har hon ett hus som ligger drygt två mil utanför jetsetorten och inte ens i Marbella kommun.

Bild 1 av 9

Pernilla Wahlgrens bråk om Marbella trappas upp. Sångerskan bor i själva verket i grannkommunen Benahavis.
Bild 2 av 9

Pernilla Wahlgren vägrar vika ner sig trots den massiva kritiken från flera Marbella-svenskar.
Bild 3 av 9

Här skriver Pernilla att hon är i Marbella, längst upp till höger i bild, i själva verket är hon drygt två mil från Marbella och inte ens i Marbella kommun.
Bild 4 av 9

Marbella-svenskar som påpekar att de bor i "riktiga" Marbella tycker att det är ett oskick av Pernilla Wahlgren att ange fel position.
Bild 5 av 9

Pernilla Wahlgren tycker att diskussionen är lite fånig då hon menar på att det är av praktiska skäl hon säger att hon bor i Marbella.
Bild 6 av 9

Svenskkolonin i Marbella är lite kluven, många tycker inte det hela är något att yvas över medan en del är genuint upprörda.
Bild 7 av 9

Ett planerat försoningsmöte mellan Pernilla och Club Nórdico har abrupt avbrutits efter sångerskan fortsätter envisas med att ange fel vistelseort.
Bild 8 av 9

Kartan är en tydlig illustration över Pernillas faktiska position i jämförelse med var Marbella ligger.
Bild 9 av 9

Om svenskan vill till det äkta Marbella och tar bilen är det en färd på minst 25 minuter, om det är köer kan resan ta upp emot 1.5 h.

– Hon ljuger ju! Det är som om jag skulle säga att jag köpt en villa i Djursholm medan jag i själva verket köpt ett radhus i Farsta, berättade en svensk som har bott på den spanska solkusten i många år för Stoppa Pressarna i en artikel för redan ett år sedan.

Pernilla Wahlgren har irriterat sig på kritiken som hon tycker är småaktig och hon har själv berättat att hon av praktiska skäl använder Marbella istället för Benahavis där hennes hus egentligen ligger. För att hon ska ”slippa förklara varje gång hon ska berätta var hon bor”, konstaterade Pernilla själv i sin podcast.

Men många svenskar i Marbella köper inte den förklaringen. Stoppa Pressarna har sällan varit med om en sådan läsarstorm som när vi rapporterat om svenskans förehavanden på Solkusten.