Mest läst just nu:

Media

Robert Aschberg mobbade småbarnsmamma till tårar

En mobbares modus operandi.
Robert Aschberg fick den värnlösa tvåbarnsmamman att börja gråta.
Nu ifrågasätts TV3-stjärnans metoder för att framhäva sig själv och trycka ner de som är svagare.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2022-04-26 kl 05:48 |

ProvaPremium

Ränderna går aldrig ur.

Den gamle kommunisten Robert Aschberg, 70, pressade den blonda tvåbarnsmamman till att idka självkritik i en anda som hade gjort Mao Zedong imponerad.

Bild 1 av 9

Så jobbar en mobbare. Robert Aschberg fick den värnlösa småbarnsmamman att börja gråta och lämna intervjun.

Bild 2 av 9

Kajsa Ekis Ekman stod inte ut med Aschbergs härskarteknik.

Bild 3 av 9

Kajsa Ekis Ekman tvingades lämna scenen, den osäkre buffeln Aschberg fick bort henne.

Bild 4 av 9

Mångmiljonären Aschberg frågade om den fattige frilansjournalistens försörjning bland annat. Hon har inte tjänat miljoner på prutt-tv.

Bild 5 av 9

Mobbningen fungerade ännu en gång för Aschberg. Hans intervjuoffer blev just ett offer för hans härskarteknik som betecknas som "unken" på nätet.

Bild 6 av 9

Så här harmonisk var Kajsa Ekis Ekman innan hon träffade Aschberg.

Bild 7 av 9

Här har en lycklig Kajsa Ekis Ekman ännu inte utsatts för Aschberg.

Bild 8 av 9

Robert Aschberg ger tummen upp till pruttmannen "Mr Methane" som har genererat miljoner till TV3-stjärnan och samtidigt kommit att forma bilden av den osäkre Aschberg, han kommer för evigt vara förknippad med prutt-tv.

Bild 9 av 9

Två vänstermänniskor som sålde sig till kapitalet. Björn Rosengren och Robert Aschberg kan klia varandras ryggar i bastun och skåla på krogen. De lydde samme herre när Jan Stenbeck fyllde deras fickor med pengar.

Men gick mannen som införde prutt-tv i Sverige för långt? Hans intervjuoffer Kajsa Ekis Ekman, 42, började gråta och avbröt intervjun – den åldrade CIS-mannen får inga sympatier – nu ifrågasätts TV3-stjärnan.

Robert Aschberg anses av många vara en mobbare som använder en journalistisk mantel för att trycka ner folk han inte tycker om. Genom åren har han gjort till en vana att utöva härskatekniker när hans argument inte räcker till. Det finns otaliga exempel på hur Aschberg inte lyssnar på sina intervjuoffer, medvetet missförstår och vantolkar för att trycka igenom sin agenda.

Att Robert Aschberg beter sig som en mobbare är sannolikt ett resultat av hans barndom med en frånvarande fader och en tuff uppväxt där det inte alltid var så lätt på skolgården.

– Robban var väl inte mest poppis bland brudarna och i plugget var han rätt utstött, han kom till Bromma efter att ha varit i USA så många tyckte han var lite udda, det är klart att det satt spår, berättar en jämnårig person i mediebranschen och tillägger:

– Det krävs inte mycket för att genomskåda Aschbergs bufflighet, den handlar i grund och botten om att han i själva verket är en blyg och osäker person.