Runar Sögaard jagad av polisen vid sin bostad

Gå direkt till hovrätten utan att passera gå.
Snart ska Runar Sögaards rättsliga öde avgöras.
Norrmannen har dock inte gått att nå – polisen har sökt honom vid flera tillfällen.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

TImo Lahti

| 2021-04-30 kl 16:30 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna har rapporterat LÄBK om Runar Sögaards, 53, hotande fängelsestraff.

Carolas, 54, ex-make dömdes i tingsrätten till ett år och åtta månaders fängelse för grovt bokföringsbrott och skattebrott.

Bild 1 av 4runar polisjakt stor 5 - Stoppa Pressarna

Polisen har sökt Runar Sögaard vid hans bostad vid tre tillfällen men han har lyckats undkomma varje gång.
Bild 2 av 4runar sogaard saluhallen stor5 1 - Stoppa Pressarna

Delgivningsmannen från polisen tröttnade till slut och "spikade" delgivningen.
Bild 3 av 4runar sjukskriven stor 14 - Stoppa Pressarna

Nu anses Runar Sögaard vara informerad om att han ska inställa sig i hovrätten den 27 maj.
Bild 4 av 4runar sogaard saluhallen stor 12 - Stoppa Pressarna

Runar Sögaard dömdes till ett år och åtta månaders fängelse i tingsrätten, snart ska hans öde avgöras i hovrätten.

Enligt åklagaren har en släkting till den blonde norrmannen agerat som ”målvakt” i Runars bolag.

Inkomsterna slussades vidare till Runar för privata omkostnader där pengarna enligt domen i tingsrätten använts till lyxliv och skuldavbetalningar.

Hela 1, 5 miljoner kronor sattes in på Runars konto utan att företaget betalade skatt eller sociala avgifter på beloppet. Man betalade heller aldrig in momsen på sina fakturor till Skatteverket. 

Runar Sögaard hävdar att han är helt oskyldig och han har överklagat domen till hovrätten. Den 27 och 28 maj är det dags för rättegång där tre domare kommer avkunna domslutet och avgöra Runar Sögaards öde.

Norrmannen skulle egentligen ha infunnit sig i rätten i februari i år men då blev Runar ”magsjuk”, enligt hans advokat – den forne predikanten dök aldrig upp, vilket Stoppa Pressarna har rapporterat om.

Nu har den blonde ledarskapscoachen och konsulten sökts av polisen vid upprepade tillfällen för att meddelas om när han ska inställa sig till den kommande rättegången.

Polisen har dock inte lyckats få tag i Runar Sögaard – man har varit vid hans bostad vid tre tillfällen. Till slut fick myndigheterna nog och nu anses norrmannen vara delgiven om den nya rättegången genom så kallad ”spikning”.

Sögaard är inte längre folkbokförd i Sverige, han delar sin tid mellan Stockholm och Oslo numera, enligt vad han själv uppgivit.

Polisen har dock haft koll på honom och enligt uppgift hyr den forne predikanten ett hus i södra Stockholm – den 12 april fick man nog och valde att delge honom.
– Man spikar inte längre upp en delgivning på dörren, som förr. I dag lägger man den i brevlådan eller tejpar upp den på dörren, men det kallas fortfarande ”spikning”, berättar polisens stämningsman för Expressen.

Stoppa Pressarnas fotograf fångade nyligen Runar Sögaard när han var på väg in till saluhallen vid Östermalmstorg och hade i teorin kunnat delge norrmannen då.

Annars kan vi nog betrakta Runar som delgiven i och med denna artikel då det är väl känt att han uppskattar och läser Stoppa Pressarna med stort intresse i likhet med så många andra kändiskolleger.