Så inleddes SVT-stjärnans otrohetsaffär

Det började under resan till Sydafrika.
Nu kan Stoppa Pressarna avslöja nya detaljer kring Carolin Neuraths otrohet mot maken.
SVT-stjärnan kunde inte motstå journalistkollegan Emil Persson och det slutade med att äktenskapet sprack.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jennifer Erixon

| 2020-09-20 kl 14:16 |

ProvaPremium

Den profilerade programledaren Carolina Neurath, 34, som värvades till SVT:s ”Morgonstudion”, ligger just nu i en bitter skilsmässa från maken Niclas Engsäll, 44. Efter att det avslöjats att Carolina Neurath varit otrogen med podcaststjärnan och journalisten Emil Persson var äktenskapet över efter bara tre år. Den framgångsrike och dynamiske varumärkesexperten Niclas Engsäll kunde inte dagtinga med sitt samvete – han hade avgivit ett heligt löfte om trohet inför gud och när det uppdagades att hans hustru vid minst två tillfällen haft sex med Emil Persson var måttet rågat – en begäran om skilsmässa är inlämnad till Stockholms tingsrätt.

Bild 1 av 7

Nu kan Stoppa Pressarna avslöja nya detaljer kring otroheten och skilsmässan mellan Carolin Neurath och Niclas Engsäll.
Bild 2 av 7

Carolina Neurath var otrogen mot maken Niclas Engsäll och han lämnade henne omedelbart.
Bild 3 av 7

Carolina Neuraths okända liv som glamourmodell sände chockvågor ända in i kungahuset.
Bild 4 av 7

Ett halvår efter att Carolina Neurath medverkat i "Fördomspodden" med Emil Persson började paret sexflörta via Instagram-meddelanden.
Bild 5 av 7

Emil Persson har även gästat Carolina Neurath i "Morgonstudion".
Bild 6 av 7

Sexbilderna på Carolina Neurath chockade maken som dock lojalt stöttade henne, men otroheten kunde han inte förlåta.
Bild 7 av 7

Carolina Neurath tvingades be Jenny Strömstedt om ursäkt efter att hon hånat TV4-stjärnans svimningsanfall i direktsändning.

Stoppa Pressarna kan nu avslöja nya detaljer om otroheten. Tidigare har inte Carolina Neurath och hennes make tvekat att visa upp den äktenskapliga lyckan på vimmel och berätta om sitt privatliv i intervjuer eller visa upp den på Instagram, men societetsparets lycka tycks ha varit en chimär.

Carolina Neurath ska ha känt sig uttråkad i äktenskapet med den skicklige yrkesmannen Niclas Engsäll som arbetar stenhårt och succéfyllt med att hjälpa företag att utveckla sina varumärken.

För Carolina Neurath blev maken allt tristare och hon som är en uppenbart levnadsglad person med ett stråk av hedonism blev alltmer desperat. I samband med att hon och Niclas Engsäll var i Sydafrika där familjen har köpt ett hus började hon skicka meddelanden på Instagram till journalistkollegan Emil Persson.

Hon hade träffat Emil Persson tidigare, dels när hon gästade honom i ”Fördomspodden” ett halvår innan de började flörta per Instagram, dels när han gästade henne i ”Morgonstudion” – större än så är inte den mediala ankdammen i Sverige.

Carolin Neurath och Emil Perssons meddelanden över Instagram blev alltmer explicita. Det slutade med att de hamnade i säng och hade sex, det ska ha skett vid minst två tillfällen.

Med tiden kom Niclas Engsäll att reagera över hans hustrus smygande med mobilen och flitiga messande. I samband med ett bråk pressade han henne och Carolina Neurath föll till föga och erkände otroheten.

För Niclas Engsäll fanns nu ingen väg tillbaka – han kunde inte längre lita på sin hustru som han stöttat så lojalt och troget. Det har blåst rejält kring Carolina Neurath med sexbilder på nätet, Corona-hån på Instagram och inte minst hennes spefulla och uppmärksammade publicering på Instagram i samband med att TV4-stjärnan Jenny Strömstedt, 48, svimmade i direktsändning.

Hela tiden, genom alla bråk och kontroverser som omgärdat Carolin Neurath, har Niclas Engsäll stått på sin hustrus sida och tröstat henne, nu var han nesligen sviken och såg ingen annan utväg än att skiljas.

Niclas Engsäll är kreativ chef på strategi- och varumärkesbyrån Grow och vän med kungafamiljen. Hans dotter från ett tidigare äktenskap har kronprinsessan Victoria, 43, som gudmor. Han har, till skillnad från Huddinge-tjejen Carolina Neurath, en social position att försvara. Ytterligare en skilsmässa ser inte bra ut för Niclas, men han var tvungen att vara sann mot sig själv och sina värderingar.

Det är den typen av patos och inre stryka som Niclas Engsälls vänner kunnat observera genom åren – han är en principfast man av den ”gamla skolan”. Han må vara förlåtande till sin natur, han hyser djupt kända kristna värderingar, men samtidigt måste Niclas Engsäll kunna se sig själv i spegeln och nu såg han ingen annan utväg än att lämna sin hustru.

Emil Persson, som nu spräckt ett äktenskap, får rannsaka sig själv på sin kammare. Podcaststjärnan, med rötter i Småland, odlar bilden av sig själv som en riktig hipster och kanske han kan finna tröst i en sådan ytlig företeelse då han verkar lida brist på den genuina karaktär som Niclas Engsäll hyser.

Vet ni något mer om Carolina Neurath eller hennes make Niclas Engsäll? Vet ni något om Emil Persson? Har ni bilder? Tipsa oss 

här. Ni är garanterade källskydd och anonymitet i enlighet med grundlagen. Alla tips som leder till publicering arvoderas frikostigt.