Skilsmässa

Så segrade Rickard Olsson över exfrun i bittra konflikten

En tung tid är över.
Nu har Rickard Olsson fått lämna skjulet i trädgården.
Programledaren har lyckats segra över sin exfru och nu är han tillbaka i huset.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2023-05-16 kl 05:45 |

ProvaPremium

Rickard Olsson, 56, var en av våra största programledare. Han var en tung profil på SVT och gick sedan till TV4 där han var populär ny programledare för ”Bingolotto”.

Sedan rasade allt. Tv-stjärnan åkte fast för rattfylleri och bara ett par månader senare fick han lämna ”Bingolotto”.

Bild 1 av 6Till vänster ser vi Rickard Olsson när han äter kycklig. Till höger ser vi Rickard Olsson och Giséle Essé Olsson.

Rickard Olssons hela tillvaro rasade ihop efter skilsmässan och rattfyllan. Programledaren bodde i ett skjul på gården.
Bild 2 av 6rickard olsson skaldjur stor14 9 - Stoppa Pressarna

Giséle Essé Olsson kallas för "Skaldjurs-Giggi" av sina vänner, det är ingen slump. Hon är galen i havets läckerheter.
Bild 3 av 6rickard olsson aktenskapskris stor1 - Stoppa Pressarna

Rickard Olsson och Giselle Essé Olsson med Rickards dotter Asta på filmpremiär. Sedan dröjde det inte länge förrän paret skiljde sig.
Bild 4 av 6rickard olsson aktenskapskris stor2 - Stoppa Pressarna

Rickard Olssons hustru Giséle stöttade sin make när han haft det tufft. Nu är dock parets äktenskap över och Rickard har förmått gå vidare.
Bild 5 av 6rickard olsson rattfylla stor 2 - Stoppa Pressarna

Rickard Olsson kan äntligen blicka framåt.
Bild 6 av 6rickard olsson strid stor - Stoppa Pressarna

Rickard Olsson har ett rykte om sig att vara en "krånglig jävel" att jobba med och han hade flera uppslitande och offentliga bråk med SVT innan han gick till TV4.

Mitt i all turbulens fann han dock kärleken och gifte sig med Giselle Essé Olsson, 46.

Parets äktenskapliga lycka blev dock inte långvarig. I höstas gick man skilda vägar efter knappt två år som gifta och sedan började det stora bråket.

Fick sova i ett skjul

De bägge kunde inte komma överens om bodelningen och det slutade med att Giselle bodde kvar i programledarens villa medan Rickard Olsson fick sova i ett skjul i trädgården.

Nu efter sju månader i den lilla boden i trädgården får han äntligen flytta hem igen – konflikten med exhustrun är löst efter en listig plan av Rickard.

– Den ekonomiska biten är löst och vi har skrivit på bodelningen, säger Rickard Olsson till Aftonbladet.

Löst ekonomin

Rickard Olsson har haft sitt hus i Saltsjö-Boo i Nacka söder om Stockholm sedan 1998, det har varit tungt för honom att riskera blir med villan som har strandtomt. I samband med bröllopet skänkte han halva huset till sin nya hustru.

Efter skilsmässan krävde Giselle Essé Olsson sin rättmätiga del men paret har haft väldigt svårt att komma överens om de ekonomiska bitarna. Nu är dock allt klart och det går inte att ta miste på att Rickard Olsson är nöjd.

– Giselle har flyttat ut och allt är klart. Den ekonomiska biten är löst och vi har skrivit på bodelningen. Nu säger jag som kungen, nu vänder vi blad.

Förhoppningsvis kommer han nu ha råd att bo kvar i huset som betytt så mycket för honom genom åren, hans dotter har vuxit upp i villan.

– Ja, jag ska försöka bo kvar här länge jag kan. Jag kämpar för det och det är det verkligen värt, säger Rickard Olsson.

Tidsbestämt erbjudande

Även Giselle Essé Olsson är nöjd med att konflikten är löst, nu bor hon i en lägenhet i Nacka. När lösningen väl kom så gick det väldigt fort.

Rickard Olsson segrade genom att pressa sin exfru med ett tidsbestämt erbjudande med kort varsel.

– Jag mår så bra och det är så skönt att allting är klart och att jag har hittat ett boende till mig och barnen. Det var i tisdags förra veckan som jag fick ett förslag av Rickard om en summa, men då skulle jag vara ute ur huset på fredagen om jag godtog det. Jag hade ingenstans att bo, men jag valde ändå att ta det. I tisdags eftermiddag signerade jag ett avtal via en väninna på en jättefin lägenhet i Nacka.