Sanningen om Sven Tumbas otrohet

En hyllad legend och storstjärna.
Men även en sammansatt och komplicerad person.
Nu berättar Mona Tumba om maken Sven Tumba och hans kvinnoaffärer.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jonathan Johansson

| 2021-04-30 kl 07:28 |

ProvaPremium

Just nu är Sven Tumba återigen aktuell med Jens Linds, 61, hyllade dokumentär i två delar om hockeyidolen och sportlegenden som trollband en hel nation.

I ”Tumba – en släktsaga”, som finns på SVT Play, framgår att idrottsmannen hade sidor som inte alltid var så angenäma – han var en kvinnokarl och det hände mer än en gång att han inte skötte sin plikt som make.

Bild 1 av 5mona tumba otrohet stor 1 - Stoppa Pressarna

Mona Tumba och Sven Tumba fick 51 år tillsammans. Deras äktenskap var lyckligt men samtidigt jobbigt då han var notoriskt otrogen.
Bild 2 av 5mona tumba otrohet stor3 - Stoppa Pressarna

Sven Tumba var en glad gamäng som hade massor av idéer.
Bild 3 av 5mona tumba otrohet stor1 - Stoppa Pressarna

Sven Tumba var Sveriges störste hockeyspelare genom tiderna.
Bild 4 av 5mona tumba otrohet stor2 - Stoppa Pressarna

Sven och Mona Tumba bodde de sista 20 åren i Florida.
Bild 5 av 5mona tumba otrohet stor4 - Stoppa Pressarna

Sven Tumba representerade Sverige i 15 år i ishockey, inklusive fyra olympiska spel. Totalt spelade han 245 landskamper för Tre Kronor och lyckades göra 186 mål, flest genom alla tider.

Nu berättar Mona Tumba, 79, om otroheten som många gånger kom att prägla äktenskapet.

Mona Tumba kom nyligen ut men sina memoarer ”Mona Tumba – min sanning” och hon bestämde sig tidigt för att verkliga berätta allt om sitt liv med den berömde sportstjärnan som på sin tid var större än Zlatan, 39.
– Skulle jag berätta sanningen? Eller skulle jag sitt och ljuga och hitta på? Då finns det inget val. Jag har alltid fått lära mig att säga sanningen först, säger Mona Tumba till Expressen som träffar henne i hemmet i North Palm Beach i Florida.

Hon blev varse sin mans otrohetsaffärer flera gånger, han tog lätt på det, ”som att gå och snyta sig”. Mona Tumba konfronterade sin make flera gånger.

– Ja, jag tog upp det. Och så bad jag honom fara åt helvete. Men det hjälpte inte. Han gick inte dit, ha, han.

Hon berättar att Sven Tumba blev ledsen, bad om ursäkt och beklagade sig när det hände. Samtidigt ter det sig som att Mona Tumba hyser en förståelse för att sportstjärnan var svag i anden och i köttet.
– Det är ofta så med de som är populära eller kändisar eller idoler – då är tjejerna inte kloka.

När otrohetsaffärerna avslöjades hände det ofta att Mona Tumba flyttade hem till sina föräldrar, men hon övervägde aldrig på allvar att lämna sin make.

– Men nä, alltså jag älskade ju honom. Det var ju kärleken. Och jag vet att han älskade mig. Han var vad han var. Du kan inte göra om en människa.