Mest läst just nu:

Sofia Wistams okända lyxliv avslöjat

I rutan är hon en medkännande programledare i ”Sofias änglar”.
När kameran slocknat ser det helt annorlunda ut.
Nu avslöjas Sofia Wistams okända lyxliv.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jennifer Erixon

| 2021-06-21 kl 19:20 |

ProvaPremium

Sofia Wistam, 55, leder ”Sofias änglar” sedan flera år tillbaka och vi har lärt känna en programledare med ett stort hjärta och engagemang.

Det råder inget tvivel om hon verkligen bryr sig om de hon möter i tv-produktionen.

Bild 1 av 5

Nu avslöjas sanningen om Sofia Wistams okända lyxliv.

Bild 2 av 5

Här är Sofia Wistam på galej med programledaren Peter Jihde.

Bild 3 av 5

Sofia Wistam umgås nästintill uteslutande med andra kändisar. Sångerskan Pernilla Wahlgren och festfixaren Micael Bindefeld är nära vänner.

Bild 4 av 5

Här är Sofia Wistam på en GES-konsert med sångerskan Lisa Nilsson. Thomas "Orup" Eriksson i GES var tidigare gift med Sofia.

Bild 5 av 5

Nuvarande maken Magnus Wistam är vd i ett av Sofia Wistams fyra bolag.

Mindre känt är att hon samtidigt är en driven och framgångsrik affärskvinna som omsätter miljontals kronor.

Sofia Wistam gjorde sig först ett namn som fotograf på 80-talet. Hon nådde vissa framgångar, inte minst tack vare sitt stora nätverk av kändisar.

Under hela sitt liv har hon helst umgåtts med kändisar och både männen och pojkvännerna har varit kändisar som sångaren Thomas ”Orup” Eriksson, 62, och filmregissören Hannes Holm, 58.

Stockholmstjejens faiblesse för kändisar håller i sig än i dag och en av hennes närmaste väninnor är Pernilla Wahlgren, 53.

Numera är Sofia Wistam kändis av egen kraft och hon har gjort succé som programledare i Kanal 5 med ”Sofias änglar” som började sändas 2011.

Förutom tv-jobbet driver hon flera företag och hon gör det med framgång – miljonerna rasar in.

Sofia Wistam har intressen i fyra olika aktiebolag och bor i en lyxvilla värderad till över 23 miljoner kronor på Lidingö och har dessutom ett semesterhus på Sandhamn i Stockholms skärgård.

Och i likhet med andra framgångsrika och förmögna personer hävdar hon att det inte är det pekuniära som är viktigt i tillvaron.

– Jag är inte så driven av pengar eller tänker att jag ska göra en bra deal, säger Sofia Wistam till Expressen.

För tre år sedan drog hon igång ett smyckesföretag. Det började med att hon lät en silversmed tillverka 200 exemplar av ett smycke. Sofia Wistam la ut en bild på smycket på Instagram och berättade att det gick bra att beställa – sedan gick hon på en massagebehandling.

När programledaren kom tillbaka var allt slutsålt. 
– Jag fick en chock. Jag hade inte en tanke på att det skulle bli en sån efterfrågan, berättar Sofia Wistam.

Efter den initiala succén har verksamheten bara expanderat och expanderat – idag har hon flera anställda i företaget och maken Magnus Wistam, 52, är vd i bolaget.

Av hennes fyra olika bolag är Proppiversum AB är det som går allra bäst. Bara under 2019 omsatte bolaget 12,6 miljoner kronor. Resultatet landade på 5,4 miljoner kronor efter skatt. Bolaget har tillgångar på 13,8 miljoner kronor.

Sofia Wistam driver även den populära podcasten ”Wahlgren och Wistam” tillsammans med bästisen Pernilla Wahlgren – ett sidouppdrag som är lukrativt. Bolaget omsatte 4,4 miljoner kronor 2019 och gjorde ett resultat på drygt 2,7 miljoner kronor efter skatt.

Dessutom har de bägge väninnorna tillgångar i företag på närmare 4,5 miljoner kronor.