SVT-stjärnan om sin tuffa coronaförlossning

En riktig coronabebis.
Nu berättar Malin Olsson om sin graviditet, förlossning och hur det är att bli tvåbarnsmamma under en speciell tid i livet.
SVT-stjärnan är tacksam för att allting har gått bra trots att det började tufft.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Karl Biermann

| 2021-06-20 kl 08:32 |

ProvaPremium

Det var den 11 mars som Malin Olsson, 39, fick sin andra dotter, vilket Stoppa Pressarna har rapporterat om.

Programledaren blev både gravid och födde under coronapandemin.

Bild 1 av 5malin olsson baby fodd stor 3 - Stoppa Pressarna

Malin Olsson blev gravid under coronapandemin och bebisen kom när det rådde tuffa restriktioner. Nu berättar SVT-stjärnan.
Bild 2 av 5malin olsson baby fodd stor4 1 - Stoppa Pressarna

Malin Olsson träffade sin sambo Simon Peyron i samband med att hon intervjuade honom. Nu har paret fått sitt andra barn.
Bild 3 av 5malin olsson baby fodd stor2 1 - Stoppa Pressarna

Malin Olsson är en stigande stjärna på SVT. Hon gör succé både i barnprogram och i underhållningsprogram.
Bild 4 av 5malin olsson baby fodd stor3 1 - Stoppa Pressarna

Parets lilla dotter har ännu inte fått sitt namn.
Bild 5 av 5malin olsson aldre man stor1 0 1 - Stoppa Pressarna

Malin Olsson är bland annat programledare för SVT-programmet "Sommarlov".

Undantagstillståndet på grund av det kinesiska dödsviruset komplicerade saker och ting samtidigt som det kom att passa SVT-stjärnan ganska bra.

Under de nio månader som Malin Olsson var gravid tvingades hon mer eller mindre isolera sig fullständigt.
– Jag har ju ett barn sedan innan så jag hade ändå inte haft tid att göra en massa grejer. Nu fattar ju alla som inte har barn att såhär är det att ha barn – man är ju ganska isolerad, haha! Allting i samhället har ju lugnat ner sig och det har nog varit bra för min graviditet, säger Malin Olsson till Mama.

När Malin Olsson väl skulle föda tog hon och sambon Simon Peyron, 27, cykeln till BB.

– Jag är så praktiskt lagd så min hjärna tänkte ”nej vad jobbigt att leta parkering”, för de bygger om hela sjukhusområdet så det skulle bara bli en jobbig grej när vi kom dit att inte kunna springa raka vägen in. Men det kändes ganska skönt att cykla, vi fick lite frisk luft, och det är bara fem minuter till sjukhuset. Samtidigt känns det ”fan vad cool man är ändå! Här har man värkar men kan ändå ta en cykeltur liksom, berättar Malin Olsson.

När den lilla dottern skulle födas fick inte Malins sambo vara med på grund av coronarestriktionerna förrän programledaren kom in i själva förlossningsrummet.
– Det var en jobbig upplevelse för jag var helt ensam. Jag hade ingen barnmorska eller någon som kollade om jag öppnade mig eller behövde smärtlindring. Jag låg bara där och kände hur värkarna tilltog. Mitt i det bad jag om att få lite mat för jag kände att det skulle bli förlossning snart. Jag bad om vegetariskt och så kom de med köttbullar och potatis, säger Malin Olsson som dock valde att äta upp maten.

Mot slutet av själva förlossningen fick Simon vara med, det blev känslosamt när han kom in i rummet.

– Simon hann vara med i 50 minuter! Han fick inte någon uppvärmning utan var med i skarpt läge. Det var konstigt för mig men också för honom som helt plötsligt satt där med en bebis.

Den lilla nyfödda flickan har ännu inte gått något namn. Malin Olsson är lite halvstressad över att det inte har satt sig än samtidigt så vet hon att det kommer lösa sig.
– Men tiden går ju så sjukt fort! Det var lite samma med Blanka, det dröjde nog nästan två månader. Jag visste att hon skulle bli en Blanka men det är något när bebisen kommer – man vet inte om namnet passar på den här personligheten. Sedan har jag också grav beslutsångest, så det kan ju hänga ihop med det!, säger Malin.