Stoppa Pressarna slår tillbaka mot Aftonbladet

Stoppa Pressarnas ansvarige utgivare Daniel Nyhlén anmäler tidningen Aftonbladet och dess ansvarige utgivare Lena K Samuelsson för förtal alternativt grovt förtal till Justitiekanslern.
Han anmäler även tidningen till Medieombudsmannen, det organ som självsanerande ska slå vakt om god publicistisk sed hos bland annat tidningar.
Detta efter att Nyhlén av Aftonbladet utmålats som kriminell och kopplats samman med jihadism och Drottninggatan-terroristen Rakhmat Akilov.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jonathan Johansson

| 2021-06-08 kl 15:05 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna är nyhetssajten som bevakar kändisar och politiker som ingen annan.

Tidningen har gjort sig mycket känd för en rad uppmärksammade avslöjanden kring offentliga personer och makthavare de senare åren.

Bild 1 av 7aftonbladet stoppapressarna stor 1 - Stoppa Pressarna

Stoppa Pressarnas publisher och ansvarig utgivare Daniel Nyhlén anmäler Aftonbladets ansvarige utgivare Lena K Samuelsson för förtal alternativt grovt förtal till Justitiekanslern.
Bild 2 av 7aftonbladet stoppapressarna stor4 - Stoppa Pressarna

Stoppa Pressarna har utmanat de stora nyhetsmedierna med sina uppmärksammade avslöjanden, bland annat om Fredrick Federley och pedofilen.
Bild 3 av 7aftonbladet stoppapressarna stor3 - Stoppa Pressarna

Aftonbladet har i en rad artiklar gått till hätska angrepp mot Stoppa Pressarna och dess ansvarige utgivare Daniel Nyhlén.
Bild 4 av 7aftonbladet stoppapressarna stor7 - Stoppa Pressarna

Anmälningarna görs då Nyhlén utmålats som kriminell och satts i samband med jihadism och Drottninggatan-terroristen Rakhmat Akilov.
Bild 5 av 7aftonbladet stoppapressarna stor5 - Stoppa Pressarna

Nu anmäler Stoppa Pressarnas Daniel Nyhlén Aftonbladets ansvarige utgivare till Justitiekanslern för grovt förtal. På bilden JK Mari Heidenborg.
Bild 6 av 7mediachef aftonbladet stor6 4 - Stoppa Pressarna

Lena K Samuelsson är chefredaktör på Aftonbladet och ansvarig för attacken mot deras konkurrent Stoppa Pressarna.
Bild 7 av 7sexchef aftonbladet vanner stor2 0 1 - Stoppa Pressarna

Lena K Samuelsson borde skämmas som så kallad journalist. Stoppa Pressarna har tidigare avslöjat hur en av hennes höga chefer sextrakasserar personalen på tidningen. Lena K skyddar de sexanklagade männen i sin organisation.

Exempelvis var det Stoppa Pressarna som avslöjade Fredrick Federleys relation med en dömd pedofil, vilket fick toppolitikern att avgå från alla politiska uppdrag, något som blev en riksnyhet i flera månader. 

Stoppa Pressarnas exklusiva avslöjande och grävande journalistik har ofta tagit etablerade medier på sängen och tidningen har utmanat kanske främst kvällstidningarna om att vara bäst på avslöjanden kring offentliga personer. 

Sedan Stoppa Pressarna inriktat sig på att granska politiker och makten i samhället har sajten hamnat i skottgluggen och allt mer kritiserats – något förvånande – av ”kollegorna” på de traditionella stora nyhetsmedierna.

Men nu har Sveriges största tidning – Aftonbladet – gått över alla tänkbara gränser för att förhindra och sabotera Stoppa Pressarnas grävande journalistik.