Komediennen

Suzanne Reuters livsavgörande kamp mot sjukvården

Hon tar inte ett nej för ett nej.
Inte ens om läkaren säger det.
Den inställningen kan ha räddat Suzanne Reuter från något fruktansvärt.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jennifer Erixon

| 2022-09-20 kl 07:30 |

ProvaPremium

Vi har lärt känna henne som en av de senaste 45 årens mest anlitade aktörerna på svenska teaterscener samt i filmer och tv-serier.

Det är så länge Suzanne Reuter, 75, underhållit publiken, lockat fram skratt och blivit en person som med rätta kan kallas folkkär.

Bild 1 av 6

Suzanne Reuter etablerade sig för länge sedan som landets kanske ledande kvinnliga komiker.
Bild 2 av 6

Under sin cirka 45 år långa karriär har hon hyllats och blivit älskad för sina många roller på teaterscenen, i filmer och i serier.
Bild 3 av 6

På äldre dagar har hon också gett sig in i reklambranschen – som ”Ica-Stina” i Ica:s reklamfilmer.
Bild 4 av 6

Suzanne Reuter har hunnit bli 70 år och haft sina krämpor, bland annat tappade hon närminnet efter att hon hade varit sjuk i covid-19.
Bild 5 av 6

Riktigt illa kunde det dock ha gått 2015 när hon började få kramp i hals och käkar, drabbades av yrsel och även svimmade.
Bild 6 av 6

Läkarna hittade till en början ingenting. Men Suzanne gav sig inte och efter två års kamp mot sjukvården konstaterades att hon hade ett hjärtfel, som då kunde åtgärdas.

Så när Renée Nyberg, 56, skulle leta gäster för sin och TV4:s stora satsning under hösten ”Vilket liv!”, där gästernas liv genomlyses på djupet, stod den stockholmsfödda skådespelerskan högt upp på önskelistan över potentiella gäster.

Suzanne Reuter är sedan länge etablerad som Sveriges ledande, för att använda den sällan använda benämningen, komedienne.

Inte fel att tjäna

Som pensionär i Sverige behöver man alla inkomster man kan komma över, så för några år sedan gav hon sig dessutom in i reklambranschen som en av huvudkaraktärerna i livsmedelsjätten Ica:s omåttligt populära reklamfilmer.

Det var egentligen inget svårt beslut att bli ”Ica-Stina” med svenska folket och lägga även detta på det redan digra CV:et.