Dödsfall

Sven Melanders sista vilja: de får ärva miljonerna

Nu fördelas miljonerna.
Arvet efter Sven Melander är klart.
Underhållarens sista vilja är uppfylld.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2022-09-15 kl 09:02 |

ProvaPremium

Den sista mars i år somnade den älskade underhållaren Sven Melander in. Han blev 74 år.

Hans karriär inleddes som journalist men med åren kom han att bli en av våra mest älskade underhållare och skådespelare. Hans komiska tajming och känsla var unik.

Bild 1 av 8Vi ser en allvarlig Sven Melander i blå tröja och en sidenscarf runt halsen.

Sven Melander gick bort i mars förra året.
Bild 2 av 8sven melander minnes dokumentar 6 - Stoppa Pressarna

I SVT:s dokumentär ”Sven Melander – Ta hand om er och glöm inte att skratta” får vi ta del av skådespelarens liv, karriär och sista tid.
Bild 3 av 8sven melander minnes dokumentar 5 - Stoppa Pressarna

Riktigt folkkär blev Sven Melander i det genialt komiska programmet ”Nöjesmassakern”. Här ses Melander tillsammans med Åke Cato som de tyska kockarna Werner och Werner.
Bild 4 av 8sven melander minnes dokumentar 3 - Stoppa Pressarna

Många lärde känna Sven Melander i rollen som Berra i den första Sällskapsresan-filmen.
Bild 5 av 8arnehegerfors stor3 - Stoppa Pressarna

Arne Hegerfors och Sven Melander gjorde succé med tv-programmet "Kryzz" som hade premiär 1987.
Bild 6 av 8sven melander anka stor3 - Stoppa Pressarna

"Det är en livspartner som betydde otroligt mycket. Det är ju halva delen av en själv", berättade sambon Alice Åkerblom efter Sven Melanders död. Nu får hon en pensionsförsäkring.
Bild 7 av 8- Stoppa Pressarna

Alexander Karim, Kajsa Ernst, Sven Melander, Lena Söderblom och Camilla Läckberg var med i "Stjärnorna på slottet" 2018.
Bild 8 av 8sven melander begravning stor1 - Stoppa Pressarna

Stina Dabrowski och Sven Melander gjorde "Nöjesmaskinen" tillsammans i mitten av 80-talet. Här tar hon och maken Kejll Dabrowski ett sista farväl av sin vän och kollega.

Det var en unik talang han besatte och i kombination med hans ödmjuka, vänliga och inkluderande förhållningssätt till tillvaron kom att göra honom älskad i alla generationer.

Barnen får ärva

Nu är bouppteckningen efter underhållaren klar. Barnen delar på hans miljoner medan sambon Alice Åkerblom, 62, får en dryg miljon kronor i försäkringspengar. I bouppteckningen framgår att Sven Melanders samlade tillgångar uppgår till 8,4 miljoner kronor, rapporterar Expressen.

Sven Melander gav uttryck för sin sista vilja, det är de tre barnen som får dela på pengarna efter underhållaren.

– All övrig kvarlåtenskap ska tillfalla mina bröstarvingar med full äganderätt till lika fördelning dem emellan. Vad bröstarvinge eller annan kan komma att ärva efter mig ska utgöra dennes enskilda egendom såväl i äktenskap som vid upplösning av samboförhållande, står det i testamentet efter underhållaren.

Sambon Alice Åkerblom lämnas utanför arvet men hon är ensam förmånstagare till Sven Melanders pensionsförsäkring som ger henne närmare 10 000 kronor i månaden i tio år – det innebär att hon får 1,2 miljoner kronor.

Cancer i matstrupen

Sven Melander avled av cancer. Redan 2018 insjuknade han i lymfom men lyckades bli friskförklarad. Sedan fick han cancer i matstrupen och han insåg ganska snart att det skulle bli svårt att överleva.

– Den här gången har jag fått cancer i matstrupen och det är lite mer komplicerat. Jag får cellgifter i olika intervaller och har hjälp av sjukvård i hemmet, skrev Sven Melander två månader för sin död.

Sven Melander ligger begravd på Skogskyrkogården i Stockholm.