Tommy Körbergs raseri mot Jill Johnson

Jill Johnson, som drar in miljontals kronor, har sökt och fått ekonomiskt bidrag på grund av coronakrisen. 

Tommy Körberg är fly förbannad på sångerskan som han tycker beter sig vidrigt. 

– Hur fantastisk tycker hon att hon är? Lämna tillbaka dina pengar! Eller skicka dem vidare till någon som behöver dem, säger han.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jonathan Johansson

| 2020-06-27 kl 11:05 |

ProvaPremium

Coronakrisen slår hårt mot många konstnärer och artister som inte längre har möjlighet att försörja sig på sitt yrke. 

För att hjäpa har Konstnärsnämnden fått statens uppdrag att fördela 70 miljoner kronor där bidrag mellan 15 000 kronor och 70 000 kronor ska gå till de som drabbats värst.  

Bild 1 av 6

Tommy Körberg riktar skarp kritik mot kollegan Jill Johnson som sökt och fått bidrag i coronakrisen.
Bild 2 av 6

Sångerskan Jill Johnson omsätter mångmiljonbelopp i sitt bolag. Ändå sökte hon stöd från staten på grund av coronakrisen.
Bild 3 av 6

Tommy Körberg är fly förbannad över Jill Johnsons beteende.
Bild 4 av 6

"Hur fantastisk tycker hon att hon är? Lämna tillbaka dina pengar! Eller skicka dem vidare till någon som behöver dem", säger Tommy Körberg.
Bild 5 av 6

Jill Johnson har inte kommenterat varför hon sökt bidraget trots att hennes bolag blomstrar.
Bild 6 av 6

Tommy Körberg uppmanar nu Jill Johnson att lämna tillbaka pengarna eller att ge dem till någon som behöver stöd på riktigt.

Men nyligen avslöjades det hur mycket framgångsrika artister som Benjamin Ingrosso, 22, Dregen, 47, och Sabina Ddumba, 26, fått ekonomiskt stöd av nämnden, trots att deras bolag omsätter miljontals kronor.

En av de som reagerar starkt på att de välbeställda artisterna utnyttjar systemet är artisten Tommy Körberg, 71. Och hans dom är inte nådig.
– Har man omsättning på miljoner i sitt bolag ska man inte hålla på att söka massa stöd. Det är dummaste jag varit med om. Ge det till dem som bättre behöver det. Det är ett jävla ofog, säger han till Aftonbladet och fortsätter: