Hälsa

Tommy Körbergs svåra smärtor efter succépremiären

Allt för konsten.
Tommy Körberg har drabbats av svåra hälsoproblem.
Ändå tvekade inte 75-åringen över att vara med i nya musikalen ”Änglagård” – efter premiären har han drabbats av ryggsmärtor.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Karl Biermann

| 2023-09-14 kl 12:35 |

ProvaPremium

De senaste åren har Tommy Körberg, 75, haft svåra problem med hälsan. Efter sin medverkan i ”Så mycket bättre” 2020 fick han tillbringa hela hösten på sjukhus.

Sångaren var ytterst nära att stryka med efter att en elakartad streptokockbakterie angripit hans hjärta. Tommy Körberg har berättat om hur han tvingades skriva testamente på sjukhuset – han låg nedsövd i respirator i fyra dygn och läget var kritiskt.

Bild 1 av 6Tommy Korberg Ryggsmartor Stor - Stoppa Pressarna

Tommy Körberg har drabbats av ryggsmärtor efter succépremiären av musikalen "Änglagård".
Bild 2 av 6Tommy Korberg Halsostatus Stor - Stoppa Pressarna

Nu avslöjar Tommy Körberg det senaste kring sin hälsostatus. Sångaren har haft det minst sagt tufft.
Bild 3 av 6Tommy Korberg Ryggsmartor Stor3 - Stoppa Pressarna

Här tränar Tommy Körberg med sin personliga tränare Jari Ketola på Grand Hôtels spa-anläggning. Nu har Tommy problem med ryggen på grund av en bakterie.
Bild 4 av 6Tommy Korberg Ryggsmartor Stor1 1 - Stoppa Pressarna

Tommy Körberg hyllas för sin insats i musikalen "Änglagård".
Bild 5 av 6Tommy Korberg Ryggsmartor Stor4 - Stoppa Pressarna

Här är ensemblen i succémusikalen som hyllas unisont. Tommy Körberg ser vi längst till vänster, han gör rollen som Gottfried Pettersson, den roll som gjordes av salig Ernst Günther i filmen "Änglagård".
Bild 6 av 6Tommy Korberg Ryggsmartor Stor2 1 - Stoppa Pressarna

Tommy Körberg har fått ryggsmärtor efter premiären.

Och det verkar som att just Gotland har kommit att bli en mardrömsplats för sångaren som slog igenom redan i slutet av 60-talet då han triumferade i Melodifestivalen med ”Judy min vän”.

Slutförde spelningen på en stol

I somras slog bakterien slog till mitt under en konsert på den soldränkta turistön. Tommy Körberg kände att något gick fel under konserten men avbröt inte – han slutförde sin spelning sittandes på en stol på scenen.

Därefter fördes han i ilfart till sjukhuset i Visby och sedan vidare med ambulansflyg till Stockholm. Hela sommarturnén fick ställas in och Tommy Körberg har sedan dess vårdats med antibiotika.