TV4-kvinnan talar ut om David Hellenius-affären

Nu pyr missnöjet på TV4.
Stoppa Pressarna kan avslöja att flera i personalen är missnöjda med hanteringen av Hellenius-affären.
– Vad är det de inte vågar prata om? Det här är för uselt, alltid ska mäktiga män skyddas, säger en kvinna på kanalen.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Anders Nilsson

| 2020-06-27 kl 19:05 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna avslöjade att programledaren David Hellenius, 46, omgärdas av minst sagt besvärande rykten och skvaller.

Till en början var de allvarliga uppgifterna något som mest förekom på chatforum och i enskilda mailkonversationer bransch-kolleger emellan. Men de senaste dygnen har ryktesspridningen eskalerat och TV4:s ledning har haft hemliga krismöten om situationen kring David Hellenius, något som Stoppa Pressarna kunde avslöja.

Bild 1 av 6

TV4-kvinnan är mycket besviken på ledningens hantering av Hellenius-affären. Nu avser hon att gå till facket.
Bild 2 av 6

David Hellenius hustru, Renée Nyberg, får inte veta om det blir någon fortsättning på "Renées brygga", samtidigt plågas hon av ryktena kring sin make.
Bild 3 av 6

Han kallas "Casten med kvasten" efter att ha sparkat så många tv-kändisar från sin kanal. Samtidigt uppges TV4:s vd Casten Almqvist vara märkligt passiv i Hellenius-affären.
Bild 4 av 6

TV4 har haft en lång serie med skandaler genom åren. Nu prövas kanalens ledning återigen.
Bild 5 av 6

David Hellenius uppges vara förbannad och bedrövad över de rykten som florerar kring honom.
Bild 6 av 6

Flera uppgiftslämnare till Stoppa Pressarna drar paralleller till hur TV4 avfärdade allt snack kring Martin Timell i flera år. Samtidigt understryker Stoppa Pressarnas källor att man inte vill göra någon jämförelse mellan personerna David Hellenius och Martin Timell.

Det ska understrykas att det endast handlar om rykten, och enligt flera av varandra oberoende personer förnekar inte bara David Hellenius de påstådda uppgifterna – han är även topp tunnor rasande över att han pekas ut.
– David är en schyst kille och förtjänar absolut inte att hängas ut på det här sättet. Det här är bara för att han är känd och framgångsrik, då blir det så himla lätt hänt att man blir föremål för spekulationer och anklagelser av allehanda slag, jag vet att David är riktigt förbannad på grund av det här, säger uppgiftslämnaren.