Mest läst just nu:

TV4-kvinnans svek mot Jenny Strömstedt

Extremt känsligt läge.
TV4-kvinnan fick under flera år bra betalt för sitt skvaller. 
Nu har hon försatt Jenny Strömstedt i en mycket allvarlig situation. 

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jennifer Erixon

| 2019-10-10 kl 18:05 |

ProvaPremium

Jenny Strömstedt, 47, är under hård press som en följd av Stoppa Pressarnas granskning av henne.

Programledaren är polisanmäld för förtal av Stoppa Pressarnas publisher Daniel Nyhlén, 43, och i polisanmälan går att läsa: 

Bild 1 av 18

Stoppa Pressarna kan nu avslöja TV4-kvinnans svek mot Jenny Strömstedt. Klicka vidare för att se hur hon ser ut.

Bild 2 av 18

Jenny Strömstedt är i blåsväder efter det att Stoppa Pressarna har inlett en omfattande granskning kring henne.

Bild 3 av 18

Och härvan kring den populära TV4-profilen, som stöttas av kollegan Steffo Törnqvist, bara växer.

Bild 4 av 18

Aftonbladets publisher Lena K Samuelsson har tagit en rad märkliga publiceringsbeslut kring tidningens bevakning kring Stoppa Pressarnas granskning om Jenny och Niklas Strömstedt.

Bild 5 av 18

Lena K Samuelsson hade inga problem att låta kändismakarna anklaga Stoppa Pressarna för "lögn" på sina löpsedlar över hela landet.

Bild 6 av 18

När Stoppa Pressarnas publisher Daniel Nyhlén polisanmälde Jenny och Niklas Strömstedt skulle det börja hända märkliga saker med Aftonbladets bevakning.

Bild 7 av 18

Under en timme var ovanstående artikel publicerad på Aftonbladets sajt. För en kvällstidning är det såklart en jättenyhet att ett av landets mest kända par har blivit polisanmälda.

Bild 8 av 18

Men hoppsan! Kort därpå avpublicerar Aftonbladets chefredaktör Lena K Samuelsson hela artikeln och istället kom besökarna till den här sidan.

Bild 9 av 18

Dagen därpå ställde Daniel Nyhlén i ett mail granskande frågor till Lena K Samuelsson, bland annat om hennes relation till makarna Strömstedt – som hon vägrade svara på. Och plötsligt, ett par timmar senare, publicerade Lena K nu åter artikeln – fast i notisform.

Bild 10 av 18

Den nya artikeln var kraftigt styckad, förkortad och innehåll inte några som helst citat av Nyhlén. Alla bilder på makarna Strömstedt hade också tagits bort.

Bild 11 av 18

Lena K Samuelsson vägrar svara på frågor om hurvida hon känner makarna Strömstedt privat. Hon vill heller inte förklara sina märkliga publiceringsbeslut.

Bild 12 av 18

Men chefredaktör Samuelsson är inte ensam om att sticka huvudet i sanden. Inte heller Jenny Strömstedts TV4-chef Viveka Hansson vill ge några svar.

Bild 13 av 18

Stoppa Pressarna har åtskilliga gånger mailat Liv Sander, pressansvarig för "Nyhetsmorgon", för att söka sanningen kring Jenny Strömstedt. Men hon har inte svarat alls.

Bild 14 av 18

Liv Sander har själv erfarenhet som reporter och då på Svensk Damtidning. Här intervjuar hon Carl Philip. Vi gissar att prinsen då artigt svarade på hennes frågor.

Bild 15 av 18

Här är krönikan där Jenny Strömstedt hävdar att hon blivit misshandlad. Hon vägrar berättar mer i detalj om vad som hänt.

Bild 16 av 18

Jenny Strömstedt riskerar upp till två års fängelse om åklagare väljer att väcka åtal för grovt förtal och hon fälls.

Bild 17 av 18

Jenny Strömstedt är hårt pressad kring den påstådda misshandeln, men hon väljer fortfarande att inte kommentera den eller visa en polisanmälan.

Bild 18 av 18

Stoppa Pressarna kommer fortsatt granska skandalen kring Jenny och Niklas Strömstedt och varför media tiger om både kritiken mot programledaren och polisanmälan mot paret.

“Hon har den 22 september 2019 gjort uttalanden på Facebook där hon påstått att Daniel Nyhlén sprider osanningar, missbrukar meddelarskydd och sprider ’fejknews’. Hon har vidare spridit sin makes uttalande där det påstås att Daniel Nyhlén diktat upp fantasier, författar skrönor, ljuger och har ekonomiska tillkortakommanden.”

För Stoppa Pressarnas publisher var det ett lätt beslut att polisanmäla både Jenny och maken Niklas Strömstedt, 61, då påhoppen i dera sociala medier är av så grov karaktär. 
– Anledningen är att de i sociala medier kommer med en rad påståenden som är djupt kränkande och som jag och mina jurister menar bryter mot svensk lag. Du får inte uttrycka dig så med syfte att utsätta någon för andra människors missaktning, säger Daniel Nyhlén i en intervju med Aftonbladet och fortsätter: