Kungligt

Fursteparet Albert och Charlène separerar

Krisen har varit uppenbar, ryktena många och utgången oundviklig.
Monacos kungahus står åter i centrum och orsakar ännu en skandal.
När Albert och Charlène nu separerar innebär det en miljardsmäll för kungahuset och en personlig katastrof för furstinnan.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Karl Biermann

| 2022-05-10 kl 08:45 |

ProvaPremium

Det var franska Voici som först avslöjade att det kungliga uppbrottet nu är definitivt.

Att det skvallras om kungligheterna i Monaco är lika säkert som amen i kyrkan, men att furst Albert, 64, och hans vackra hustru, furstinnan Charlène, 44, går skilda vägar kommer ändå som en chock, framför allt för de kända detaljerna i uppgörelsen.

Bild 1 av 7

Kilen som slagits in mellan fursteparet gick till slut inte att dra ut. Kungahuset i Monaco har alltid varit ett centrum för skvaller. Nu kommer nästa kioskvältare.
Bild 2 av 7

Äktenskapet mellan furst Albert och furstinnan Charlène har sedan giftermålet omgärdats av rykten. Rykten om problem mellan de två.
Bild 3 av 7

Furst Albert har alltid haft en fäbless för Ryssland. Dels för diktatorn Vladimir Putin, dels för Moskvas nattliv där han synts mer än en gång. Albert var länge (ö)känd som världens mest eftertraktade ungkarl. Dock inte för sitt utseende, enligt skvallerpressen.
Bild 4 av 7

Representativa, men avståndstagande. Det mest pikanta i det som läckt från uppgörelsen är att Charlène garanteras att aldrig mer behöva något att göra med svägerskan, prinsessan Caroline.
Bild 5 av 7

Prinsessorna Caroline och Stéphanie var i ungdomen rena rama kassakossorna för Europas skvallerpress.
Bild 6 av 7

Albert har två barn tillsammans med den förra elitsimmerskan Charlène. Dessutom har han två barn från tidigare och korta förhållanden.
Bild 7 av 7

Furst Albert besökte förra veckan Göteborg och ”Project Ocean”. Där festade han även med den brittiska hertiginnan Sarah Ferguson och svenske artisten Martin Stenmarck.

Alberts far och mor, furst Rainer och Grace Kelly, var dåtidens mest omskrivna par.