Kungligt

Fursteparet Albert och Charlène separerar

Krisen har varit uppenbar, ryktena många och utgången oundviklig.
Monacos kungahus står åter i centrum och orsakar ännu en skandal.
När Albert och Charlène nu separerar innebär det en miljardsmäll för kungahuset och en personlig katastrof för furstinnan.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Karl Biermann

| 2022-05-10 kl 08:45 |

ProvaPremium

Det var franska Voici som först avslöjade att det kungliga uppbrottet nu är definitivt.

Att det skvallras om kungligheterna i Monaco är lika säkert som amen i kyrkan, men att furst Albert, 64, och hans vackra hustru, furstinnan Charlène, 44, går skilda vägar kommer ändå som en chock, framför allt för de kända detaljerna i uppgörelsen.

Bild 1 av 7prins albert separation stor 1 - Stoppa Pressarna

Kilen som slagits in mellan fursteparet gick till slut inte att dra ut. Kungahuset i Monaco har alltid varit ett centrum för skvaller. Nu kommer nästa kioskvältare.
Bild 2 av 7albert charlene separation stor2 - Stoppa Pressarna

Äktenskapet mellan furst Albert och furstinnan Charlène har sedan giftermålet omgärdats av rykten. Rykten om problem mellan de två.
Bild 3 av 7albert charlene separation stor4 scaled - Stoppa Pressarna

Furst Albert har alltid haft en fäbless för Ryssland. Dels för diktatorn Vladimir Putin, dels för Moskvas nattliv där han synts mer än en gång. Albert var länge (ö)känd som världens mest eftertraktade ungkarl. Dock inte för sitt utseende, enligt skvallerpressen.
Bild 4 av 7albert charlene separation stor6 scaled - Stoppa Pressarna

Representativa, men avståndstagande. Det mest pikanta i det som läckt från uppgörelsen är att Charlène garanteras att aldrig mer behöva något att göra med svägerskan, prinsessan Caroline.
Bild 5 av 7albert charlene separation stor5 scaled - Stoppa Pressarna

Prinsessorna Caroline och Stéphanie var i ungdomen rena rama kassakossorna för Europas skvallerpress.
Bild 6 av 7albert charlene separation stor3 - Stoppa Pressarna

Albert har två barn tillsammans med den förra elitsimmerskan Charlène. Dessutom har han två barn från tidigare och korta förhållanden.
Bild 7 av 7albert charlene separation stor7 - Stoppa Pressarna

Furst Albert besökte förra veckan Göteborg och ”Project Ocean”. Där festade han även med den brittiska hertiginnan Sarah Ferguson och svenske artisten Martin Stenmarck.

Alberts far och mor, furst Rainer och Grace Kelly, var dåtidens mest omskrivna par.

För sonen tog det lång tid att hitta kärlejen och han skapade en viss oro hos monegaskerna på grund av att han var singel så länge.

Prinsessorna Caroline av Hannover, 65, och Stéphanie av Monaco, 57, var kassakossor för Europas skvallertidningar tack vare sitt vilda privatliv och många romanser.

När Albert till slut gifte 2011 kunde kungahuset andas ut, äntligen var han stadgad. 

Men snart började ryktena surra om att äktenskapet med den bildsköna före detta elitsimmerskan, Charlène Wittstock, 44, inte var perfekt trots allt.