Mest läst just nu:

Tv-kock

Gordon Ramsays osmakliga lammvideo väcker ramaskri

Det ska ganska mycket till för att uppröra följare på den sociala plattformen TikTok.
Men oväntat nog har en världens mest kända kockar lyckats göra just det.
Tv-kocken Gordon Ramsay får nu häftig kritik för en lammvideo han postat.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Karl Biermann

| 2022-08-01 kl 12:05 |

ProvaPremium

Det brukar vara relativt högt i tak bland TikTok-användare och det mesta som postas på den kinesiskgrundade plattformen brukar inte nå allmänheten utanför användarna själva.

En anledning är förstås att majoriteten av TikTok-användarna är ungdomar, även om snittåldern på kontoinnehavarna höjts med åren.

Bild 1 av 7

Gordon Ramsay väcker avsky på internet när han i ett klipp ger sig på stackars oskyldiga små lamm.

Bild 2 av 7

Gordon Ramsay är en av världens absolut främsta mat- och tv-personligheter. Men nu får han kritik för en mycket plump video.

Bild 3 av 7

Den brittiske tv-kocken är känd för att testa gränser och vara hård i sin kritik.

Bild 4 av 7

Nu har han postat en video på TikTok där man ser honom smyga mot en inhägnad med lamm sägandes ”Jag kommer att äta dig” följt av ”Vem ska in i ugnen först”.

Bild 5 av 7

I bildtexten skriver Ramsay att lammsåsen ännu inte är klar när videon spelas in.

Bild 6 av 7

Det är en fräck hänvisning till ett spritt klipp på Internet från tv-programmet Hell´s Kitchen 2006 där man ser Gordon Ramsay få utbrott och skrika ”Var är lammsåsen”.

Bild 7 av 7

Gordon Ramsay är en oerhört framgångsrik matentreprenör, trots att han är från Storbritannien som är vida känt för att ha planetens värsta kök. Hans krogar har totalt samlat på sig 16 Michelin-stjärnor.

Men när Gordon Ramsay, 55, postade en video häromdagen gnuggade sig många användare i ögonen både en och två gånger.

Gordon Ramsay är inte bara något så ovanligt som en alldeles förträfflig och framgångsrik kock och mat-entreprenör vars krogimperium skrapat ihop hela 16 Michelin-stjärnor genom åren.

Onekligen imponerande och förbluffande.

Han är också britt.

För när det kommer till mat och Storbritannien så är vi många som, så att säga, med en stor portion avsmak bevittnat britter glufsa i sig flottiga korvar, ägg som flyter i olja, något som ska likna vita böner, bacon utan synbart kött och tomater drypande av så mycket olja att det får hamburgerkedjornas frityrolja för pommes frites att likna rena rama hälsokuren.