Dödsfall

Hollywoodstjärnan Kirstie Alleys plötsliga död chockar

En tv-ikon har gått ur tiden.
Skådespelerskan Kirstie Alley är död.
Stjärnan från ”Skål” blev blev 71 år gammal.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2022-12-06 kl 11:11 |

ProvaPremium

Kirstie Alley medverkade i tv-serien ”Skål” från 1987 till 1993. Hon var inte okänd innan men rollen som barägaren Rebecca Howe blev hennes stora genombrott.

Hon vann tre Emmys och en Golden Globe och blev en populärkulturell ikon i USA och resten av världen. Nu meddelar hennes barn på Instagram att Kirstie Alley har gått bort.

Bild 1 av 5Kirstie Alley Dod Stor - Stoppa Pressarna

Kirstie Alley är död. Stjärnan från tv-serien "Skål" somnade in efter en kortare kamp mot cancer. Skådespelerskan blev 71 år.
Bild 2 av 5Kirstie Alley Dod Stor1 - Stoppa Pressarna

Ted Danson och Kirstie Alley vann varsin Golden Globe för bästa manliga och kvinnliga huvudroll i "Skål".
Bild 3 av 5Kirstie Alley Dod Stor2 - Stoppa Pressarna

Kirstie Alleys stora genombrott kom i tv-serien "Skål" där hon spelade barägaren Rebecca Howe.
Bild 4 av 5Kirstie Alley Dod Stor3 - Stoppa Pressarna

Kirstie Alley och John Travolta, här med hustrun Kelly Preston, spelade mot varandra i biosuccén "Titta han snackar".
Bild 5 av 5Kirstie Alley Dod Stor4 - Stoppa Pressarna

Kristie Alley blev 71 år.

– Vi är ledsna över att behöva meddela att vår fantastiska och kärleksfulla mamma har gått bort efter en kamp mot en cancer som nyligen upptäckts, skriver de på Instagram, rapporterar Expressen.

Döden kom hastigt

Upptäckten av sjukdomen som ledde till dödsfallet kom hastigt.

– Hon var omgiven av sin närmaste familj och kämpade med stor styrka, så att vi inte behöver tveka kring hennes aldrig sinande levnadsglädje och glädje kring vilka äventyr som nu ligger framför henne. Oavsett hur ikonisk hon var på skärmen, så var hon ännu mer fantastisk som en mamma och farmor, skriver barnen.

Kirstie Alley gjorde även succé på vita duken. ”Titta han snackar” där hon spelade mot John Travolta, 68, blev en stor framgång.

– Med Kirstie hade jag en av de mest speciella relationerna jag någonsin haft. Jag älskar dig Kirstie. Jag vet att vi kommer att träffas igen, skriver John Travolta på Instagram.

Komisk tajming

Kirstie Alley var inte oomstridd i Hollywood. Hon var i likhet med John Travolta en hängiven scientolog och dessutom stöttade hon Donald Trump, 76, i presidentvalet 2016 – något som inte ökade hennes popularitet i filmstaden.

Det finns dock ingen som kan ifrågasätta hennes talang. Kirstie Alleys slagfärdiga förmåga och komiska tajming var omistlig. Hon har en stjärna på Hollywood Walk of Fame.

Det var inte bara i ”Skål” hon gjorde succé. För rollen som Sally Goodson i tv-filmen ”David’s Mother” vann hon en Emmy.

Tv-serien ”Veronica” i slutet av 90-talet gav henne flera nomineringar till både Golden Globe och Emmy.

Hennes naturliga och glädjefyllda sätt att skådespela emanerade ur hennes natur. Kirstie Alley hade en sällsam förmåga att inte förställa sig i rutan eller på vita duken.

– Vår mammas aptit och passion för livet, sina barn, barnbarn och sina många djur, för att inte nämna hennes eviga glädje för skapande, är utan motstycke och inspirerar oss att leva livet fullt ut, skriver barnen.