Michael Jacksons familj slår tillbaka

Nu kommer motreaktionen.
Efter skandaldokumentären ”Leaving Neverland” kommer en ny dokumentär med motsatt budskap.
”Entering Neverland” ska bevisa att Michael Jackson är oskyldig till att ha begått sexövergrepp.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jonathan Johansson

| 2019-04-08 kl 04:05 |

ProvaPremium

Den uppmärksammade dokumentären ”Leaving Neverland” har väckt ett ramaskri av känslor.

Dels bland de som väljer att tro på de starka berättelser som förs fram i filme,  dels bland de fans och släktingar till popikonen som väljer att inte tro på innehållet och som menar att Michael Jackson pekas ut felaktigt.

Bild 1 av 8

Taj Jackson försvarar sin farbror Michael Jackson och nu finns dokumentären "Entering Neverland" som kan ses som ett svar på "Leaving Neverland" där popstjärnan pekas ut som pedofil.
Bild 2 av 8

Taj Jackson, Marlon Jackson, Tito Jackson (som är Tajs pappa) och Jackie Jackson ligger bakom "mot"-dokumentären "Entering Neverland".
Bild 3 av 8

Michael Jacksons brorson Taj Jackson försvarar sin farbror med näbbar och klor.
Bild 4 av 8

Michael Jacksons dödsbo har stämt HBO på hundra miljoner dollar men kanalen valde ändå att visa den omstridda dokumentären.
Bild 5 av 8

"Leaving Neverland" premiärvisades i samband med filmfestivalen Sundance och redan då började protesterna.
Bild 6 av 8

Michael Jackson skapade ett oändligt antal hit-låtar men nu ifrågasätts han kraftfullt efter vittnesmål om sexövergrepp mot barn.
Bild 7 av 8

Tusentals fans världen över protesterar mot "Leaving Neverland".
Bild 8 av 8

Det uppgivna offret Wade Robson, dokumentärens skapare Dan Reed och James Safechuck som även han säger sig ha blivit utsatt för sexuella övergrepp.

Dödsboet har stämt tv-kanalen HBO på en miljard kronor och nu har två syskonbarn till Michael Jackson låtit göra ”motdokumentären”med namnet ”Entering Neverland” som ska ses som ett svar på dokumentären som pekar ut Jackson som pedofil.
– Aldrig någonsin såg jag ett barn i närheten av Michael Jackson som såg ut att vara utsatt eller sårat, säger Brad Sundberg, tidigare medarbetare till stjärnan i filmen som finns på Youtube, rapporterar Expressen.

Även syskonbarnen Taj, 45, och Brandi Jackson, 37, intervjuas i den nya filmen. De hävdar att fanns det något offer så var det Michael Jackson själv.