Pamela Anderson rasar över Assange-gripandet

En oväntad supporter.
Pamela Anderson rasar över att Julian Assange har blivit arresterad.
”Baywatch”-stjärnan uppger att hon är i chock.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Karl Biermann

| 2019-04-12 kl 05:15 |

ProvaPremium

Julian Assange, 47, greps i London på Ecuadors ambassad i London.

Bakom gripandet ligger både brittiska brottsmisstankar och en amerikansk begäran om utlämning. I USA är Assange misstänkt för att ha varit delaktig i ett datorintrång mot en säkerhetsklassad regeringsdator, rapporterar CNBC, skriver Metro.

Bild 1 av 6

Pamela Anderson rasar mot Ecuador, England och USA efter gripandet av Wikileaks-grundaren Julian Assange på Ecuadors ambassad i London.
Bild 2 av 6

Pamela Anderson har vid flera tillfällen hälsat på Julian Assange på ambassaden och de har funnits romansrykten kring dem. Här gästar hon brittisk tv 2017 och berättar om sin vänskap med den kontroversielle australiensaren.
Bild 3 av 6

Julian Assange bröt mot borgen och tog sin tillflykt till Ecuadors ambassad 2012 efter att han var begärd utlämnad till Sverige där det pågick en våldtäktsutredning mot honom.
Bild 4 av 6

Här förs Julian Assange bort i en polisbuss. Nu väntar en brittisk rättslig prövning för att han brutit mot borgensreglerna och sedan begär USA honom utlämnad för datorbrott. Åklagarmyndigheten i Sverige överväger att återigen öppna förundersökningen mot Wikileaks-grundaren som lades ner 2017.
Bild 5 av 6

Pamela Anderson är även en engagerad djurrättsaktivist.
Bild 6 av 6

Mängder av Assange-anhängare protesterar utanför Ecuadors ambassad.

Enligt ett uttalande från det amerikanska justitiedepartementet gäller anklagelserna Assanges roll kring den information som visselblåsaren Chelsea Manning, 31, lämnade till Wikileaks 2010.

Wikileaks-grundaren, som suttit på ambassaden sedan 2012 för att undgå ett eventuellt våldtäktsåtal i Sverige, har tusentals fans över hela världen. En av de lite mer oväntade anhängarna är ”Baywatch”-stjärnan Pamela Anderson, 51. Hon har vid flera tillfällen besökt Assange på ambassaden och de har ryktats om att de har haft en romans.