Hollywood

Sylvester Stallones rasande attack på Dolph Lundgren

Att profitera på framgångsrika och ikoniska verk är känsligt för kulturarbetare.
En så kallad ”spinn off” på Rocky-filmerna har nu kostat Dolph Lundgren hans långa vänskap med Sylvester Stallone.
Stallone har fullständigt rasande på den svenske actionskådisen.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Karl Biermann

| 2022-08-06 kl 10:00 |

ProvaPremium

Rockyfilmerna, där Sylvester Stallone, 76, spelar boxaren Rocky Balboa, är några av de mest kända och framgångsrika i filmhistorien.

Filmerna är känsliga för ”Sly” Stallone. Dels var det han som ”uppfann” karaktären, dels skrev han de tre första filmerna och han har även ”creddats” för spinn-filmen ”Creed”.

Bild 1 av 6

Sylvester Stallone och den svenska action-skådisen Dolph Lundgren har varit riktigt goda vänner sedan filmen Rocky IV. Nu är dock Stallone sur på svensken för att han tackat ja till en roll i en spin-off-film till "Rocky".
Bild 2 av 6

Svensken spelade där den ryske monsterboxaren Ivan Drago.
Bild 3 av 6

Nu kommer en ”spinn off” på Rocky-filmerna som heter ”Drago” och alltså handlar om Dolph Lundgrens karaktär.
Bild 4 av 6

Detta har gjort Sylvester Stallone minst sagt vansinnig.
Bild 5 av 6

Legendaren har postat våldsamma hatattacker mot Dolph Lundgren, men framför allt mot producenten Irwin Wrinkler, som producerat alla filmer i den så kallade Rocky-franchisen och kallar honom parasit och en hel del annat.
Bild 6 av 6

”Slys” besvikelse mot Dolph går heller inte att ta miste på. Han menar att svensken gått bakom ryggen på honom. ”Dolph, varför? Inte ett telefonsamtal?” skriver Stallone bland annat.

Men Stallone har aldrig ägt upphovsrätten till verken. Det är något som alltid har bekymrat Stallone. Han pratade med filmbolaget efter ”Rocky II” och igen efter ”Rocky III”, som spelade in enorma pengar, att han ville ha en del ägande eftersom det var han som uppfann filmerna.

Men filmbolaget duckade då och har sedan hela tiden hävdat att Stallone alltid har fått mycket bra betalt.

Stallone, som anses vara god för cirka fyra miljarder kronor, har dock aldrig gett upp fighten om rättigheterna. Han är arg för att han inte kan lämna något av dessa i arv till sina barn och han ångrar att han inte tryckte på mer för delägarskap då när filmerna spelades in.