Hollywood

Johnny Depps bakslag efter nya bevisen mot Amber Heard

Den som gapar över mycket…
Johnny Depps fans har ekonomiskt hjälpt en advokat att få ut bevismaterial som tidigare var hemligstämplat.
Men materialet som skulle smutskasta Amber Heard har istället ställt henne i bättre dager – och Johnny Depp i mycket sämre.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Karl Biermann

| 2022-08-12 kl 12:02 |

ProvaPremium

Som om den övertygande segern i rättegången mot Amber Heard, 36, inte räckte.

Många av Johnny Depps, 59, högljudda supportrar har inte velat annat än att fortsätta att dra “Aquaman”-skådespelerskan i smutsen.

Bild 1 av 6johnny depps rykte skadad nytt material 1 - Stoppa Pressarna

Många av Johnny Depps anhängare vill inget hellre än att fortsätta smutskasta Amber Heard.
Bild 2 av 6johnny depps rykte skadad nytt material 2 - Stoppa Pressarna

När advokaten, och högljudda Depp-supportern, Andrea Burkhart gick ut och bad om ekonomisk för att få ut tidigare förseglat bevismaterial fick hon in pengarna på nolltid.
Bild 3 av 6johnny depps rykte skadad nytt material 3 - Stoppa Pressarna

Det material som hon kämpat för att få ut för att kunna använda i den fortsatta smutskastningen av Amber Heard var den besvikelse.
Bild 4 av 6johnny depps rykte skadad nytt material 4 - Stoppa Pressarna

Amber Heard och Johnny Depp var gifta i två år. Efterspelet blev bittert.
Bild 5 av 6johnny depps rykte skadad nytt material 5 - Stoppa Pressarna

I bevismaterialet framkommer det att Depp och hans advokater försökt lägga fram både nakenbilder och en fortkörningsbot från tonåren som bevis mot Amber Heard.
Bild 6 av 6johnny depps rykte skadad nytt material 6 - Stoppa Pressarna

Det tidigare ”hemliga” bevismaterialet visar också att Amber Heard avböjde att kräva hela sin beskärda del av Depps förmögenhet efter skilsmässan mellan paret.

De såg chansen när den, av vissa ansedda, kontroversiella advokaten Andrea Burkhart ville få ut mer än 6 500 sidor av förseglat bevismaterial från domstolen i Fairfax, Virginia, som var skådeplatsen för Hollywood-historiens blodigaste och mest bevakade rättegång. 

Burkhart har från början varit en högljudd supporter till Johnny Depp och har bland annat anklagat Amber Heard för att hennes påståenden att hon utsatts för övergrepp av Depp är en ren och skär bluff.

När Burkhart gick ut och bad hennes gelikar om ekononisk hjälp för att få ihop 3 300 dollar (drygt 33 000 kronor) för att få ut bevismaterialet, så fick hon in det och mer därtill på nolltid.

Men dokumenten har dock inte tjänat Andrea Burkhart och Depp-fansens syften.

Tvärtom så har materialet skadat Johnny Depp och framställer istället Amber Heard i ett mer sympatiskt ljus, rapporterar bland annat Newsweek.

Av de bevis som lämnades in till domstolen före rättegången hävdas det bland annat att Johnny Depp har varit impotent, vilket gjort honom frustrerad och våldsam i synnerhet efter dennes ”fyllerundor”.

Vidare avslöjas komprometterande meddelanden mellan Johnny Depp och Marilyn Manson, 53, och hur Depps team velat framställa Amber Heard som strippdansös under rättegången och att de lämnat in nakenbilder på Heard som bevis mot henne.

De ”nya bevisen” visar även att Depp och hans advokater velat ta upp en fortkörningsbot från Heards tonår samt att Depp ska ha förfalskat bilder som de försökt lägga fram som bevis.

– Jag tror att de protokoll som släppts skadat Johnny Depp mer eftersom det verkar som att en del av materialet i första hand handlade om irrelevant information om Heard, som juryer ibland kan tycka illa om som en form av offerskam, säger New York-advokaten Frank Salzano till Newsweek.

Den Seattle-baserade advokaten Kirk Davis tillade:

– Om fansen trodde att öppningen av de förseglade dokumenten skulle hjälpa Depp, så hade de verkligen fel.

Andrea Burkhart, som varit pådrivande i jakten på de förseglade dokumenten, har varit aggressiv i sina kanaler kring rättegången redan från början.

I hennes värld har det inte funnits någon tvekan om att Depp är den gode och Heard den onda.

Förutom att frekvent hävda att Amber Heard sysslade med ”övergreppsbluffar”, så tweetade hon på rättegångens första dag att det var ”dags att sluta ignorera verkligheten av kvinnligt våld mot manliga offer”.

Innan Burkhart kom över det ”hemliga” bevismaterialet sa hon i en video:

– Om Amber Heard hoppades att kunna hålla allt det här hemligt bakom ett sigill i domstolsbyggnad tror jag att hon kommer att finna sig själv helt utan tur.

Kruxet för advokaten och Depps fans är alltså att de inte hade räknat med att en del av det Heard hävdat under rättegången nu bekräftas i bevismaterialet som släppts.