Kollaps

Oron för Anna Shimoda – maken har inga gränser

Det här ser riktigt illa ut.
Stoppa Pressarna kan nu avslöja att oron återigen växer för Anna Shimoda.
Maken till kändiskvinnan – som vid två tillfällen blivit blåslagen – har på sistone blivit alltmer utåtagerande.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2023-06-05 kl 11:52 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna har i flera artiklar rapporterat om den profilerade kändisjournalisten Anna Shimoda, 37, som så oturligt vid två tillfällen har skadat sig svårt.

I början av förra sommaren var olyckan framme första gången. Anna Shimoda var ute på en löprunda då hon mystiskt kollapsade.

Bild 1 av 7Hans Shimoda Granslos Stor - Stoppa Pressarna

Kändisparet Anna och Hans Shimoda hamnade nyligen på ännu ett fylleslag när man festade på Berns i Stockholm.
Bild 2 av 7Anna Shimoda Mystiskt Beteende Stor1 1 - Stoppa Pressarna

Hans och Anna Shimoda stod i Aftonbladets monter på Seniordagen men på Seniormässan var inte Anna Shimoda välkommen.
Bild 3 av 7Anna Shimoda Uppror Stor - Stoppa Pressarna

Det råder upprorsstämning på Aftonbladet efter nya uppgifter om den blåslagna kändiskvinnan Anna Shimoda. Lena K. Samuelsson är hårt pressad.
Bild 4 av 7skandaler aftonbladet stor10 - Stoppa Pressarna

Lena K Samuelsson larmades tidigt om Anna Shimodas skador. Ändå gjorde Aftonbladets chefredaktör ingenting på flera månader. Vad är det för människa som agerar så?
Bild 5 av 7anna shimoda aftonbladet stor111 - Stoppa Pressarna

Journalisten Anna Shimoda har vid tre tillfällen blivit blåslagen med omfattande ansiktsskador. Kanske de jobbar för hårt på Aftonbladet?
Bild 6 av 7Anna Shimoda Premiar Stor1 - Stoppa Pressarna

Hasse Shimoda gör allt han kan för att ta hand om sin hustru Anna Shimoda. Han har dock förändrats på sistone.
Bild 7 av 7Vi ser Anna och Hans Shimoda. Till höger ser vi Anna Shimoda med en blåtira.

Kändiskvinnan och journalisten Anna Shimoda skadade sig återigen i ansiktet ett halvår efter första olyckan. Då inledde Aftonbladet, enligt uppgift, till slut en utredning,

Normalt sett tränar hon alltid tillsammans med sin make Hans Shimoda, 59, men den här gången var han som av en händelse inte med i löpspåret.

Fördes till Södersjukhuset

Några än idag helt okända personer hittade den blödande kändiskvinnan som fördes till Södersjukhuset med ambulans. Hon blev inlagd för observation men läkarna är villrådiga – de vet inte vad som hänt.

Det finns uppgifter om att läkarna har sina aningar, men mer än så vet vi inte.

För Anna Shimoda fick kollapsen förödande konsekvenser, hon var uppskrapad i ansiktet och hade i fallet även lyckats få en rejäl blåtira. Dessutom var en halv tand avslagen.

Ett drygt halvår senare grinade oturen kändiskvinnan i ansiktet igen. Anna Shimoda dök upp på en pressträff med ett par rejäla solglasögon på sig. Kolleger kunde dock observera att hon hade en skada över ena ögat – återigen en blåtira.

“Kollaps nummer 2”

Vad som skett då vet vi helt enkelt inte – varken Anna eller Hans Shimoda har kommenterat ”kollaps nummer 2”.

Anna Shimoda är ytterst flitig i sitt värv på Aftonbladet där hon och maken är profilerade. De bägge arbetar hårt med kändisintervjuer och avslöjanden.

Nyligen vederfors de bägge den stora äran att tillsammans med bland andra den politiska kommentatorn Lena Mellin, 68, att representera tidningen på seniordagen i Kungsträdgården i Stockholm.

Utredningen är hemlig

Bland kolleger på Aftonbladet har oron hela tiden varit stor för Anna Shimoda. Enligt uppgift ska facket ha engagerat sig och krävt att tidningsledningen inleder en utredning kring vad som egentligen hänt kändiskvinnan som har sådan otur.

Sedermera ska tidningens chefredaktör Lena K. Samuelsson, 59, verkligen ha inlett en utredning. Resultatet av utredningen, eller om den ens har genomförts, är höljt i dunkel.

Nu växer återigen oron för Anna Shimoda då bilder och filmer på maken Hans Shimoda florerar på nätet. Där kan man se, den snart 60-årige journalisten, stå och dansa i en soffa med en flaska champagne.

Hans utåtagerande beteende, som inte är gängse vad avser hans personlighet, har fått flera medarbetare att reagera.

– Det är något som inte stämmer. Han har gått för långt, hans hustru råkar ut för otäcka olyckor och hans står och svingar en champagneflaska. Vi är många som är oroliga och framförallt besvikna på Lena K:s flathet, säger en medarbetare.

Personlighetsförändring

Hans Shimoda, som må ha en vass penna, har i alla år varit en tämligen timid person som inte brukar ta plats. Hans plötsliga förändring i personligheten väcker frågor.

Att vara utåtagerande innebär att uttrycka sina känslor, åsikter och behov på ett öppet och direkt sätt. En utåtagerande person kan vara verbal och uttrycksfull i sina kommunikationer, och de kan också visa sina känslor genom gestikulation och kroppsspråk. Utåtagerande personer har ofta inga problem att ta plats och göra sig hörda i olika sociala sammanhang.

Det finns både positiva och negativa sidor av att vara utåtagerande. Å ena sidan kan det vara fördelaktigt att vara uttrycksfull och självsäker, då det kan göra det lättare att få sina behov tillgodosedda och att bli förstådd av andra.

Dominera samtal

Dessutom kan utåtagerande personer vara bra på att ta initiativ och leda andra i olika situationer – något som emellertid aldrig kännetecknat Hans Shimoda.

Å andra sidan kan utåtagerande också innebära en tendens att dominera samtal, vara för stark och ibland aggressiv i sina uttryck. Det kan leda till att andra människor känner sig överkörda eller att det blir svårt att upprätthålla en balanserad dialog. Utåtagerande personer kan också ha svårt att lyssna på andras åsikter och ta emot kritik.

– Det är inte heller den Hasse som jag känner, säger en person i paret Shimodas bekantskapskrets.

Det är viktigt att förstå att utåtagerande beteende kan vara en naturlig del av en persons personlighet, men det är också viktigt att vara medveten om hur det påverkar interaktionen med andra. Att vara utåtagerande handlar om att hitta en balans mellan att uttrycka sig själv och att vara lyhörd för andra människors behov och åsikter.

– Något är väldigt annorlunda med Hasse nu, jag vet inte om han känner sig pressad efter allt som Anna har råkat ut för.

Vet du mer om Hasse Shimoda? Har du bilder, filmer eller ljudupptagningar? Tipsa Stoppa Pressarna här! Du är garanterad anonymitet och skyddad som källa i enlighet med grundlagen. Alla tips som leder till publicering arvoderas.