Dödsfall

Efter dödsfallet: Berghagens svärson festar vidare på lyxresa

Ingen ände på eländet.
Lasse Berghagens svärson fick hård kritik för sitt festande när artisten kämpade för sitt liv.
Nu kan Stoppa Pressarna avslöja att Olof Röhlander fortsätter leva lyxliv och roa sig – trots att hans svärfar ännu inte blivit begravd.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2023-10-31 kl 18:01 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna har i flera artiklar rapporterat om den ilska och frustration som finns gentemot Lasse Berghagens ”svärson” Olof Röhlander, 47.

Röhlander är förlovad med Berghagens dotter, Maria ”Snaps-Mia” Berghagen, 47. Olof Röhlander arbetar som ”föreläsare” och han utger sig även för att vara ”licenserad mental tränare” – vad det innebär är oklart.

Bild 1 av 11Olof Rohlander Lyxresa Stor - Stoppa Pressarna

Lasse Berghagen är ännu inte begravd. Det hindrar inte svärsonen Olof Röhlander från att lyxa till det med en svindyr lyxresa genom Europa.
Bild 2 av 11Olof Rohlander Lyxresa Stor1 - Stoppa Pressarna

Lasse Berghagen blev 78 år. En hel nation sörjer men svärsonen Olof Röhlander lyxar till det.
Bild 3 av 11Olof Rohlander Lyxresa Stor3 - Stoppa Pressarna

Olof Röhlander har valt att sätta sig på Orientexpressen innan hans svärfar Lasse Berghagen ens är begravd.
Bild 4 av 11Olof Rohlander Lyxresa Stor8 - Stoppa Pressarna

Det är krögaren Martin Sjölander, grundare och delägare i Restaurang Knut som bjuder Olof Röhlander på lyxresan.
Bild 5 av 11Olof Rohlander Lyxresa Stor5 - Stoppa Pressarna

Här kan Olof Röhlander och Martin Sjölander mysa till det i salongen på Orientexpressen.
Bild 6 av 11Kraftskiva Stor NY jpg - Stoppa Pressarna

Lasse Berghagen låg nedsövd och kämpade för sitt liv. Då arrangerade dottern Maria "Snaps-Mia" Berghagen och svärsonen Olof Röhlander en kräftskiva för inbjudna kändisar vilket blev mycket omstritt. Man festade på Martin Sjölanders restaurang Knut Bar.
Bild 7 av 11Olof Rohlander Lyxresa Stor4 - Stoppa Pressarna

Martin Sjölander och Olof Röhlander delar kupé ombord på lyxtåget. Biljetterna går på drygt 52 000 kronor per person.
Bild 8 av 11Olof Rohlander Lyxresa Stor7 - Stoppa Pressarna

På sociala medier ser man Olof Röhlander skåla med en Dry Martini när han åkte med Orientexpressen strax efter Berghagens död.
Bild 9 av 11Lasse Berghagen Rohlanden Stor - Stoppa Pressarna

Lasse Berghagen har nyligen avlidit och är ännu inte begravd då passar svärsonen Olof Röhlander på att resa med Orientexpressen.
Bild 10 av 11Olof Rohlander Lyxresa Stor6 - Stoppa Pressarna

Det är en ofattbar lyx som möter Olof Röhlander ombord medan Lasse Berghagen väntar på att begravas.
Bild 11 av 11Olof Rohlander Lyxresa Stor2 - Stoppa Pressarna

Martin Sjölanders restaurangbolag omsätter närmare 40 miljoner kronor så han har råd att bjuda sin vän Olof Röhlander på lyxresan som fick Lasse Berghagens vänner att reagera med ilska och avsky.

Lasse Berghagen låg i flera veckor på Karolinska sjukhuset. I samband med att läkarna skulle byta ut en hjärtklaff på den folkkäre underhållaren tillstötte komplikationer – allvarliga komplikationer.

Hjärtat gav upp till slut

Läkarna tvingades hålla den gänglige musikanten nedsövd i över tio dygn – allt för att skona hans inre organ. Den 19 oktober gav hjärtat till slut upp – Lasse Berghagen somnade in vid klockan elva på förmiddagen.

Ett helt land sörjde den ikoniska artisten.

Under sångarens kamp för sitt liv väckte svärsonen Olof Röhlander starka känslor av ilska och harm i vänkretsen kring Lasse Berghagen.

Det började med att Olof Röhlander berättade om att han bjudit hem magikern John Houdi, 58, på oxjärpar, han var även på en kändismusikal men framför allt valde han att arrangera en spritindränkt kändiskräftskiva på en krog i Stockholm.

På tillställningen fanns bland andra gäster som den tidigare tv-profilen Rickard Olsson, 56, och den hårfagre trumslagaren Christian ”Kicken” Lindqvist, 52.

Flera goda vänner till Lasse Berghagen hörde av sig till Stoppa Pressarna med ilska och frustration. Olof Röhlander beskrevs som ”smaklös”, ”okänslig” och ”taktlös” som valde att festa loss när hans svärfar kämpade för sitt liv.

Det ska även tilläggas att Olof Röhlander ledde en spexig frågesport på en krog ungefär samtidigt som Lasse Berghagen återfick sitt medvetande.

Efter att Lasse Berghagen vaknade till, men fortfarande vårdades på hjärtintensiven på Karolinska sjukhuset, valde den ”mentale tränaren” att göra personlig PR i ett glättigt magasin.

Intervjun kretsade främst kring att Röhlander kopplas samman med Berghagen – men svärfaderns sjukdom nämndes överhuvudtaget inte.

– Han stövlar liksom vidare utan att nämna Lasses sjukdom, säger en uppbragt läsare till Stoppa Pressarna som tipsade om artikeln.

Olof Röhlander verkar själv helt obrydd under intervjun.

– Jag är handelsresande i grundad optimism, säger Röhlander som i intervjun talar om att han är ”licenserad mental tränare”.

Vari själva ”licenseringen” består i framgår inte. Det är dock något som Stoppa Pressarna nu utreder. 

Därefter avslöjar Olof Röhlander vad som kanske är nyckeln till hans omstridda beteende under Lasse Berghagens sjukdomskamp.

”Älskar business with pleasure”

– Vi prioriterar det goda i livet, säger Olof Röhlander och tillägger att han ”älskar business with pleasure”.

Lasse Berghagen är ännu inte begravd och familjen är förlamad av sorg. Det hindrar inte Olof Röhlander från att återigen ogenerat roa sig.

Stoppa Pressarna kan nu avslöja att Olof Röhlander befinner sig på en lyxig resa genom Europa.

– Jag har världens bäste vän. Han har alltså bjudit mig på Orientexpressen London-Venedig och vi är nu på väg in i Schweiz! Det är många nypa sig i armen ögonblick kan jag lova. Vi äter gott, dricker gott, pratar och njuter. Imorgon kväll anländer vi till Venedig och vi lär ta många fler bilder men här är några tillsvidare, skriver Olof Röhlander oblygt på sitt Facebook-konto.

Det är krögaren Martin Sjölander, 40, som kostar på sin vän med en lyxig resa under sorgeperioden för Lasse Berghagen.

Att resa med Orientexpressen är inget billigt nöje. De billigaste biljetterna går på drygt 52 000 kronor per person.

Martin Sjölander har dock råd att bjuda Olof Röhlander på all tänkbar lyx.

Krögarens krogbolag Knut Restaurang & Bar AB med två restauranger i Stockholm och en i Västerås omsatte förra året närmare 40 miljoner kronor och gjorde en vinst på två miljoner kronor. I bolaget finns för övrigt tillgångar för nästan 10 miljoner kronor.

Nu vältrar sig Olof Röhlander i lyx – som betalas av hans nära vän. Båda männen poserar frikostigt på en mängd bilder som de publicerar i sina sociala medier. 

Kanske är det här ett tack för att den ”mentale tränaren” Röhlander i flera år har valt att arrangera sina kändistäta kräftskivor på Knut Bar i Stockholm, en av Martin Sjölanders tre krogar?

Nu bjuder han sin vän Olof Röhlander på lyxresan – trots att Lasse Berghagen ännu inte kommit i vigd jord.

– Anländ till Venedig med stil. Det mytomspunna tåget är själva sinnebilden av stil och elegant lyx för tankarna tillbaka i tiden. Mahogny, blankpolerad mässing och vita dukar. Så ser livet ut ombord på Venice Simplon-Orient Express, tågklassikern som tar dig tillbaka i tiden, skriver resebyrån Globetrotter på sin hemsida.

Blir matt av ilska

På bilderna från resan ser man hur Olof Röhlander njuter med sin krögarvän Martin Sjölander. Killarna sitter uppklädda i smoking och tittar varandra ömt i ögonen när de skålar med varsin Dry Martini. 

– Detta är en ikon av alla tåg och har länge fångat hjärtan och fantasier från dess gäster, skriver resebyrån om tågresan och fortsätter:

– Eleganta matvagnar utstrålar kulinarisk sofistikering, från Lalique-glasinlägg i Cote d’Azur till svarta lack paneler i L’Oriental. Väl ombord är det bara att njuta av mat, dryck och service av högsta kvalitet. Njut av ett glas champagne i barvagnen medan pianisten fyller rummet med vackra melodier.

Startade resan i London

Killarna delar kupé och där kan de ha det riktigt mysigt på tu man hand.

– Din hytt är prydd med art deco-detaljer och franspolerat körsbärsträ, luta dig tillbaka när din stora resa börjar, står att läsa på hemsidan.

Olof och Martin startade sin resa från London St Pancras Station med Eurostar som tog dem till Paris Gare du Nord, där det mytomspunna tåget Venice Simplon-Orient Express väntade.

– När du har gjort dig hemmastadd i din kupé väntas en fyra rätters-middag med goda viner i en av restaurangvagnarna ombord. Kvällen rinner iväg till ackompanjemang av levande musik i barvagnen. Efter en god natts sömn serveras frukost medan solen går upp över Alperna och vid mitten av dagen är det dags för en tre rätters-lunch i någon av de pampigt inredda restaurangvagnarna medan du passerar det vackra naturlandskapet utanför, skriver resebyrån.

Det råder inget tvivel om att Olof Röhlander njuter hämningslöst med sin maskuline vän Martin på den mysiga lyxresan. 

– Innan du når slutstationen Santa Lucia i Venedig hinner du även avnjuta te och petit fours i din kupé.

Olof Röhlander har dock inte helt glömt bort sin avlidne svärfar:

– Lasse, jag har manschettknapparna jag fick av dig, på mig! Önskar du kunde se mig nu, skriver den ”mentale tränaren” på Facebook.

När Stoppa Pressarna når en av Lasse Berghagens gamla vänner blir han tvungen att sätta sig ned när han får höra om lyxresan med Orientexpressen.

– Va i helvete! Kan han inte lära sig någonting? Olof Röhlander verkar inte ha någon skam i kroppen! Lasse har precis gått bort och då väljer han att roa sig – igen! Jag blir alldeles matt av ilska, konstaterar vännen.

En annan vän till Berghagen, som själv är känd artist, reagerar även han med ilska.

– Den där Röhlanders ego verkar felkonstruerat, det är bara “jag, jag, jag”. Smaklöst, jag finner det motbjudande och smaklöst, säger han och avslutar: 

– Och vem är hemma i Stockholm och tröstar Lasses stackars dotter Maria!? Ja, inte hennes sambo Olof. Han verkar mest vara intresserad av att frossa i skaldjur och champagne med sin manlige vän. 

Har du uppgifter om Olof Röhlander och hans livsföring? Vet du mer om Martin Sjölander och hans krogar och livsföring? Har du bilder, filmer eller ljudupptagningar? Tipsa Stoppa Pressarna här! Du är garanterad anonymitet och skyddad som källa i enlighet med grundlagen. Alla tips som leder till publicering arvoderas.