Brott och straff

Christina Schollins första ord efter Niclas åtal för sexbrott

En riktigt svår tid.
Christina Schollins son är åtalad – Niclas Wahlgren misstänks för sexbrott.
Nu kommer aktrisens första uttalande efter att allting blev offentligt.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2023-10-30 kl 19:09 |

ProvaPremium

Det är inte enkelt för nöjesklanen Wahlgren just nu. Stoppa Pressarna avslöjade att Niclas Wahlgren, 58, är åtalad vid Stockholms tingsrätt.

Nöjesprofilen är misstänkt för att ha köpt sex i samband med en massage på en thaisalong på Östermalm i Stockholm i januari 2022. I den omfattande polisutredningen figurerar över 400 män.

Bild 1 av 6

Nu bryter Christina Schollin tystnaden kring Niclas Wahlgren efter att sexbrottsåtalet mot sonen kommit.
Bild 2 av 6

Niclas Wahlgren tog ut 1 000 kronor i bankomaten i gallerian Fältöversten strax innan han gick till massagesalongen där han misstänks ha köpt sex.
Bild 3 av 6

Stoppa Pressarna avslöjade att Niclas Wahlgren gömt sig i spanska Nerja efter att sexåtalet blev offentligt.
Bild 4 av 6

Nu rasar följarna mot Pernilla Wahlgren. Ska hon vara lika tuff mot sin dömde bror Niclas Wahlgren som hon var mot Paolo Roberto när han åkte fast för sexköp?
Bild 5 av 6

Efter träningen på gymmet tog Niclas Wahlgren bilen till gallerian Fältöversten på Östermalm i Stockholm. Han tog ut 1 000 kronor i bankomaten.
Bild 6 av 6

Christina Schollin är rasande på följarna som skriver elakheter om hennes son. Hon varnar, rensar kommentarer och blockerar.

Förutom Niclas Wahlgren misstänks en person med koppling till kungafamiljen, en direktör i näringslivet, en riksdagsledamot och en elitidrottare.

Har erkänt i förhör

Niclas Wahlgren har i polisförhör erkänt gärningen och var beredd på ett betalningsföreläggande – det hela går dock till åtal.

För nöjesprofilen krockar sexköpet med hans helylle-image som tidigare barnprogramledare. Han gjorde succé tillsammans med sin lillasyster, Pernilla Wahlgren, 55, som ”Nicke & Nilla” i TV4.