Brott och straff

Linus Wahlgrens okända massagebesök på thaisalongen

Oj, ytterligare en Wahlgren på salong.
Stoppa Pressarna kan nu avslöja att Niclas Wahlgren lillebror Linus också har tagit thaimassage.
Han är dock inte misstänkt för något brott i nuläget och har inte kallats till förhör.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2023-11-11 kl 12:37 |

ProvaPremium

Niclas Wahlgren, 58, har haft en turbulent månad. Igår, fredag, för exakt en månad sedan satt han i polisförhör på Norrmalms polisstation i Stockholm.

Nu har domen kommit. Nöjesprofilen dömdes till böter på 18 000 kronor, vilket Stoppa Pressarna har rapporterat om.

Bild 1 av 11Linus Wahlgren Thaimassage Stor - Stoppa Pressarna

Inte bara Niclas Wahlgren har tagit thaimassage. Även lillebror, Linus Wahlgren har tillägnat sig tjänsten.
Bild 2 av 11Linus Wahlgren Natdejt Stor1 - Stoppa Pressarna

Här ser vi Linus Wahlgren och Per Andersson i ett Povel Ramel medley i "Allsång på Skansen".
Bild 3 av 11linus wahlgren rop stor kopia - Stoppa Pressarna

Pernilla Wahlgren älskar sin lillebror som hon hjälpt med jobb många gånger genom åren.
Bild 4 av 11Niclas Wahlgren Domen Stor - Stoppa Pressarna

Niclas Wahlgren tog sitt straff som en man. Han dömdes för köp av sex och straffades med böter.
Bild 5 av 11Linus Wahlgren Bitter Stor - Stoppa Pressarna

Ibland är sanningen bitter. Linus Wahlgren ex-fru Jessica är gift med stilige tennismiljonären Magnus Norman samtidigt som Linus skriver på sitt Instagram att han är "tennispro wannabe".
Bild 6 av 11Niclas Wahlgren Krav Pernilla Stor - Stoppa Pressarna

Pernilla Wahlgren gick hårt åt Paolo Roberto när han togs för sexköp. Många krävde att hon skulle behandla sin bror på samma sätt, hon valde dock att tiga.
Bild 7 av 11linus wahlgren ny kvinna stor1 1 - Stoppa Pressarna

Linus Wahlgren och Livia Millhagen spelade mot varandra i "Katt på hett plåttak". Det gick bra och för Linus var det härligt att äntligen få stå på scen igen.
Bild 8 av 11Niclas Wahlgren Spaning Stor - Stoppa Pressarna

Polisens spaning mot Niclas Wahlgren var intensiv. Kändisprofilens misstag var att han tog ut pengar i närheten av bordellen. Patrick Sommerlath misstänktes även han för sexköp men han ska ha "dubbelswishat".
Bild 9 av 11linus wahlgren rop stor2 1 - Stoppa Pressarna

Linus Wahlgren kämpar med sin karriär, han behöver all hjälp han kan få.
Bild 10 av 11Nilcas Wahlgren Vannerna Bryter Stor - Stoppa Pressarna

Flera kändisvänner har brutit med Niclas Wahlgren. Man vill inte bli associerad med nöjesprofilen efter sexköpet.
Bild 11 av 11Patrick Sommerlath Sexforhor Stor - Stoppa Pressarna

Drottning Silvias brorson Patrick Sommerlath var misstänkt i samma sexhärva som Niclas Wahlgren dömts i.

Det nästan en timme långa förhöret inleddes med att nöjesprofilen delgavs misstanke om att ha brutit mot sexköpslagen i samband med att han besökt en massagesalong på Armfeltsgatan på Östermalm i Stockholm.

Tog ut kontanter

Niclas Wahlgren nekade – han hade inte köpt sex. Polisens förhör fortsatte och efter ett tag hårdnade tonen.

Förhörsledaren avslöjade att polisen kartlagt Niclas Wahlgren och hans göranden. Han anlände till thaisalongen klockan 11.46 onsdag den 12 januari 2022.

Dessförinnan hade Niclas Wahlgren tränat på Delta Gym i Vasastan, därefter tagit bilen till gallerian Fältöversten på Östermalm.

I gallerian tog nöjesprofilen ut 1 000 kronor från sitt personkonto i Swedbank från en bankomat – 24 minuter efter uttaget anlände han till massagesalongen som låg 650 meter från Fältöversten.

Väl framme på salongen köpte Niclas Wahlgren en timmes ”hälsomassage” för 400 kronor – han betalade genom att swisha.

Nöjesprofilen blev anvisad till ett rum där massösen ”Dena” tog emot.

Efter en stunds massage ska “Dena” och Niclas Wahlgren kommit överens om att hon skulle tillfredsställa honom sexuellt medelst sina händer. Wahlgren betalade kontant för ”extratjänsten”.

Efter 36 minuter kunde polisens team se hur Niclas Wahlgren lämnade salongen.

Fyra dagar efter den tidigare barnprogramledarens besök slog polisen till i en stor razzia mot den förtäckta bordellen.

Man beslagtog bland annat salongens egen bokföring och där framgick att under onsdagen den 12 januari hade 25 män besökt salongen, 24 av dem hade köpt sex i någon form, antingen samlag eller tillfredsställelse med händerna.

Åtalet Niclas Wahlgren emanerar från samma härva som där drottning Silvias, 79, brorson Patrick Sommerlath, 52, är åtalad som misstänkt för att ha köpt sex.

En 68-årig man är redan dömd till två år och tre månades fängelse för grovt koppleri på salongen som besökts av kungavännen och nöjesprofilen.

Polisens utredning är massiv. Över 400 misstänkta sexköpare framkommer i det omfattande materialet.

Ställd inför polisens bevisning föll Niclas Wahlgren till slut till föga – han erkände.

Stoppa Pressarna kunde nyligen avslöja att Niclas Wahlgren i ett yttrande till domstolen står fast vid sitt erkännande och att han är ok med åklagarens yrkande på böter om 18 000 kronor som påföljd för brottet.

Patrick Sommerlath nekar till brott. Kungavännen har ”dubbelswishat” under sitt besök på thaisalongen, vilket är en besvärande omständighet.

Dömd för sexköp

Sommerlath säger i polisförhör att kan ha köpt en ”ergonomisk kudde” eller massageoljor och att det var därför han betalade ytterligare efter en stund i massagerummet med massösen som i förhör sagt att hon ”inte kan massera” utan ”säljer sex”.

Nu har domen kommit mot Niclas Wahlgren, vilket Expressen var först med att avslöja. Nöjesprofilen döms till 50 dagsböter, vilket i Wahlgrens fall blir 18 000 kronor.

 Han har accepterat domen och nu vill han bara lägga det här bakom sig, säger nöjesprofilens advokat Mikael Gonzalez till Expressen och fortsätter:

– Han har ju erkänt den här gärningen, en domstol har prövat det och det här är vägs ände. Han kommer inte att överklaga den här domen. Saken är utredd.

Även om “saken” kring Niclas Wahlgren nu är “utredd” så strömmar det in tips till Stoppa Pressarna om sångaren och andra medlemmar i nöjesklanen Wahlgren.

Nu kan Stoppa Pressarna avslöja att även lillebror Linus Wahlgren, 47, gärna tar en thaimassage.

Linus Wahlgren är i likhet med sin bror Niclas ytterst vältränad även om hans kroppskonstitution är mer slank – skådespelaren har tidigare, på sociala medier, uppmärksammats för sin ”vältränade och tighta rumpa”.

Linus Wahlgren presenterar sig själv på Instagram som ”Swedish actor and tennispro wannabe”. I samband med inspelningen av den hyllade SVT-serien ”30 grader i Thailand” ska Linus Wahlgren ha tränat flitigt under inspelningen i Thailand.

– Han är som en riktig idrottsman, Linus tränade otroligt mycket. Han har en härlig energi men varken jag eller de andra i teamet fattade att hon orkade träna så mycket, berättar en person som arbetade på inspelningen av tv-serien som gick i SVT två säsonger.

Hyllats för sin rolltolkning

I tv-serien spelar Linus Wahlgren pedofilen ”Johan”, han har hyllats för sin rolltolkning.

– De visste inte vilken typ de ville ha till rollen. En äldre man som såg sliskig ut eller om de skulle gå emot fördomarna. Alla pedofiler i Thailand är inte gamla och överviktiga snuskgubbar, har Linus Wahlgren berättat i Aftonbladet tidigare.

Han fortsätter:

– När jag hade provfilmat gick jag ut och mådde jävligt dåligt. Det kändes inte som att det var en roll jag ville göra. Men… om man beklagar sig att inte få göra saker, blir det ju lite konstigt om man inte tar chansen när man får den.

I samband med inspelningarna i Thailand ska Linus Wahlgren inte bara ha tränat flitigt, han unnade sig även thaimassage med sköna oljor.

– Ja, men det var inga konstigheter, alla i teamet tog massage. Det gör man ju när man är i Thailand, konstaterar Stoppa Pressarnas uppgiftslämnare.

Vet du något om Niclas Wahlgren och var han befinner sig? Har du bilder? Filmer? Hör av dig till Stoppa Pressarna här! Du är garanterad anonymitet och skyddad som källa i enlighet med grundlagen.