Chocken: Drottning Silvia orkar inte längre

Snart orkar hon inte längre.
Drottning Silvia är redo att ge upp.
Nu berättar kungligheten själv om det drastiska beslutet.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Anders Nilsson

| 2020-03-22 kl 15:00 |

ProvaPremium

Vår vackra drottning har gjort en gedigen gärning, men snart får det räcka – drottning Silvia, 76, känner att det är dags.

Nu berättar drottningen om sina planer för framtiden. Det är i den hyllade dokumentärserien ”Barnens drottning” som Silvia lättar på förlåten. Den unika tv-serien är skapad av Silvias nära vän Roger ”Royal Roger” Lundgren, 45.

Bild 1 av 6

Drottning Silvia orkar snart inte längre. Nu avslöjar den vackra kungligheten att hon förbereder sig på att dra sig tillbaka.
Bild 2 av 6

Silvia har vigt sitt liv åt kampen för barn som har det svårt.
Bild 3 av 6

Det är Roger "Royal Roger" Lundgren som lyckas med konststycket att få Silvia att öppna upp sig fullständigt.
Bild 4 av 6

Här skymtar vi Royal Rogers nacke nere till höger i bild. Han lyssnar koncentrerat när drottningen talar.
Bild 5 av 6

I den hyllade tv-serien "Barnens drottning" avslöjar Silvia sina planer på att en dag lämna Childhood Foundation och låta prinsessan Madeleine att ta över.
Bild 6 av 6

Tv-serien "Barnens drottning" hade aldrig kommit till utan Royal Roger, han är mannen bakom det hyllade verket.

Kungaexperten och journalisten har en unik inblick i den svenska kungafamiljen och han hyser drottningens fulla förtroende.

Royal Rogers inflytande i det svenska kungahuset, och speciellt hans relation med Silvia, kan i vissa avseenden jämföras med Grigorij Rasputins unika kontakt med tsaritsan Alexandra av Hessen i förra sekelskiftets Ryssland.

Likt tsaritsans oinskränkta och hängivna förhållande till Rasputin hyser Silvia den största respekt och beundran för Royal Roger.

Tack vare Royal Roger har drottningen gått med på att öppna upp om sitt enträgna arbete för utsatta barn genom organisationen Childhood Foundation. Och likt Rasputin förmår Royal Roger få Silvia att slappna av och berätta om sina innersta hemligheter.