Familjedrama

Chocken: prinsessan Sofia stoppas av kungen

Det finns begränsningar.
Nu avslöjas sanningen om prinsessan Sofia.
Den vackra kungligheten stoppas av formella skäl.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Ishana Amiri

| 2023-04-13 kl 17:21 |

ProvaPremium

Prinsessan Sofia, 38, har tagit den kungliga världen med storm. Den chosefria tjejen från Älvdalen i Dalarna var kraftigt ifrågasatt före bröllopet med prins Carl Philip, 43.

Hennes belackare påpekade det olämpliga i Sofias bakgrund som glamourmodell och det faktum att hon medverkat i sexsåpan ”Paradise Hotel”. Dalkullan utsattes för rena mobbningen, framför allt på nätet – något hon själv har vittnat om.

Bild 1 av 6

Prinsessan Sofia stoppas av kungen. Det är formella skäl som ligger bakom beslutet.
Bild 2 av 6

Här ser vi när kung Carl Gustaf besöker Östersund under sitt länsbesök i Jämtland. Vår monark uppskattar prinsessan Sofia men han måste följa vissa traditioner.
Bild 3 av 6

Prinsessan Sofia har på sistone "gömts undan" och får inte några uppdrag. Kungen är den som bestämmer i slutänden. Nu blir det ändring.
Bild 4 av 6

Här delar kung Carl Gustaf ut LRF Mjölks Guldmedalj till Göran Häggstöm från Vindlen i Västerbotten. Mitt i alla plikter måste kungen fatta beslut som påverkar prinsessan Sofia.
Bild 5 av 6

Prinsessan Sofia poserar så vackert för fotografen. Det finns dock fler förbud för henne.
Bild 6 av 6

Är hovet rädda att kronprinsessan Victoria ska överglänsas av prinsessan Sofia?

Kung Carl Gustaf, 76, och drottning Silvia, 79, var dock vänliga mot sonens flickvän från första stund. Prinsessan Sofia har redogjort för ett besök hos sina blivande svärföräldrar.

– Drottningen kom med ett litet kit till mig och hoppades att jag skulle trivas över natten med en stor kram. Jag har känt mig väldigt välkommen från första dagen och inget annat, berättar prinsessan Sofia i ”Året med kungafamiljen 2014”.