Diskriminering

Drottning Silvia anklagas för åldersdiskriminering

Det är ingen måtta på eländet.
Nu anklagas drottning Silvia för åldersdiskriminering.
Kungligheten verkar ha tappat greppet om sin stiftelse Mentor Sverige.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2023-03-28 kl 06:14 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna har i tidigare artiklar rapporterat om drottning Silvias, 79, stiftelse Mentor Sverige. Organisationen ter sig vara på god väg att kapsejsa fullständigt.

Bland annat finns anklagelser om antisemitism. Det hela är mycket känsligt för styrelseledamoten drottning Silvia som ju sedan tidigare har ett komplicerat förhållande till Tredje riket och nazism.

Bild 1 av 6

Nu anklagas drottning Silvias organisation för att diskriminera äldre människor.
Bild 2 av 6

Drottning Silvia är indragen i en härva av anklagelser om antisemitism och åldersdiskriminering. Det hela är mycket känsligt.
Bild 3 av 6

Ett minst sagt halvkvädet svar. Drottning Silvia kopplas ihop med judehat men hovet verkar ta lätt på det hela.
Bild 4 av 6

Här är drottning Silvia vid Judiska församlingen i Stockholms minneshögtid för Förintelsens offer i Stockholms stora synagoga på Förintelsens minnesdag. Att hon sedan dras in i en härva av antisemitism är mycket pinsamt.
Bild 5 av 6

Den 30 januari 1933 övertog Hitler makten i Tyskland tillsammans med Frick, Kerrl, Goebbels, Göring, Darré och Himmler. Strax därefter gick Silvias pappa med i nazistpartiet.
Bild 6 av 6

Drottning Silvias sommar blev även den påfrestande. Hon stod mycket nära den kände tv-profilen som åkt fast med kokain. Han har dessutom varit engagerad i Mentor Sverige tidigare.

Drottningens far Walter Sommerlath var i många år medlem i det tyska nazistpartiet. Han lämnade NSDAP först efter att partiet blivit förbjudet efter slutet av andra världskriget.

Nazianklagelser

Silvia är mycket illa berörd av nazianklagelserna gentemot hennes pappa och kungligheten gör sitt bästa för att rentvå honom.

Antisemitism är dock bara ett av problemen i Mentor Sverige. Sajten Dagens Opinion avslöjar nu att det uppges förekomma otäcka fall av åldersdiskriminering i stiftelsen.