Drottning Silvia övergav nära vännen

Silvias tyngsta beslut.
Den vackra kungligheten har tvingats överge sin nära vän.
Drottningen sörjer och hoppas på en lösning.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Emma Andersson

| 2020-10-23 kl 05:13 |

ProvaPremium

Drottning Silvia, 76, och EF-grundaren Bertil ”Slickepott-miljardären” Hult, 79, har i många år haft en nära relation. Redan på 90-talet lärde de bägge känna varandra.

Vänskapen uppges ha tagit ”extra fart” när drottning Silvia firade Bertil Hult på hans 70-årskalas 2011 då miljardären flög in 300 gäster till ett kalas utan dess like i Shanghai.

Bild 1 av 14drottning silvia hult overgiven stor 1 - Stoppa Pressarna

Drottning Silvia sörjer att hon har tvingats överge sin nära vän.
Bild 2 av 14drottning silva hultovergiven stor1a - Stoppa Pressarna

Här vandrar EF-miljardären Bertil hult ensam och övergiven på Östermalms regntunga gator.
Bild 3 av 14drottning silvia hult overgiven stor1 - Stoppa Pressarna

Bertil Hult har inte kunnat träffa sin nära vän Silvia på över ett halvår.
Bild 4 av 14drottning silvia hult overgiven stor2 - Stoppa Pressarna

Bertil Hult vandrar runt planlöst på Östermalm. Nu måste han stoppa antisemitismen inom Mentor som skämmer ut Silvia.
Bild 5 av 14drottning silvia hult overgiven stor3 - Stoppa Pressarna

Det är med tungt sinne som Bertil hult vandrar på stadens gator som en vanlig man. Alla hans pengar spelar ingen roll när han inte får träffa Silvia.
Bild 6 av 14drottning silvia hult overgiven stor4 - Stoppa Pressarna

Bertil Hult och Silvia har en speciell och nära relation, kung Carl Gustaf har inga invändningar.
Bild 7 av 14drottning silvia hult overgiven stor5 - Stoppa Pressarna

För Bertil Hult gäller det nu att ta sig igenom den tunga tiden utan Silvia.
Bild 8 av 14drottning silva hultovergiven stor6 - Stoppa Pressarna

Bertil Hult har alltid försökt sig hålla lite i bakgrunden när han är med Silvia. Paret vill inte bli fångade på bild tillsammans alltför ofta, det skulle kunna starta otäcka spekulationer och rykten om drottningen och "Slickepott-miljardären".
Bild 9 av 14drottning silva hultovergiven stor7 - Stoppa Pressarna

Här är Bertil Hult med sina killkompisar och drottning Silvia.
Bild 10 av 14drottning silva hultovergiven stor8 - Stoppa Pressarna

Kungen och drottningen var nyligen på Operan. Paret har börjat röra sig mer ute i samhället men Silvia har ännu inte kunna träffa Bertil Hult.
Bild 11 av 14drottning silva hultovergiven stor9 - Stoppa Pressarna

Bertil Hult och hans vackra hustru Lisbeth Hult på kungens 70-årsmiddag. Lisbeth Hult har accepterat att hennes make är lite extra svag för Silvia.
Bild 12 av 14drottning silva hultovergiven stor10 - Stoppa Pressarna

Kungen och Silvia har gjort flera utåtriktade besök på sistone men drottningen kan ändå inte träffa Bertil Hult.
Bild 13 av 14drottning silva hultovergiven stor12 - Stoppa Pressarna

Det som Silvia har upplevt som allra jobbigast under pandemin är att hon inte kunnat träffa Bertil Hult.
Bild 14 av 14drottning silvia bertil hult stor3 - Stoppa Pressarna

Bertil Hult och drottning Silvia kom varandra närmare på 90-talet.

Det senaste halvåret med coronapandemin har varit tungt för drottning Silva och hennes make, kung Carl Gustaf, 74. Paret tvingades länge sitta i karantän på Stenhammars slott utanför Flen.

För Silvia har saknaden efter barnbarnen varit svår att bära men vänner till drottningen berättar att det finns något som smärtar än mer för den vackra tyskan.
– Hon saknar sin Bertil så mycket. (Här avses Bertil Hult, reds. anm.) Drottningen är mycket svag för honom och hon blir alltid på så gott humör när hon träffar honom, nu har de inte kunnat ses på jättelänge på grund av den där förbaskade coronan, berättar en äldre dam med god insyn i hovkretsarna för Stoppa Pressarna.

Drottning Silvia och Bertil Hult har på grund av coronapandemin inte kunnat ses vilket frustrerat de bägge. Telefon och videomöten i all ära, det är ändå i det personliga mötet som vi kommer riktigt nära varandra. Silvia tvingades överge sin vän på grund av det kinesiska dödsviruset.

– Jag vet att drottningen är uppriktigt ledsen över att hon och Bertil inte har setts på så länge, säger Stoppa Pressarnas uppgiftslämnare.

För Bertil Hult är det ett hårt slag att inte få träffa Silvia. Paret har en speciell kemi och inga pengar i världen kan hjälpa EF-miljardären som är god för över 60 miljarder kronor och en av världens 300 rikaste personer. Stoppa Pressarnas fotograf fångade en ensam Bertil Hult som vandrade planlöst på de regntunga gatorna på Östermalm i Stockholm.

”Slickepott-miljardären” gick med tunga steg, han saknar sin Silvia. Senaste riktiga äventyret som Bertil och Silvia fick uppleva på tu man hand var för nästan exakt ett år sedan då de bägge besökte romantiska Beirut tillsammans.

– Bertil Hult sitter med i styrelsen på Mentor. Därför är han med, löd hovets förklaring till att ”Slickepott-miljardären” och drottningen företog den mysiga resan till det exotiska Beirut.

Stoppa Pressarna kunde dock avslöja att Bertil Hult sedan länge är en mycket nära vän till kungafamiljen och i synnerhet Silvia. EF-ägaren, som lite skämtsamt kallas för ”Slickepott-miljardären” bland kungaparets vänner och i kretsar kring före detta elever på Lundsbergs internatskola, gör allt för att behaga drottningen som han är mycket förtjust i.

Bertil Hult lånade ut en semesterbostad på Tahiti till kronprinsessan Victoria, 43, och prins Daniel, 47, under deras smekmånad efter bröllopet 2010 där de nygifta även fick nyttja Bertil Hults privatjet, vilket ledde till flera ifrågasättanden kring lämpligheten att de kungliga låter sig ”köpas” av miljardärer. Senare har det också avslöjats att kungaparet fått låna ”Slickepott-miljardärens” privatjet vid flera olika tillfällen.

Missa inte flera kungliga nyheter på vår stora succésajt Allt om Kungligt!