Yrkesliv

Drottning Silvias favorit i hemligt firande på slottet

Han närmar sig.
Drottning Silvias personliga favorit bland hovpersonalen fyller 40 år idag.
Nu är kungligheten på väg att lyfta fram honom till ett toppjobb – det hela är dock känsligt.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Karl Biermann

| 2024-01-26 kl 12:18 |

ProvaPremium

Stoppa Pressarna har under en längre tid uppmärksammat flera klavertramp av hovets informationschef Margareta Thorgren, 60. Hennes emellanåt orimliga uttalanden har renderat henne öknamnet ”Bagdad-Maggan” i societeten.

Det anspelar på den famöse informationsministern ”Bagdad-Bob” som under de sista dagarna av Saddam Husseins regim kom med dåraktiga påståenden som alla och envar insåg var helt uppåt väggarna.

Bild 1 av 14

Drottning Silvias personliga favorit på slottet fyller 40 år idag. Han firas i hemlighet samtidigt som han är aktuell för ett toppjobb inom hovet.
Bild 2 av 14

Operation övertalning pågår. Drottning Silvia uppges försöka förmå kung Carl Gustaf att han ska ge Johan Tegel vid hovet ett nytt toppjobb.
Bild 3 av 14

Det är hovets biträdande informationschef Johan Tegel, här med Victorias stylist, Tina Törnquist, som fyller 40 år idag och som är aktuell för att bli ny informationschef.

Bild 4 av 14

Margareta Thorgren anses vara lite för intresserad av att ränna på kändistillställningar för att vara helt lämplig i jobbet. Här är hon med filmproducenten Karin af Klintberg.
Bild 5 av 14

Han är redo. Biträdande informationschef Johan Tegel förutspås bli ny informationschef den dag Margareta Thorgren sparkas.
Bild 6 av 14

Det är ingen vågad gissning att drottning Silvia uppvaktar Johan Tegel med lite smaskig Stollen-kaka på hans 40-årsdag.
Bild 7 av 14

Drottning Silvia fyllde nyligen 80 år, nu får hon fira sin vän Johan Tegel på 40-årsdagen samtidigt som hon i det tysta jobbar för att han ska bli ny informationschef.
Bild 8 av 14

Här bakas en gigantisk Stollen-kaka i tyska Dresden. Det är Silvias absoluta favoritkaka och Johan Tegel får nog en sådan idag.
Bild 9 av 14

Den tidigare informationschefen Elisabeth Tarras Wahlberg är saknad av journalistkåren. Margareta Thorgren har inget förtroende hos media efter alla sina misstag.
Bild 10 av 14

Johan Tegel stoppar reportern Richard Aschberg att ställa näsvisa frågor till kungen.
Bild 11 av 14

Hovets informationschef Margareta Thorgren har jämförts med Saddam Husseins informationsminister "Bagdad-Bob", som inte heller han kunde hålla sig till sanningen.
Bild 12 av 14

Johan Tegel från informationsavdelningen ingriper och försöker skydda kungen med sin kropp från den efterhängsne reportern.
Bild 13 av 14

Margareta Thorgren har tidigare kallats för "sumobrottare" efter att ha knuffat undan en reporter som ville intervjua kungen.
Bild 14 av 14

Silvia ska ha imponerats av Johan Tegels rådiga ingripande och sedan dess seglade han upp som drottningens favorit.

Dessvärre har Margareta Thorgren för vana att hitta på rena saker och dessutom har hon en benägenhet att hamna i bråk.