Kronprins Frederiks kris: Hovchefen tvingas bort

Något är ruttet i staten Danmark.
Nu stormar det på nytt rejält kring kungahuset.
Kronprinsparets hovchef anklagades för att sitta på dubbla stolar och tvingades till slut hoppa av.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Pedro Sanchez

| 2019-03-28 kl 06:10 |

ProvaPremium

Den minnesgode läsaren av Stoppa Pressarna kanske kommer ihåg när vi skrev om modellprinsen Nikolais, 19, omstridda bild där den snygge ynglingen poserade vid en hyrbil.

Hyrbilsföretaget lurade den unge prinsen och använde bilden, som Nikolai trodde var för privat bruk, på sin hemsida. Det blåste snabbt upp till storm och hyrbilsföretaget tog snabbt på sig skulden.

Bild 1 av 6kronprins frederik problem stor 1 - Stoppa Pressarna

Kronprins Frederiks hovchef tvingas bort från sitt uppdrag efter att flera danskar rasat mot hans dubbla roller.
Bild 2 av 6kronprins frederik problem stor4 - Stoppa Pressarna

Kronprins Frederik och drottning Margrethe var på ett tre dagar långt statsbesök i Argentina när debatten om hovchefens dubbla roller satte fart. Här besöker kronprinsen fotbollslaget Boca Juniors i Buenos Aires.
Bild 3 av 6kronprins frederik problem stor3 - Stoppa Pressarna

"Det är ett statsbesök, och drottningen är här själv, och min far finns inte mer, så jag ser det som att jag assisterar min mor och för tillfället stöttar henne", säger kronprins Frederik.
Bild 4 av 6kronprins frederik problem stor2 - Stoppa Pressarna

Drottningen säger till danska TV2 att Danmarks blivande kung gör ett bra arbete under statsbesöket och att de kompletterar varandra väl.
Bild 5 av 6kronprins frederik problem stor1 - Stoppa Pressarna

Mor och son står varandra mycket nära.
Bild 6 av 6kronprins frederik begravning stor4 1 - Stoppa Pressarna

Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary får nu behålla sin hovchef som lämnar det omstridda uppdraget som styrelseordförande för Poul Due Jensens fond, som äger det stora globala företaget Grundfos som tillverkar pumpar.

Den danska hovet är väldigt känsliga och vill inte göra reklam för produkter. I det svenska kungahuset har man en annan mindre strikt attityd där tillexempel prins Daniel, 44, inte tvekar att gå runt med en klocka som han fått av sin gode vän hockeylegendaren Peter Forsberg, 45, som marknadsför och säljer just det klockmärket där han även är delägare, vilket Stoppa Pressarna avslöjat.