Yrkesliv

Kungen i jättebråk med presschefen vid hovet

Måttet är rågat.
Stoppa Pressarna kan nu avslöja att kung Carl Gustaf definitivt har tröttnat på hovets informationschef.
Det uppges bara vara en tidsfråga innan Margareta Thorgren sparkas – polisbråket blev droppen.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2023-11-25 kl 07:01 |

ProvaPremium

Margareta Thorgren, 60, är ifrågasatt både externt och internt. Den svenska journalistkåren har för länge sedan slutat ta henne på allvar – det har varit för många lögner, halvsanningar och bisarra bortförklaringar.

På hovet som arbetsplats är hon nästan än mer illa sedd, enligt uppgifter till Stoppa Pressarna.

Bild 1 av 11

Nu får det räcka! Kungen uppges vara ursinnig på sin informationschef Margareta Thorgren efter hennes senaste klavertramp.
Bild 2 av 11

Margareta Thorgren ringde och skällde på polisens presschef Christer Janson. Förfarandet kan vara olagligt.
Bild 3 av 11

Hovets informationschef Margareta Thorgren har sagt att man kan komma att diskutera huruvida Sommerlath kan bo kvar på Drottningholms slott. Hittills har inget hänt.
Bild 4 av 11

Det var på tiden. Nu väljer kungen att ge sin syn på det misstänkta sexbrottet som hans släkting Patrick Sommerlath jagats för.
Bild 5 av 11

Han kommer inte undan. Nu höjs röster för att kung Carl Gustaf ska kunna åtalas.
Bild 6 av 11

En man med mörka hemligheter. Nu framkommer nya uppgifter om Patrick Sommerlath.
Bild 7 av 11

Här ser vi riksmarskalken, Hans Excellens Fredrik Wersäll och en papperskorg med en hundbajspåse med använda kondomer. Det är den nya verkligheten som den tidigare hovrättspresidenten numera associeras med.
Bild 8 av 11

Här är kungen och infrysta kondomer från thaisalongen som Patrick Sommerlath besökte.
Bild 9 av 11

Här ser vi drottning Silvia till vänster och till höger ser vi en påse med 27 använda kondomer från salongen där hennes brorson fick hjälp med sin onda rygg.
Bild 10 av 11

Hovets informationschef Margareta Thorgren har jämförts med Saddam Husseins informationsminister "Bagdad-Bob", som inte heller han kunde hålla sig till sanningen.
Bild 11 av 11

Margareta Thorgren har tidigare kallats för "sumobrottare" efter att ha knuffat undan en reporter som ville intervjua kungen.

Personalen avskyr hennes kombination av lismande och härskarteknik.

– Hon gör allt hon kan för att ställa in sig hos kungaparet samtidigt är hon elak och mästrande mot de som arbetar under henne och även övrig personal vid hovet, säger en medarbetare vid hovet, som själv tog initiativet till kontakt, till Stoppa Pressarna.

Klavertrampet kan kosta henne jobbet

Margareta Thorgren ska vara både snarstucken och elak och dessutom snobbig på det sätt som bara riktigt osäkra personer förmår vara för att kompensera sin bristande självkänsla.

– Det är pinsamt, hon kommer från enkla förhållanden och gör allt för att kompensera det, men alla ser igenom henne. Jag tycker hon är patetisk och det gläder mig att kungen äntligen börjat inse vad hon egentligen går för, säger hovkällan.