Etik

Mediechefens erkännande på kontoret: ”Många samlag!”

Överraskande frispråkig.
Den högt uppsatte mediechefen väljer själv att berätta om alla samlag.
Nu har han en hel del att förklara från sitt kontor som har öppen insyn från kungliga slottet.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2023-08-28 kl 06:03 |

ProvaPremium

De traditionella svenska mediehusen styrs och kontrolleras av ett litet antal redaktörer som hyser samma värderingar och bevekelsegrunder. De trivs bäst tillsammans och det är inte ovanligt att de är gifta med varandra.

Storstadsmedierna kontrollerar och dikterar vad som är comme il faut och nåde den som vill stå fri från kotteriet och korruptionen.

Bild 1 av 6

Nu erkänner den höge mediechefen och berättar om alla samlag. Han gör det från sitt kontor som har öppen insyn från kungliga slottet.
Bild 2 av 6

Dagens Nyheters tidigare reporter Ola Sigvardsson blev allmänhetens medieombudsman trots att han var gammal kommunist med Kina-sympatier som inte direkt är känt för sin fria press.
Bild 3 av 6

Numera är Ola Sigvardsson pensionär så då kan han fortsätta recensera andra medier på lite mer hobbybasis.
Bild 4 av 6

Den tidigare DN-journalisten Caspar Opitz är om möjligt än mer konturlös än Ola Sigvardsson. Nu är han Medieombudsman och avslöjar vad det är för samlagstankar som rör sig i hans huvud.
Bild 5 av 6

Det är alltmer sällsynt att vi ser prins Daniel arbeta tillsammans med kronprinsessan Victoria. Här är dock de bägge i Åre.
Bild 6 av 6

Kronprinsessan Victoria blev varse en "incident" med maken Daniel som gjorde henne både förtvivlad och arg.

Extra roligt för den lilla klicken av den övre medelklasseliten är att de till med har en gemensam organisation, Mediernas etiknämnd, där man med en lagom påföljd håller räfst och rättarting samtidigt som man självfallet håller varandra om ryggen.