Kungligt

Nya beskedet kring Chris O’Neills försvinnande

Vad är det som händer – egentligen?
Mysteriet kring prinsessan Madeleines make Chris O’Neill tätnar.
Amerikanen har inte synts sedan familjens semester i den franska jetset-orten St Tropez för snart en månad sedan.
Det är nu uppenbart att hovets informationsavdelning antingen kliar sig i huvudet – eller döljer något.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jennifer Erixon

| 2022-08-01 kl 06:05 |

ProvaPremium

Det är väl känt att prinsessans amerikanske make Chris O`Neill, 48, aldrig har varit särskilt förtjust att tillbringa tid i fruns hemland.

Så fort han har fått chansen har han prioriterat sitt arbete som affärsmän och ”viktiga” möten istället för att finnas vid prinsessans Madeleines, 40, sida vid vitala kungliga sammankomster och för kungafamiljen ”heliga” helgdagar i Sverige.

Bild 1 av 8

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har det mycket svårt i sitt äktenskap just nu. Ska flytten till Sverige rädda det? Mycket tyder på att amerikanens avundsjuka gentemot hans hustru bara kommer öka.
Bild 2 av 8

Först lämnade han Sverige och lät sin fru Madeleine vara ensam på midsommarhelgen. Därefter meddelade hovet att Chris nobbar kronprinsessan Victorias födelsedag. Krisen fördjupas nu timme för timme.
Bild 3 av 8

Prinsessans Madeleines make Chris O'Neill avskyr att vara i Sverige. Nu var han dock tvungen att foga sig.
Bild 4 av 8

Att Chris O’Neill inte gillar Sverige är känt sedan länge, men under denna första coronafria sommar har det varit mer uppenbart än någonsin tidigare. Till exempel har en påstådd ”affärsresa” till London varit viktigare än viktiga helgdagar.
Bild 5 av 8

”Jänkaren” har struntat i kungens födelsedag, Sveriges nationaldag, kronprinsessans Victorias 45-åriga födelsedag och dessutom grovt skymfat sin egen fru när han lämnade henne ensam på midsommar.
Bild 6 av 8

Men när den stenrike Nils Tham, son till H&M-delägaren Lottie Tham, bjöd in till fest i jetset-orten St Tropez på franska Rivieran fanns naturligtvis Chris O’Neill på plats.
Bild 7 av 8

De svenska kungliga dramorna har inte undgått den internationella kändispressen. Nu rapporteras även de om vad som händer kring Chris O’Neill.
Bild 8 av 8

Margareta Thorgren får ofta svara på frågor om Chris O'Neill. De bägge uppges gå mycket bra ihop.

Redan när Madeleine och Chris gifte sig tackade ”jänkaren” nej till en prinstitel, eftersom det i så fall hade inneburit att han hade tvingats lägga sina affärsverksamheter på hyllan, eftersom kungligheter inte tillåts att ha affärsrörelser vid sidan om.

Hovets har under alla år sedan bröllopet 2013 således haft standardsvaret att ”prinsessan make Chris tyvärr inte kunde närvara på grund av att hans arbete kräver att han närvarar i USA”.

Så har det låtit i nio i år, med några smärre justeringar i bortförklaringarnas ordföljd.