Nya beslutet om Estelles skolgång

Kidnappningshot, mobbning och kränkningar.
Prinsessan Estelles skolgång på Campus Manilla kunde ha fått en mer harmonisk inledning.
Nu har kronprinsessan Victoria bestämt sig hur framtiden blir efter Skolinspektionens kritik mot elitskolan.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Jonathan Johansson

| 2019-01-11 kl 09:45 |

ProvaPremium

Att börja skolan är stort för varje barn och inte minst för dess föräldrar.

Därvidlag utgör de kungliga inget undantag. Därför måste det varit rena mardrömmen för kronprinsessan Victoria , 41, och prins Daniel, 44, med den skolstart som deras älskade Estelle, 6, fick.

Bild 1 av 6

Efter alla skandaler och kidnappningshotet mot Estelle så har kronprinsessan Victoria och prins Daniel fattat ett beslut kring prinsessans fortsatta skolgång.
Bild 2 av 6

Här råder harmoni när Estelle leker men Skolinspektionens rapport visar att skandalskolan Campus Manilla har stora problem med både mobbning och kränkningar.
Bild 3 av 6

Estelle hälsar lite blygt på sina nya klasskamrater. Ett per veckor senare utsattes hon för ett kidnappningshot av elever på skandalskolan Campus Manilla.
Bild 4 av 6

Stjärn-DJ:s Steve Angello har en dotter på skandalskolan med det dåliga ryktet.
Bild 5 av 6

Föga kunde Victoria och Daniel ana att det var rena skräckskolan de satte sin dotter i. Även om det hade kommit varningssignaler före terminsstarten.
Bild 6 av 6

Pappa Daniel ger prinsessan Estelle en hjälpande hand med skolväskan när hon vill leka med sina nya kompisar.

Prinsessans skola Campus Manilla skakade av interna bråk redan ett halvår innan den unga kungligheten anträdde elitskolan på Djurgården i Stockholm. Den dåvarande rektorn fick sparken trots stora protester från föräldraföreningen och lärarkollegiet.

Och knappt hann Estelle börja i skollan förrän det framkom att ett ”skämt” kring att kidnappa prinsessan på lunchrasten exploderade på sociala medier. Säpo kopplades in och de ansvariga eleverna fick reprimander.

Men inte nog med det, det har även förekommit uppgifter om kränkningar av elever på Campus Manilla, vilket i flera fall har anmälts till Skolinspektionen.

Och i ett beslut från inspektionen kritiserades skolans arbete för att förhindra och motverka kränkningar av elever: