Brott och straff

Polisens teori: Patrick Sommerlath gömde sig på slottet

Sexskandalen växer.
Ljuger kungaparet?
Polisen är övertygade om att Patrick Sommerlath gömde sig på slottet för att slippa åtal.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2023-11-15 kl 06:42 |

ProvaPremium

Polisen var säkra – Patrick Sommerlath, 52, gömde sig på Drottningholms slott för att undkomma delgivning och därmed slippa åtalas för att ha köpt sex.

Slottsvakten lämnade olika uppgifter till polisen när man sökte drottning Silvias, 79, brorson. Sexskandalen börjar nu bli riktigt besvärande för kungaparet.

Bild 1 av 9

Polisen misstänker att Patrick Sommerlath gömde sig på slottet hela tiden. Nu ökar pressen på kungen och drottningen och i kövattnet av bordellhärvan kommer utredningen mot Kjell Jansson.
Bild 2 av 9

Stoppa Pressarna kan avslöja att drottning Silvia har talat med Patrick Sommerlath efter polisens misslyckade jakt på honom.
Bild 3 av 9

Polisen ville göra en husrannsakan på Drottningholms slott men stoppades av tingsrätten.
Bild 4 av 9

Jakten är över. Polisen lyckades aldrig hitta Patrick Sommerlath. Kungasläktingen slipper rättegång för det misstänkta sexköpet.
Bild 5 av 9

Leif GW Persson är inte nöjd med hur den misstänkte sexbrottslingen Patrick Sommerlath har hanterats av polisen. Kungen uppges ha skyddat honom från de rättsvårdande myndigheterna.
Bild 6 av 9

Stoppa Pressarna avslöjade var Patrick Sommerlath eventuellt gömmer sig.
Bild 7 av 9

Drottning Silvias brorson Patrick Sommerlath jagades av beväpnad polis. Kungasläktingen var misstänkt för sexbrott.
Bild 8 av 9

Patrick Sommerlath och exfrun Maline på kung Carl Gustafs 70-årsdag. Efter skilsmässan från hustrun fick Sommerlath sin bostad vid Drottningholms slott.
Bild 9 av 9

Här är Patrick Sommerlath med Eva O'Neill, Chris mamma.

Hovets informationschef Margareta Thorgren, 60, talar om ”polisens upplevelse” av det hela – någon ljuger.

Kungens och drottningens privata bostad 

Slottsvakten på Drottningholm bevakar vem som kommer och går till kungens och drottningens privata bostad – det är omöjligt att passera utan att vakten har koll på det.

Ändå fick polisen tre olika uppgifter när man sökte Patrick Sommerlath för att försöka delge honom sexköpsåtalet vid Stockholms tingsrätt.

Först hävdades att Patrick Sommerlath var på plats och i ögonblicket därefter påstods att han var på väg till Los Angeles.