Kungligt

Prins Charles och Camillas härliga sommarutflykt

Floristerna jublade, solen sken och de tunga seniora kungamedlemmarna fanns på plats.
En av de största och viktigaste blomstershowerna i England kunde äntligen hållas igen efter två års ofrivilligt corona-uppehåll.
Då missade inte prins Charles och Camilla Parker Bowles att närvara på ”Sandringham Flower Show” – ett av tronarvingen och den blivande drottningens absoluta favoritsommarutflykter.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Gittan Larsson

| 2022-08-01 kl 13:40 |

ProvaPremium

Det konservativa England tar hårt på sina traditioner, seder och bruk.

Tänk Storbritannien och framför sig ser man tedrickande, ”fish and chips”, plommonstop, dart, fotboll och – oftast – män som sitter och ”ljuger” på någon av de över 45 000 pubarna som finns på andra sidan kanalen.

Bild 1 av 7

Sandring Flower Show är en av de viktigaste och största blomsterutställningarna i England. Prins Charles och Camilla Parker Bowles har varit på alla shower sedan 2005.
Bild 2 av 7

I år var utställningen extra emotsedd, eftersom de senaste två årens Sandringham-utställningen ställts in på grund av corona. Charles och Camilla ankom som sig bör – i häst och vagn.
Bild 3 av 7

Utställningen hålls på drottningens privata ägor och beskyddas av kronan. Charles och Camilla, som bodde är entusiastiskt intresserade av trädgårdsskötsel var på ett strålande humör under endagseventet och lät sig mer än gärna fotograferas.
Bild 4 av 7

Drottningmodern var en stor vän av eventet medan hon var i livet och missade sällan att besölka Sandringham Flower Show. Hon var ofta där med prins Charles. Tronarvingen bar ett par tuffa solglasögon under årets event.
Bild 5 av 7

Drottning Elizabeth själv verkar dock måttligt intresserad av blomster. Trots att eventet har hållit vid hela 139 tillfällen har drottningen bara besökt det vid ett enda tillfälle. Däremot älskar hon sitt Sandringham. Här sätter hon en rejäl kniv i platinajubileum-tårtan vid en tillställning tidigare i år.
Bild 6 av 7

Tillställningen var en del av drottningens måste firande av hennes 75 år vid tronen.
Bild 7 av 7

Sandringham är annars ett av drottningens favoritegendomar. Här tillbringar kungafamiljen alltid en del av julen, framför allt firar kungamedlemmarna ”Christmas Service” i Sandringham. Här ser vi både Kate Middleton och Meghan Markle knäböja när drottningen åker iväg vid julfirandet 2018.

Och så har vi det där med trädgårdsarbete, blomster- och trädgårdsutställningar.

Det kryllar av sådana runt om hela Storbritannien under somrarna.

Trädgårdsarbete är mycket viktigt för britterna.

Till skillnad från i många andra länder, där arbete i trädgården ofta, men inte alltid, är ett nödvändigt ont, så är trädgårdsskötsel är inte bara populärt bland britterna som en praktisk hobby utan är även en form av fritidssysselsättning där man kan göra ”trädgårdsbesök”.

Tänk er svenskens ”helghobby” att scanna Hemnet och sedan gå på lägenhets- och husvisningar, inte för att man är spekulant utan för att man är nyfikna hur andra bor, men i England är det organiserat där man gör den privata trädgården fin just för att andra ska komma och titta.