Kungafamiljen

Prinsessan Sofias glamour-succé på festivalen

Det blev ett ”wow” när hon klev ur bilen och hon avslutade själv festivalen med ”wow”.
Prinsessan Sofia stal nästan hela showen på Funkisfestivalens riksfinal.
Men bara nästan. 

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Gittan Larsson

| 2022-08-30 kl 16:05 |

ProvaPremium

Under många år var det prinsessan Madeleine, 40, som var kungafamiljens modelejon och som tog ut svängarna när det skulle representeras vid officiella tillställningar och andra sammanhang.

Men sedan lillasystern flyttat utomlands och synts allt mindre, så har kronprinsessan Victoria, 45, de senaste åren fler än en gång överraskat och dragit till sig extra många fotoblixtar tack vare såväl moderna som överraskande klädval.

Bild 1 av 6

Prinsessan Sofia agerande prisutdelare på finalen av den tolfte upplagan av Funkisfestivalen, som avgjordes på måndagskvällen.
Bild 2 av 6

Prinsessan gjorde onekligen en glamourgnistrande entré och gjorde skäl för epitetet som kungafamiljens just nu mest moderiktiga medlem.
Bild 3 av 6

Sofia var klädd i en svart topp och en turkosblå kjol från den svenska designern Maxjenny. Här ses hon med Funkisfestivalens verksamhetsledare Ann Epstein till vänster.
Bild 4 av 6

Funkisfestivalen är en slags melodifestival för personer över 15 år med intellektuell och/eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS.
Bild 5 av 6

Prinsessan fick dela ut både pris och kram till kvällens vinnare Daniel Ousbäck från Skövde.
Bild 6 av 6

Prinsessan Sofia uppges må bra.

Bara under de senaste månaderna har kronprinsessan hyllats för sina modefullträffar på utdelningen av Polarpriset och den norska prinsessans Alexandras, 18, myndighetsdag.

Men frågan är om det ändå inte är prinsessan Sofia, 37, som för närvarande är kungafamiljens främsta ”modeikon”, om uttrycket tillåts.

Djupare engagemang

På måndagskvällen var hon prisutdelare på Funkisfestivalens final på Stockholm Waterfront.