- Senaste nytt från kändispressen

Sanningen om prins Harrys mentala hälsa

Meghan Markle störtade in i den redan mentalt sköre prinsens liv.

Resultatet blev ”Megxit”  – en av den brittiska monarkins största kriser och att Harry lämnade England för USA.

Men prinsen kan snart göra en sensationell comeback i kungahuset.Det hävdar i alla fall Tina Brown, 68, journalist, författare och expert på det brittiska kungahuset, i samband med lanseringen av hennes nya bok ”The Palace Papers: Inside The House Of Windsor - The Truth And The Turmoil”.


Boken med ”sanningen” och ”kaoset” har slagit ned som en bomb bland de som läst den.Nyheterna och avslöjandena är många och skilda. Konnässörerna och älskarna av monarkin kommer med andra ord ha mycket att frossa i.

 • Prins Harry sökte professionell hjälp för sina mentala problem.

 • Det är hovexperten Tina Brown som i sin bok ”The Palace Papers: Inside The House Of Windsor - The Truth And The Turmoil” avslöjar prins Harrys hemliga sidor.

 • Prins Harry har alltid varit den svagare av de två brittiska prinsarna som är söner till prins Charles.

 • En stor förklaring kan ligga i att prins Harry förlorade sin mamma prinsessan Diana som ung.

 • Prins Harry och Cressida Bonas var ett par mellan 2012 och 2014.

 Prins Harry var redan då missnöjd med sina kungliga plikter, han var olycklig med sitt kärleksliv och hans humör var inte sällan konfronterande, skriver Tina Brown.

 • Det gick så långt att MI6 sökte upp terapeuter som kunde hjälpa prins Harry med hans mentala problem.

 • Sedan satte Meghan Markle klorna i den engelska prinsen.

 • Prins Harry och Meghans skandalintervju med Oprah Winfrey fick många engelsmän att gapa.

 • I intervjun beskyllde Meghan Markle medlemmar i den brittiska kungafamiljen för att vara rasistiska.

 • Prins Harry verkade dock till synes oberörd av kritiken.

 • Tina Brown hävdar att Harry och Meghan har kämpat sedan de lämnade kungafamiljen, att hon har svårt att hitta ett eget "varumärke" och att paret inte insåg hur svårt livet skulle vara när de var avstängda från palatset.

 • Författaren tror vidare att prins Harry kommer återvända till kungahuset när drottning Elizabeth lämnar jordelivet.

 • Det är dock tveksamt om Meghan Markle följer med sin make. Hon uppges hata England.

 • Vi får hoppas att allt löser sig för prins Harry. Bilder: TT, Arkiv

Tina Brown beskriver bland annat ”Megxit” som en katastrof för båda sidor:


– Harry, 37, och Meghan, 40, orsakade maximalt kaos när de lämnade kungafamiljen eftersom de är beroende av drama. Paret gjorde ”dåliga val” och kunde ha lämnat kungafamiljen på mycket bättre villkor om de inte varit så hetlevrade, sa författarinnan till New York Times nyligen när hon marknadsförde den nya boken.LÄS MER: Chocken: Camilla Läckberg gifter om sig

Hon anser att Prins Harrys flykt från det kungliga livet är ”en enorm förlust, inte bara för nationen utan också för den person som behöver honom mest, hans bror prins William, 39, den framtida kungen.

Kritiken mot den amerikanska före detta skådespelarskan är också stundtals stenhård och författaren hävdar bestämt att ”Meghan gav Harry verktygen att lämna kungalivet”.Exempelvis ville hon snabbt ha en ställning och rikedom likt Michelle Obama. 


– Meghan Markle såg att det fanns ”affärer som kunde göras” som en kunglig och hon kunde inte motstå allt vad som erbjöds på ”kändisbuffén”, hävdar den tidigare Vanity Fair-redaktören Tina Brown.Till Washington Post säger författarinnan:


– Meghan, Hertiginnan av Sussex, hade inget egentligt syfte förutom att ”casha” in på den kommersiella delen av att vara kunglig.


LÄS MER: Så dissade Zlatan kungen på stora dagen

Trots det kaos, de upprörda känslor och den ilska som Harrys och Meghans uppbrott från Buckingham Palace orsakade, menar författarinnan till den kommande bästsäljaren att det kan bli en comeback för prinsen till England och kungahuset.


– Harry kan komma tillbaka när drottning Elizabeth, 96, dör. Jag tror att han kommer att vilja komma tillbaka den dagen när det inträffar för att tjäna sitt land. Och jag tror att de kommer att hitta ett sätt att ”rulla in” honom tillbaka.O̶m detta blir verklighet så kommer det i så fall att skapas ett slags pendlingsarrangemang åt Meghan Markle mellan USA och England. Paret bor sedan drygt två år i USA, numera synnerligen flott i en herrrgård i Montecito, Kalifornien, värd cirka 140 miljoner kronor. Det finns dock ett stort "MEN" innan en eventuell flytt tillbaka till hemlandet blir aktuell för Prins Harry.
 Frun Meghan vill sannolikt ha ett ord med i laget och, enligt samstämmiga, uppgifter så ogillar hon starkt England.


– Jag vet inte. Jag ser aldrig att Meghan någonsin vill åka tillbaka, säger Tina Brown.Frågan är i så fall vad som ska hända med paret Harry och Meghan.
 Prins Harry har alltid setts som relativt svag, mycket skörare än sin storebror prins William. LÄS MER: Misstänkt våldtäkt på kungabarnens privatskola

En del av boken behandlar också Harry och hans före detta flickvän, modellen och den aristokratiska skådespelerskan Cressida Bonas, 33, vilka var ett par mellan 2012 och 2014.

 Prins Harry var redan då missnöjd med sina kungliga plikter, han var olycklig med sitt kärleksliv och hans humör var inte sällan konfronterande skriver Tina Brown: 

– När han inte ventilerade om William, slängde han ur sig förbittrade ord om sin far. 


Författarinnan citerar också Harrys och Williams far, prins Charles, 73, när han till en festgäst ska ha sagt: ”Jag vet inte vad jag ska göra med Harry. Vi saknar Cressida så.”


Det var också den dåvarande flickvännen som ska ha övertalat prinsen att söka professionell hjälp. Detta efter att hon konstaterat att pojkvännens ”förbittring mot media bara ökade” samtidigt som hon blev allt mer oroad över prinsens mentala hälsa.De brittiska tidningarna fylldes med artiklar om Cressidas romantiska kärleksaffär med prinsen, men i själva verket var den ”bisarra verkligheten dystra dejtkvällar med takeaway-mat och att titta på Netflix på Nottingham Cottage, prinsens inte alltför städade tvårums ungkarlslya på tomten av Kensington Palace.”


Det var, enligt Tina Brown, den förre flickvännen som först övertalade Harry att träffa en terapeut. 
För att hitta rätt person tog prinsen råd från Storbritanniens säkerhetstjänst, MI6.– Det fanns ett behov av någon som skulle vara otroligt diskret och som förstod hur det är att ha en offentlig version av ditt liv och en privat version av ditt liv. Terapeuter på MI6, det är vad de gör, säger en källa i boken.

LÄS MER: Casper Janebrinks första ord om otroheten, älskarinnan och babyn

Relationen mellan Lady Dianas två söner började alltså försämras innan Meghan Markles destabiliserande ankomst till England och kungahuset, vilket främst ska ha berott på brödernas olika syn på deras professionella anpassningar och att William i mycket högre grad än sin bror visste de måste respektera hierarkin.Brown hävdar att Harry sannolikt skulle ha lämnat monarkin även utan den förra "Suits"-skådespelerskan.
 Hennes intåg i den rödhårige Harrys liv förändrade dock allt nästan över en natt.

 Meghan och Harry blev ”berusade av en gemensam fantasi om att vara instrumenten för global transformation som, när de väl gift sig, skulle verka i den kändisstratosfären som en gång beboddes av prinsessan Diana", skriver Brown och fortsätter: 


”En hunger efter att utnyttja den globala hävstångseffekten, att leva i härliga hus utan begränsningar."Drottning Elizabeths tid vid tronen närmar sig sitt slut... och det finns anledningar till att Tina Browns antagande om Harrys comeback kan slå in.


En sådan är att affärerna går dåligt för paret Harry och Meghan, som har två barn tillsammans, sonen Archie Harrison Mountbatten-Windsor, 2, och dottern, Lilibet Diana Mountbatten-Windsor, tio månader gammal. 

Tina Brown tror att Harry och Meghan har kämpat sedan de lämnade kungafamiljen, att hon har svårt att hitta ett eget "varumärke" och att paret inte insåg hur svårt livet skulle vara när de var avstängda från palatset.

LÄS MER: Robban Aschberg mobbade småbarnsmamma till tårar

”De båda underskattade fullständigt hur livet skulle vara utan palatsplattformen. Palatset har en fantastisk sammankallande kraft, varje större inbjudan i världen kommer genom den kanalen. Allt detta är nu borta.”


Samtidigt konstateras det att problemet med underhållningsavtal, som det som Harry och Meghan skrivit med Netflix, är att man hela tiden måste producera.


– Men vad har vi sett? Ingenting, konstaterar Tina Brown och fortsätter:


 – Att skapa underhållning som fungerar är väldigt svårt. Deras Spotify-podcast kommer ingenstans. Netflix går inte så bra, ska de ens förnya det kontraktet?

En oviss framtid väntar prins- och skådespelarparet, men om uppgifterna i boken stämmer... så kanske dollar- och pundtecknen lyser så starkt i Meghan Markles ögon att hon för den skull går med på en flytt tillbaka den regn- och vindpinade ön väster om Brittiska kanalen.
Missa inte flera kungliga nyheter på succésajten Allt om Kungligt!

LÄS MER: Tony Irving utpekad som älskare åt TV4-profilen
LÄS MER: Lotta Engberg vanställd efter mystiska diagnosen
LÄS MER: Dominikas sexhemlighet med Anders Borg

"Fick desperat hjälp av terapeuter!"

Kommentera: Sanningen om prins Harrys mentala hälsa

comments powered by Disqus

Liknande artiklar

Senaste från På Löpet

Okända kärlekskopplingen mellan Martin Stenmarck och höge militären

De är ståtliga, sexiga och singlar.
Sångaren Martin Stenmarck och den högt uppsatte militären har mycket gemensamt.
Nu kan Stoppa Pressarna avslöja den okända kärlekskopplingen mellan männen.

Se våra senaste kungliga klipp här!

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Drottning Silvias oväntade roll som festfixare

Kunglighetens nya uppdrag överraskar!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Martin Stenmarcks heta festnatt med kungligheten

BILD-EXTRA:

Sångaren och Sarah Ferguson fann varandra!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Kungligt

Prinsessan Madeleines beteende får hovet att rasa

"Det här är inte okej!" 

Kungligt

Därför dissade Zlatan kungen på stora dagen

Pinsamt för kungahuset!

Prins Carl Philips plötsliga homosex-erkännande på festen

Prinsessan Sofia kände till allt! 

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Kungen i bråk med Morgan Johansson efter blöt middag på slottet

EXTRA: Carl Gustafs försök att skydda Silvia!

/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

Dubbel artiklar

Senaste nytt från kändispressen!

Prins Andrew i stor härva med penningtvätt

Kungligheten har tagit emot över 13 miljoner kronor!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se
Senaste nytt från kändispressen!

Kronprinsessan Victoria skarpa markering mot Jenny Strömstedt

Reagerade på programledarens uttalande!
/ StoppaPressarna.Se
Stoppapressarna.se

svenskabloggare-mittpuff

Mer från stoppa pressarna

Chockbeskedet: kronprinsessan Victoria ensam igen

EXTRA: Hovets förklaring till prins Daniels frånvaro!

Chocken: Chris O'Neill i hemlig FBI-utredning

EXTRA: Säpo ska ha flugit över personal till USA!

Victorias nya bekantskap: en riktig hingst

BILD-EXTRA: Kronprinsessan pussades helt öppet med stilige Otto!

Prins Daniels diskreta möte med gift kvinna

EXTRA: Kronprinsessan Victoria lämnad ensam hemma!

Victoria plötsligt lämnad av prins Daniel

EXTRA: Kronprinsessan är kvar ensam på Haga slott!

Chris O'Neill anklagas för bolags-bedrägeri

VI AVSLÖJAR: "Kan försöka lura dig att göra något riskfyllt!"

Chris O'Neills snuskiga nätdejting avslöjad

"Letar efter mogna kvinnor i Houston!"

Kungaparets oväntade resa överraskar

Ett sånt spännande dundermöte!

Victorias nya strategi efter allvarliga krisen

VI AVSLÖJAR: Så ska kronprinsessan komma tillbaka!

Victorias sorg: därför vägrar ryktet att dö

EXTRA: "Hon är så ledsen!"

Glädjebeskedet till Victoria efter tuffa krisen med Daniel

"Det är inte lätt att leva i offentligheten!"

Daniels hämnd mot Victorias utpekade älskare

VI AVSLÖJAR: Fräcka utspelet chockade kronprinsessan!

Prins Carl Philip tagen av polis – bröt mot lagen

EXTRA: Oklart om kungen är informerad!

Rickard, 52, utpekad som Victorias hemlige älskare

VI AVSLÖJAR: Daniel svårt chockad efter erkännandet!

Victorias glädje efter Daniels oväntade löfte

VI AVSLÖJAR: ”Det här har hon väntat på länge!”

Victoria chockad av prins Daniels nya fräcka utspel

VI AVSLÖJAR: ”Hur kan han göra så här?”

Prins Daniels avslöjande om sexlivet med Victoria

VI AVSLÖJAR: Kunglighetens bittra bekännelse! 

Han räddade kronprinsessan Victorias äktenskap

VI AVSLÖJAR: "Tack för ditt fina stöd!"

Prins Daniels nya och helt öppna skymf mot Victoria

VI AVSLÖJAR: Visade upp det för alla! 

Prins Daniels attack mot Victoria: "Så jävla tråkig!"

VI AVSLÖJAR: Makens nedsättande ord om kronprinsessan!

Chockbilderna på Victoria och Daniel efter tuffa krisen

VI AVSLÖJAR: ”Inget lyckligt par!”

Prins Harry fruktar för familjens liv

EXTRA: Oron för barnen är stor! 

Prins Daniels hemliga möte om nya bostaden

VI AVSLÖJAR: Kungligheten träffade toppmäklare på guldkrogen!

Efter dementin: Prins Daniel tvingas till terapi

VI AVSLÖJAR: Han måste lära sig att uppföra sig!

Hemliga kraven på prins Daniel för att stoppa skilsmässan

VI AVLSÖJAR: Victorias villkor – hela listan!

måndag 16 maj 2022