Brott och straff

Silvias panik efter frågan om misstänkta sexköpet

Rädd som en liten skamfylld hare.
Drottning Silvia vågar inte säga sanningen.
Kungligheten fick panik när Expressens reporter frågade henne om Patrick Sommerlaths misstänkta sexköp.

Stoppa PressarnaFå obegränsad tillgång till allt:Få obegränsad tillgång:

Per Nilsson

| 2023-11-15 kl 20:04 |

ProvaPremium

Efternamnet Sommerlath är på god väg att förknippas med skam, lögner och svek och då tänker vi inte på det faktum att drottningens pappa Walter Sommerlath under många år var medlem i det tyska nazistpartiet.

Nu är det den tidigare nazistens barnbarn Patrick Sommerlath, 52, som ställer till det.

Bild 1 av 7

Drottning Silvia fick panik när hon fick en fråga om det misstänkta sexköpet. Kungligheten vägrade svara och nu växer skandalen. Drottningen kan aldrig mer med trovärdighet ha synpunkter på trafficking eller prostitution.
Bild 2 av 7

Polisen misstänker att Patrick Sommerlath gömde sig på slottet hela tiden. Nu ökar pressen på kungen och drottningen och i kövattnet av bordellhärvan kommer utredningen mot Kjell Jansson.
Bild 3 av 7

Stoppa Pressarna kan avslöja att drottning Silvia har talat med Patrick Sommerlath efter polisens misslyckade jakt på honom.
Bild 4 av 7

Stoppa Pressarna publicerar exklusivt hela polisförhöret med Patrick Sommerlath. Drottning Silvias brorson var misstänkt för att ha köpt sex.
Bild 5 av 7

Leif GW Persson är inte nöjd med hur den misstänkte sexbrottslingen Patrick Sommerlath har hanterats av polisen. Kungen uppges ha skyddat honom från de rättsvårdande myndigheterna.
Bild 6 av 7

Stoppa Pressarna avslöjade var Patrick Sommerlath eventuellt gömmer sig.
Bild 7 av 7

Drottning Silvia med sina föräldrar Alice och Walter Sommerlath. Tidigare var namnet Sommerlath nedsolkat av Walter Sommerlaths nazistiska förflutna, nu förknippar vi det med ett misstänkt sexköp.

Drottning Silvias, 79, brorson vågade inte infinna sig till rättegång och låta rättsväsendet pröva om han köpt sex i samband med att han besökte en massagesalong som i själva verket var en förtäckt bordell i november 2021.

Lyfte inte ett finger för att hjälpa till

Silvia Renate Sommerlath hjälpte inte polisen att hitta hennes brorson som hon tagit hand om sedan han var 15 år. Polisens delgivningsmän är övertygade om att Patrick Sommerlath gömde sig på Drottningholms slott men varken kungen eller drottningen lyfte ett finger för att hjälpa till.

Drottning Silvias flykt från ansvar, hon som är så ”engagerad” i kampen mot prostitution och trafficking, är dock värre än så. Nu tiger hon som muren, trots en skarp uppmaning från Stoppa Pressarnas publisher Daniel Nyhlén om att hon måste träda fram.